Wat zoekt u?
...
Magazine

Building Information Modeling (BIM)

Building Information Modelling (BIM) biedt nieuwe strategische oplossingen voor de planning en realisatie van bouwprojecten en voor de exploitatie van gebouwen.

BIM met Schüco gebruiken

BIM ondersteunt het universele gebruik van digitale bouwstenen en verbindt op efficiënte wijze iedereen die bij de planning, de bouw en de exploitatie van gebouwen betrokken is. Centraal staat een digitaal gegevensmodel, waarmee het geplande bouwproject in virtuele vorm wordt gerealiseerd voordat de feitelijke bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Met de Building Information Modelling-tools kan informatie worden uitgewisseld en gedeeld tussen de betrokken partijen.


Schüco ondersteunt de gebruikers van de BIM-methode met planningsmodules en interfaces. Deze worden voortdurend verder ontwikkeld en regelmatig aangepast aan de laatste stand van de techniek.


Schüco is lid van de branchevereniging Bauprodukte Digital (digitale bouwproducten) en buildingSMART e.V.

Nieuwe BIM-gegevens beschikbaar voor de volgende Schüco-producten

Productgroep deuren: Het eerste deursysteem van de nieuwe systeemuitbreiding Schüco Universal Platform staat online als BIM-bestand. Het aluminium deursysteem Schüco AD UP 75 combineert uitstekende thermische isolatie-eigenschappen met een hoge stabiliteit.


Productgroep veiligheidssystemen: Het aanbod van veiligheidssystemen wordt uitgebreid met twee nieuwe brandwerende deuren. Dankzij de baanbrekende systeemstructuur maakt het nieuwe Schüco Firestop ADS 90 FR 30 en Schüco Firestop ADS 76.NI SP brand- en rookbeveiligingsgamma een uitstekend ontwerp, een maximale efficiëntie en een ultieme flexibiliteit mogelijk.


Alle bestaande deursystemen zijn ook geüpdated naar de laatste versie.


Productgroep gevels: Er zijn nieuwe Add-on constructies toegevoegd. Met de Schüco Façade AOC 50 / AOC 60, kunnen dakraamconstructies en grote verticale gevels op houten en stalen onderconstructies eenvoudig worden geproduceerd met passiefhuis-kwaliteit.


De nieuwe inhoud is beschikbaar in de volgende formaten: Revit, AutoCAD en PDF.


Met de bestaande Schüco Revit-interface hebben gebruikers ook de mogelijkheid om metaalconstructie-items uit te wisselen met de metaalverwerker en de gevelontwerpers en dit als een team te onderbouwen.


Om te downloaden, moet u persoonlijk geregistreerd zijn op Plan.One.


Het Plan.One-platform biedt een plug-in voor gebruikers van ArchiCAD en Revit, die verschillende mogelijkheden biedt om uw eigen BIM-modellen te maken en deze te integreren in gebouwmodellen. Als er voor een product nog geen BIM-gegevens beschikbaar zijn, kunt u deze met behulp van de plug-in zelf genereren.

https://en.plan.one/bim-ready/


Voordelen

BIM planningsmodules

 • Eenvoudige productselectie in uw browser
 • Duidelijke planningsrichtlijnen met vele eenheidsversies
 • Eigen gegevensformaten voor Revit, AutoCAD en ArchiCAD programma's
 • De planningsgegevens omvatten: geometrie en serie-eigenschappen
 • Bijgevoegde documentatie als PDF en DWG
 • Kan worden gebruikt vanaf het ontwerp tot de werkplanning en als basis voor AVA


BIM-interface voor architecten en metaalverwerkers

 • BIM-planningsgegevens rechtstreeks vanuit Revit exporteren en naar de metaalverwerker sturen
 • Snel offertes ontvangen met nauwkeurige planningsgegevens
 • Nauwkeurige BIM-gegevens voor verdere planningsstappen en as-built model

Plannen met BIM

BIM (Building Information Modelling) is een digitale methode voor het plannen, bouwen en exploiteren van gebouwen. Het biedt veel voordelen in de planningsfasen, zoals:

 • Integrale planning in het digitale gebouwmodel
 • Uitgebreide softwareondersteuning bij alle planningsstappen
 • Digitale speciale modellen voor architectuur, bouwtechniek en draagconstructie
 • Gegevensuitwisseling van speciale modellen met het IFC-gegevensformaat

Bouwen met BIM

BIM (Building Information Modelling) is een digitale methode voor het plannen, bouwen en exploiteren van gebouwen. Het biedt vele voordelen in de bouwfase, zoals:

 • Datamodelondersteunde prefabricage van bouweenheden direct vanuit de planning
 • Digitaal ondersteunde en daardoor eenvoudigere communicatie tussen de betrokkenen
 • Gebruik van geavanceerde digitale communicatiemethoden zoals augmented reality
 • Digitale documentatie van de voortgang van de bouw

Bediening met BIM

BIM (Building Information Modelling) is een digitale methode voor het plannen, bouwen en exploiteren van gebouwen. In deze fase biedt het:

 • Ondersteuning bij het plannen en simuleren van processen in complexe gebouwen zoals ziekenhuizen of luchthavens
 • Gebruik van het digitale gebouwmodel voor het beheer van gebouwen voor zorg, onderhoud, inbedrijfstelling en het testen van componenten
 • Oplossingen voor smart building of het Internet of Things (internet der dingen) die rechtstreeks verband houden met het gebruik van het gebouw

Digitale planning en bouw

Op dit punt wil Schüco graag ondersteuning bieden met informatie, ervaringen en andere links van gebruikers van de BIM-methode. Er wordt rekening gehouden met de planning, de bouw en de exploitatie van gebouwen.

Artikelen voor specialisten

Artikelen voor specialisten

Bouwproducten Digitaal 2020

Software en diensten voor BIM-gebruikers

Lees nu het volledige artikel (pdf, 614,2 KB) (in Duits)

Artikelen voor specialisten

Bouwproducten Digitaal 2019

Digitaal systeemconcept

Digitale revolutie in de bouwsector - productiviteit verhogen met Plan.one

Digitaal model vs. digitale tweeling

Lees nu het volledige artikel (pdf, 971,9 KB) (in Duits)

Artikelen voor specialisten

BIM - Building Information Modeling

BIM komt naar uw dagelijkse leven - ontwikkelaars en architecten gaan al aan de slag...

De kwestie van correcte planningsgegevens, normen en specifieke eigenschappen van componenten

Lees nu het volledige artikel (pdf, 1,7 MB) (in Duits)


Links

Links

Bauprodukte Digital

Bauprodukte Digital (digitale bouwproducten) is een vakvereniging die is voortgekomen uit een initiatief van fabrikanten en deel uitmaakt van de Duitse vereniging voor bouwsystemen (Bundesverband Bausysteme e.V.). De uitdagingen van de digitalisering in de bouw kunnen beter samen worden aangepakt. Het ontwerp en de verwerking van planningsgegevens van bouwproducten en de processen die worden toegepast bij de planning, het ontwerp en het beheer van gebouwen staan momenteel in het middelpunt van onze inspanningen. Met het label “productsforbim“, staat de nieuwe vakvereniging voor het gebruik van de BIM-methode met directe verwijzing naar echte bouwproducten. Schüco is sinds 2018 lid van de specialistenvereniging Bauprodukte Digital.


www.bv-bausysteme.de/die-fachverbaende/fachverband-bauprodukte-digital

Brochure: Bauprodukte Digital - productsforbim (pdf, 4,2 MB) (in Duits)

buildingsmart Deutschland e.V.

buildingSMART Deutschland is de Duitse afdeling van buildingSMART International en heeft tot doel de uitwisseling van informatie tussen softwaretoepassingen in de bouwsector te verbeteren door middel van neutrale en open standaarden voor Building Information Modelling (BIM). Alle inspanningen zijn gericht op de tijdige organisatorische, procesmatige en technische ondersteuning van digitale processen in de gehele keten van toegevoegde waarde voor de bouw, met als doel te komen tot een open, d.w.z. fabrikant- en productonafhankelijke werkwijze. Schüco Digital GmbH is sinds 2008 actief lid van buildingSMART Deutschland e.V.


www.buildingsmart.de

Plan.One

Plan.One overbrugt de kloof tussen ontwikkelaars en fabrikanten in de bouw. Plan.One is ontworpen als een intelligent hulpsysteem door architecten en voor architecten, waarmee u snel producten kunt zoeken en vergelijken die perfect op uw bouwproject zijn afgestemd. Productdetails en planningsinformatie kunnen direct in standaard planningssoftware worden gekopieerd. Plan.One zorgt zo voor markttransparantie, bespaart tijd bij langdurige zoekacties en vereenvoudigt en versnelt de workflow. Als interactieve business intelligence tool maakt Plan.One de vergaande digitalisering van werkprocessen mogelijk en revolutioneert het de interactie tussen architecten, ontwikkelaars, fabrikanten en aannemers in de bouwsector. Plan.One is een initiatief van Schüco International KG.

https://en.plan.one/

Video's

Video's

Digitale tweeling - Digitale afbeelding van het gebouw

Building Information Modelling (BIM) legt de basis voor de geïntegreerde planning, constructie en exploitatie van gebouwen. Bij de planning moet afzonderlijk rekening worden gehouden met de verschillende dimensies van planning, bouw en beheer. De bijbehorende processen worden daardoor geoptimaliseerd.

Sterker in een netwerk - Samen BIM oefenen

Digitale netwerken versterken samenwerkingsverbanden, helpen tijd en geld te besparen en maken het leven gemakkelijker. De eerste proefprojecten hebben plaatsgevonden en de daaruit geleerde principes kunnen verder worden toegepast. Digitale ondersteuning maakt het gemakkelijker en sneller om dezelfde doelen na te streven.

Beter plannen met Schüco - Planningstools voor CAD en BIM

De digitale samenwerking wordt ondersteund door het gebruik van Schüco-planningsgegevens. Elke planningtaak brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Digitale productgegevens helpen om sneller echte oplossingen te vinden. Door samen te werken in digitale bouw- en vakmodellen kunnen alle betrokkenen betere resultaten bereiken dan met conventionele methoden.

BIM gebruiken met Schüco

In een overzichtelijke private cloud-oplossing biedt Schüco alle BIM-gegevens online aan voor architecten en planners om te downloaden. Er zijn zowel gegevens voor het programma Revit als voor het programma ArchiCAD. Daarnaast is er ook een plug-in voor het programma Revit, die de uitwisseling met de metaalverwerker mogelijk maakt.

Contact

Vragen over BIM en BIM-planningsgegevens

bim@schueco.com

Aanvragen voor projectondersteuning

servicedesk@schueco.com
Mijn werkplek
Contact
sticky_sidebar_iof

Bekijk nu nieuwe korte video's over product-highlights.

Direct naar i.NOW