Mümkün olan en iyi cephe konstrüksiyonunu ve uygun cephe sistemini seçmenin yanı sıra, CO₂ açısından optimize edilmiş malzemelerin kullanılması da bir binanın karbon ayak izi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.
Ahşap ve alüminyumun uzatma yapısı olarak birleştirilmesi gibi hibrit yapılar da karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Ancak mümkün olan en az karbon ayak izine sahip uygun bir malzeme seçerken, malzemenin belirli bina gereksinimlerine uygun olup olmadığını ve işlevini yerine getirip getiremeyeceğini kontrol etmelisiniz.
CO₂ verimli malzemelere genel bakış
Düşük karbonlu alüminyum ve ultra düşük karbonlu alüminyum
Alüminyum, somutlaşmış emisyonları azaltmak için ideal olarak uygun bir malzemedir. Sürdürülebilir malzeme ve geri dönüştürülmüş malzeme sonsuz sayıda geri dönüştürülebilir ve birçok kez yeniden kullanılsa bile düşük CO₂ emisyonuna sahiptir.
Özellikle özel alüminyum kaliteleri bir binanın karbon ayak izini daha inşaat aşamasında azaltabilir. Schüco'nun düşük karbonlu ve ultra düşük karbonlu alüminyum kaliteleri, diğer özelliklerinin yanı sıra, geri dönüştürülmüş alüminyum ve üretim sırasında yeşil elektrik kullanımı sayesinde, geleneksel alüminyum türlerine göre çok daha az gömülü karbon içerir.
Gömülü karbon, birimlerin üretimi sırasında bir malzemede oluşan karbon emisyonları anlamına gelir. Schüco düşük karbonlu alüminyumdan yapılan profiller için EPD, 4,47 kg CO₂e/kg'dan daha düşük bir değer rapor eder ve Schüco ultra düşük karbon profilleri için değer 2,27 kg CO₂e/kg'ın bile altındadır.
Cradle to Cradle-sertifikalı sistemler
Cradle to Cradle sertifikalı sistemler, alüminyumun yeniden kullanımına belirleyici bir katkı sağlar. Malzemeler ayrıştırılıyor ve geri dönüştürülebilen malzeme yeniden kullanılmadan önce parçalanıp eritiliyor. Bu, kullanım ömürlerinin sonundaki pencere ve kapıların A/U/F (Aluminium und Umwelt im Fenster- und Fassadenbau – pencere ve cephe yapımında alüminyum ve çevre) döngüsüne geri beslenebileceği ve cephe inşaatları için yeni üretilmiş alüminyum ihtiyacını azaltacağı anlamına gelir.
Şu anda sertifikalı 76 sistemiyle Schüco, inşaat sektöründeki Cradle to Cradle öncülerinden biridir. Schüco ayrıca sürdürülebilir bir alüminyum endüstrisine ve bağlayıcı sürdürülebilirlik standartları oluşturmaya kendini adamıştır. Bu bağlılığın bir ödülü olarak Schüco, inşaat sektöründe Alüminyum Yönetim Girişimi (ASI) tarafından uluslararası kabul görmüş Gözetim Zinciri Standardına göre sertifikalandırılan ilk markalardan biridir.