İklim nötrlüğüne ulaşma konusunda geri dönüşüm önemli bir faktördür. CO₂'yi 2030'a kadar %23'e ve 2050'ye kadar %60'a kadar azaltma konusunda büyük bir potansiyele sahiptir. Bu, bina kabuğu için kullanılan tüm malzemelerin geri dönüştürülebilirliğinin hem yeni inşaatlar hem de yenileme projeleri için her zaman dikkate alınması gerektiği anlamına gelir.
Ancak bir cephe ancak uzun süre kullanılabilmesi durumunda gerçek anlamda sürdürülebilir kabul edilebilir. Bu, düzenli bakım ve bireysel bileşenlerin yükseltilmesi seçeneğiyle sağlanır. Bileşenler yalnızca yıkım kaçınılmaz hale geldiğinde geri dönüştürülmelidir.
Bir malzeme olarak alüminyumun burada özellikle yüksek potansiyeli var. Alüminyum, statik, dayanıklılık ve tasarım seçenekleri açısından çok çeşitli mimari gereksinimlerle başa çıkabilen çok yönlü bir malzemedir. Ayrıca alüminyum, nispeten düşük düzeyde CO₂ emisyonuyla sürekli olarak geri dönüştürülebilir: alüminyumu sürdürülebilir, uzun vadeli geri dönüştürülebilir bir malzeme yapan bir özellik.
Cradle to Cradle sertifikalı sistemler, alüminyumun yeniden kullanımına belirleyici bir katkı sağlar. Malzemeler ayrıştırılıyor ve geri dönüştürülebilen malzeme yeniden kullanılmadan önce parçalanıp eritiliyor. Bu, kullanım ömürlerinin sonundaki pencere ve kapıların A/U/F döngüsüne (Aluminium und Umwelt im Fenster- und Fassadenbau – alüminyum ve pencere ve cephe yapımında çevre) geri beslenebileceği anlamına gelir ve bu da yeni pencerelere olan ihtiyacı azaltır. cephe konstrüksiyonları için alüminyumdan üretilmiştir.
Şu anda sertifikalı 76 sistemiyle Schüco, inşaat sektöründeki Cradle to Cradle öncülerinden biridir. Schüco ayrıca sürdürülebilir bir alüminyum endüstrisine ve bağlayıcı sürdürülebilirlik standartları oluşturmaya kendini adamıştır. Bu bağlılığın bir ödülü olarak Schüco, inşaat sektöründe Alüminyum Yönetim Girişimi (ASI) tarafından uluslararası kabul görmüş Gözetim Zinciri Standardına göre sertifikalandırılan ilk şirketlerden biridir.