Wat zoekt u?

Schüco BIM Manager

De Schüco BIM Manager maakt de uitwisseling van BIM-gegevens tussen architecten en metaalverwerkers eenvoudiger en sneller. De perfecte basis voor efficiënte planning en uitvoering van projecten.

BIM gebruiken met Schüco

Building Information Modelling (BIM) biedt nieuwe oplossingen voor de planning en realisatie van bouwprojecten. Centraal staat een digitaal datamodel, de Digital Twin, waarmee het geplande bouwproject nog vóór de eigenlijke bouw virtueel wordt gerealiseerd.


BIM ondersteunt het consistente gebruik van digitale bouwstenen en zorgt voor een efficiënt netwerk voor de uitwisseling van informatie tussen de betrokken partners.  Schüco ondersteunt gebruikers van de BIM-methode met planningsmodules, interfaces en de nieuwe BIM Manager.

"De modelmatige manier van werken maakt het BIM-model - de Digital Twin - tot een centraal communicatiemiddel.  En de BIM Manager zorgt ervoor dat alle gegevens in het BIM-model snel en gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld tussen de architect en de metaalverwerkers."

Linas Litvinas, productmanager Schüco Digital

Revit-Schücal-Schnittstelle

Veel architecten zijn ermee vertrouwd: voor een nieuw project moeten alle elementafmetingen en -waarden naar de fabrikant worden overgebracht. Voor architecten die al met Revit werken, biedt Schüco al enige tijd de Revit-Schücal-Interface aan. Via de interface kan informatie uit een Revit-project worden overgezet naar de SchüCal metaalconstructieberekeningssoftware, zodat de ontwerper informatie over elementen zoals ramen, deuren, schuifsystemen of gevels kan opslaan en verzenden.


De metaalverwerker kan deze gegevens in zijn SchüCal-planningsomgeving importeren, het door de planner vereiste element aanmaken en de elementgegevens vervolgens vanuit SchüCal naar de planner terugsturen. De planner leest deze gegevens in zijn Revit-project in en de oude elementen worden automatisch vervangen door de SchüCal BIM-elementen zonder manuele positionering.

Projectgegevens veilig overdragen met de Schüco BIM Manager

Met de BIM Manager kunt u nu nog eenvoudiger en veiliger BIM-modellen naar uw metaalbouwpartner sturen - zonder afzonderlijke bestanden uit te wisselen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gegevensuitwisseling via de cloud. Alle gegevens zijn dus onmiddellijk beschikbaar voor alle deelnemers, altijd up-to-date, en vanaf elk bedieningsapparaat.


Voor uw dagelijkse werk betekent dit: minder werkstappen, betrouwbare gegevens en een veilige planning. In een nieuw project, kunt u eenvoudig de metalen constructie partner toevoegen. Metaalverwerkers die op hun beurt de BIM Manager gebruiken, ontvangen dan een automatische kennisgeving van het nieuwe project. Na bewerking in SchüCal is het geplande element beschikbaar voor synchronisatie in de BIM Manager. Op die manier kunnen zo vaak als nodig iteraties van het ontwerp worden uitgevoerd.


Elementgegevens, parameters en BIM-norm

De Schüco BIM Manager verbetert het proces voor de uitwisseling van metadata aanzienlijk. Nu hebben beide partijen de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen op basis van een vooraf gedefinieerde BIM-norm die bekende door de industrie of het bedrijf gedefinieerde BIM-normen volgt. Dit stelt gebruikers in staat het BIM Uitvoeringsplan (BEP) van projecten gemakkelijker te volgen door gebruik te maken van een gemeenschappelijk overeengekomen systeem voor het benoemen van parameters.


Ook het aantal SchüCal-parameters en -waarden die aan uitgewisselde objecten kunnen worden gekoppeld, is nu vrijwel onbeperkt. Als er bijvoorbeeld een bijgewerkte akoestische waarde beschikbaar is, kan deze als een nieuwe entiteit worden toegevoegd en worden uitgewisseld met Schüco BIM Manager.


Voordelen van de BIM Manager

  • Communiceer meer gedetailleerde informatie rechtstreeks vanuit uw planningsomgeving naar uw metaalbouwpartners
  • Informatie uitwisselen volgens een gedefinieerde BIM-norm
  • Uw Revit-model bijwerken op basis van SchüCal-elementgegevens
  • Synchroniseer nieuwe parameterwaarden in uw BIM-model met slechts enkele muisklikken
  • Gebruik het volledige productgamma van Schüco-systeemoplossingen in uw BIM-planningsomgeving
  • Gebruik onbeperkte ontwerpiteraties
  • Optimale gegevensuitwisseling tussen Autodesk Revit en SchüCal