SCHÜCO ZONWERING

Aluminiumsystemen

MEER INFORMATIE

SCHÜCO ZONWERING

EFFICIËNTE ZONWERING - FLEXIBELE EN INDIVIDUELE INTEGRATIE IN DE BEKLEDING VAN EEN GEBOUW

Een actieve zonwering levert een belangrijke bijdrage aan de energiebesparing in moderne woon- en bedrijfsgebouwen. Bovendien draagt het bij aan het welzijn van de gebruiker. Op die manier zorgen intelligente aansturingssystemen voor comfort en maximale voordelen:

 • Verlaging van de koelenergie door bescherming tegen oververhitting
 • Kunstlicht wordt beperkt dankzij aangestuurd gebruik van het daglicht
 • Optimale afschaduwing maar toch behoud van het uitzicht dankzij hoge transparantie
 • Centrale besturing bespaart energie en biedt comfort op de werkplek
 • Manuele bediening voor individueel comfort

De verschillende zonweringsoplossingen laten zich bovendien flexibel, individueel en met het systeem in de bekleding van het gebouw integreren en doen dienst als vormgevingselementen in de gevel.

SYSTEMEN MET GROTE LAMELLEN

Schüco systemen met grote lamellen bieden werkzame zonwering, zonder het uitzicht naar buiten te belemmeren. Of het nu gaat om gebruik van daglicht of afschaduwing, manuele of automatische bediening, de gevel en zonwering vormen samen met Schüco grote lamellen een harmonisch geheel.

SCHÜCO GROTE LAMELLEN ALB

Dankzij het brede aanbod van het profielsysteem ALB (Aluminium Louvre Blades) en de talrijke bevestigingsmogelijkheden, kunnen praktisch alle wensen worden vervuld op het gebied van vormgeving. Of ze nu verticaal, horizontaal of uitspringend worden geplaatst, met de Schüco grote lamellen ALB wordt het uiterlijk van een gebouw in aanzienlijke mate vormgegeven.

Voordelen in een oogopslag:

 • Veelzijdige vormgevingsmogelijkheden dankzij het gebruik van rechthoeklamellen, Tech-Optik-lamellen, holle lamellen, plaatlamellen en glaslamellen
 • Vast lamellensysteem met verschillende bevestigingen voor uiteenlopende oplossingen
 • Bewegend systeem met instelbare hoek van de lamellen afhankelijk van de zonnestand, horizontaal en verticaal toepasbaar

SCHÜCO C- EN Z-LAMELLEN ALB

Met een groot assortiment aan lamellengeometrie en -breedten en de comfortabele „stacking“-montage kunnen grote wand- en gevelvlakken individueel gepland en snel geïnstalleerd worden – als horizontale of als uitstekende zonwering en bescherming tegen weersinvloeden.

Voordelen in een oogopslag:

 • De afstanden tussen de lamellen onderling kunnen zonder probleem worden aangepast
 • Hoge prefabgraad en eenvoudig montagesysteem
 • Flexibel systeem met een zeer hoge veiligheid van de planning en uitvoering

SCHÜCO SCHUIFLUIKEN ALB

Het Schüco schuifluikensysteem ALB (Aluminium Louvre Blades) is een ideale zonwering voor ramen en gevels in de woning- en projectbouw. De schuifelementen zijn met drie verschillende systeemvullingen toepasbaar. De installaties kunnen een- of meersporig met een- of meervleugelige elementen gebouwd worden. Eenvoudige bediening met motorische of handbediende schuifelementen.

Voordelen in een oogopslag:

 • Hoge mate van nauwkeurigheid en zachte loop door tandriemaandrijving
 • Oppervlakken zijn geanodiseerd of gemoffeld in Schüco-Systemfinish
 • Hoge mate van prefabricage en eenvoudige assemblage

OPROLLAMELLEN

Schüco oprollamellen zijn extreem windstabiele, aan de buitenzijde aangebrachte zonweringssystemen, die als volledig ingebouwde of voorgeplaatste oplossing aan gevels of als opzetoplossing op raamsystemen gebruikt kunnen worden.

SCHÜCO ZONWERING CSB

De Schüco CSB (Concealed Shaped Blind) biedt als volledig in de Schüco raam- en gevelsystemen ingebouwde, aan de buitenzijde aangebrachte zonwering, een comfortabele schaduwoplossing die de warmte-instraling in gebouwen op zonrijke dagen aanzienlijk beperkt.

Voordelen in een oogopslag:

 • Slank en modern lamellenontwerp
 • Optimaal uitzicht naar buiten bij een hoge transparantie van 23%
 • Hoge windstabiliteit tot 25m/s (windsterkte 9-10 op de beaufortschaal)

Bekroond

De Schüco CSB (Concealed Shaped Blind) buitenzonwering van aluminium lamellen is de winnaar van de German Design Award 2020 en de Red Dot Award 2019 in de categorie Product Design. Het biedt een effectieve zonwering welk zelfs bij windkracht 9 - 10 nog betrouwbaar is.

SCHÜCO ZONWERING CTB

Dankzij zijn speciale lamellenstructuur biedt de Schüco zonwering CTB (Concealed Toughened Blind) een perfecte afschaduwing van buiten met toch een hoge transparantie van binnen. Op die manier wordt een optimaal behoud van het uitzicht gegarandeerd. Dankzij de anodiseerbare oppervlakken van de lamellen biedt de Schüco CTB een evenwichtig design, dat consequent op de buitenste vormgeving van het gebouw is afgestemd.

Voordelen in een oogopslag:

 • Tijdloos en modern lamel ontwerp
 • Extreem hoge windstabiliteit tot 30 m/s
 • Goed behoud van het uitzicht naar buiten dankzij een transparantiepercentage van 23%
 • Volledige afschaduwing al vanaf 20° hoogtestand van de zon met een goed behoud van het zicht

SCHAKELBAAR GLAS

Schakelbaar glas is het perfect geïntegreerde zonweringssysteem voor ramen en gevels. Het zorgt voor een zo hoog mogelijke buitenbedekking met actieve beschaduwing.

SCHÜCO GLASOPLOSSING SAGEGLASS®

De innovatieve glasoplossing SageGlass® van Saint-Gobain is gebaseerd op dynamisch getint glas voor ramen en gevels. Schüco SageGlass® is een elektrochroom glas en kan volledig geluidloos elektronisch verduisterd of verlicht worden - naar wens, automatisch of handmatig met een druk op de knop of touchscreen. Op die manier kan het daglichtniveau, de zonnewarmte en verblindingsbescherming individueel bediend worden. Het onbeperkte uitzicht naar buiten blijft behouden in elke verduisteringstoestand. Omdat de gebruikelijke mechanische zonwering volledig overbodig wordt, op het gebied van gevelontwerp.

Voordelen in een oogopslag:

 • Biedt drie verschillende tintzones binnen een glas dankzij LightZone™
 • Laat zich trapsgewijs automatisch, met een druk op de knop of met mobiele SageGlass®-App regelen
 • Als standaard verkrijgbaar in vier kleurenvarianten, verdere kleuren mogelijk

JALOEZIESYSTEMEN

Schüco jaloeziesystemen bieden verblindingsbescherming, bescherming tegen inkijk en doorkijk naar buiten en zonwering, en kan op basis van de beschermde positie in het samengestelde raam ook onafhankelijk van de windbelasting worden gebruikt.

SCHÜCO ZONWERING CCB

De Schüco zonwering CCB (Concealed Composite Blind) is een volledig ingebouwde lamellenjalouzie in het samengestelde raam Schüco AWS 120 CC.SI. De 25 mm brede uit speciale legeringen vervaardigde aluminium lamellen kunnen met een 24 V elektromotor opgehaald, neergelaten en gedraaid worden en bieden zodoende maximaal comfort afhankelijk van de stand van de zon. Er zijn 14 verschillende standaardkleuren beschikbaar voor de lamellen. Op verzoek zijn speciale kleuren beschikbaar.

Voordelen in een oogopslag:

 • Minimale pakkethoogte in zichtbereik bij opgehaalde jaloezie, door verdekt ingebouwd kopprofiel van jaloezie
 • Geen zijdelings sleuflicht, door verdekt zijdelingse geleiding in sponning
 • Kopprofiel in kunststof vergroot de isolatie van het samengestelde raam en verbetert de U-waarde ervan

HEEFT U VRAGEN?

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP.

Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag al uw vragen en voorzien u van alle informatie die u nodig hebt.