SCHÜCO SOLSKYDD

Integrerade solskydd för bästa design och komfort

Planera in rätt solskydd redan i projekteringsstadiet och integrera lösningen direkt i fasaden. Schüco erbjuder solskydd för alla typer av byggnader. I sortimentet ingår fasta och rörliga, utanpåliggande och inbyggda solskyddslösningar. Produkterna tillverkas av aluminium vilket kräver minimalt underhåll och klarar tuffa väderleksförhållanden även på hög höjd. Förutom att optimera dagsljusinsläppet, minska värmeinstrålningen och skydda mot bländning bidrar solskydd även till att spara energi.

Intelligenta styrsystem säkerställer och maximerar nyttan genom att:

 • minska värmeinstrålningen och energianvändningen för nedkylning
 • optimera dagsljusanvändningen med hjälp av intelligent styrning 
 • ge skuggning med bibehållen transparens och utsikt
 • erbjuda komfortabel målinriktad och centraliserad kontroll av solskyddet
 • komplettera med manuell användning för individuell komfort

Solskydden integreras direkt i klimatskalet och skräddarsys för att passa byggnadens design och funktion.

SOLSKYDDSLAMELL ALB

Schüco solskyddslamell ALB erbjuder effektiv skuggning utan att inverka på utsikten. Oavsett om de används för att optimera dagsljuset eller för att ge skugga, styrs automatiskt eller manuellt smälter de in i fasaden.

SCHÜCO SOLSKYDDSLAMELL ALB

Det breda profilsystemet ALB (Aluminium Louvre Blades) erbjuder stora möjligheter vad gäller design och integreras i fasadens utseende. 

Fördelar:

 • brett utbud av olika lamellblad ger stora designmöjligheter
 • passiva system ger varierande lösningar beroende på fixering
 • aktiva system med rörliga blad beroende på solens position, för både horisontell och vertikal användning

SCHÜCO ALB C- OCH Z-FORMADE LAMELLBLAD

Det breda urvalet på form och storlek på lamellerna samt den praktiskt installationsmetoden där de enkelt "staplas" möjliggör att stora fasadpartier kan planeras individuellt och sedan snabbt och enkelt installeras.

Fördelar:

 • avståndet mellan lamellbladen kan enkelt justeras
 • hög grad av prefabricerade utföranden och enkelt monteringssystem
 • flexibla system för maximal pålitlighet vid planering och design

SE HUR SOLSKYDDSLAMELLERNA MONTERAS

Den höga prefabriceringsgraden och det enkla montaget säkerställer en pålitlig och snabb installation. Sammantaget imponerar det flexibla systemet med maximal säkerhet i såväl planering som design.

SCHÜCO SKJUTBARA SOLSKYDDSLUCKOR ALB

Schücos skjutbara solskyddsluckor ALB erbjuder ett utmärkt solskydd för fönster och fasader i såväl bostads- som kommersiella byggnadsprojekt. Skjutbara enheter kan installeras med tre olika typer av systemlösningar och monteras på en- eller flera spår med en- eller multipla luckor. Systemet är lätt att hantera med elektriska eller manuellt drivna enheter.

Fördelar:

 • exakt och tyst drift
 • kan ytbehandlas eller lackeras 
 • hög prefabriceringsgrad och enkelt montage

SOLSKYDDSPERSIENN CTB

Schüco solskyddspersienn CTB är ett effektivt system som är extremt stabilt även i blåsiga förhållanden. Systemet kan integreras helt i byggnadens fasad eller monteras direkt på fönstret beroende på önskad design och komfort.

SCHÜCO SOLSKYDDSPERSIENN CTB

Ett externt solskydd helt integrerat i Schücos fönster eller fasadsystem. Schüco solskyddspersienn CSB (Concealed Shaped Blind) erbjuder bekväm och vindtålig skuggning som kraftigt minskar solvärmeinstrålningen soliga dagar.

Fördelar:

 • enkel installation tack vare att persiennerna är väldigt lätta
 • utmärkt utsikt med en hög transparens på 23%
 • klarar vindlaster upp till 30 m/s

SE HÄR HUR SOLSKYDDSPERSIENNEN MONTERAS

Se hur solskydd Schüco solskyddspersienn CSB installeras steg för steg.

Prisbelönt solskydd


ETT SOLSKYDD MED HÖG TRANSPARENS OCH STORA DESIGNMÖJLIGHETER

Tack vare lamellbladens speciella struktur erbjuder Schüco solskyddspersienn CTB ett perfekt solskydd samtidigt som det bibehåller utsikt och transparens. Lamellbladen kan anodiseras i önskad kulör och persiennen designas så att solskyddet smälter in i fasad och byggnadens design.

Fördelar:

 • tidlös och modern design
 • extremt hög stabilitet vid vind
 • utmärkt skuggning och hög transparens

AKTIVA SOLSKYDDSGLAS

Aktiva solskyddsglas är det perfekt integrerade solskyddet för fönster och fasader. De elektrokroma glasen reagerar och aktiveras automatiskt vid solljus vilket ger en optimal skuggning.

SCHÜCO SAGEGLASS®

De innovativa SageGlass®-glasen från Saint-Gobain är baserade på ett dynamiskt tintat glas för fönster och fasader. SageGlass® är ett så kallat elektrokromt glas som kan mörkas eller ljusas upp ljudlöst beroende på automatiskt förinställda krav eller manuellt via en knapp eller pekskärm. Insläppet av naturligt ljus och solvärme kan därmed kontrolleras individuellt.

Fördelar:

 • tre olika tintade zoner möjliggörs tack vare LightZone™
 • kan kontrolleras automatiskt via knapptryckning eller appen SageGlass®
 • finns i flera färger

SE FILMEN OM SAGEGLASS

Bibehållen utsikt i alla färgade steg i glaset. Eftersom konventionellt mekaniskt solskydd inte behövs, öppnas helt nya tillvägagångssätt och designmöjligheter upp.

MELLANGLASPERSIENN CCB

Schüco mellanglaspersienn CCB (Concealed Composite Blind) är en mellanglaspersienn särskilt konstruerad för AWS 120 CC.SI. Systemet erbjuder solskydd och skuggning med bibehållen utsikt. Persiennens skyddade position mellan glasen gör att det är helt skyddat mot påverkan av väder och vind.

SCHÜCO MELLANGLASPERSIENN CCB

Schüco mellanglaspersienn CCB (Concealed Composite Blind) är ett solskydd helt integrerat i fönster Schüco AWS 120 CC.SI. De 25 mm breda aluminiumbladen är speciellt framtagna för detta fönster och kan höjas, sänkas och vridas med en 25 V elektrisk motor. Lösningen erbjuder maximal komfort anpassad till solens läge. Schüco mellanglaspersienn CCB finns i 12 standardfärger och kan vid önskemål även ytbehandlas i andra kulörer.

SE FILMEN OM MELLANGLASPERSIENNEN CCB


BLÄNDSKYDD på insidan

Ett bländskydd placerat på insidan erbjuder skuggning, avskärmning samt insynsskydd. Systemet kan även kombineras med andra typer av solskydd.

Integralmaster

Integralmaster är ett inbyggt bländskydd placerat på insidan av fönstret. Det installeras nästintill osynligt då sidostyrningen redan finns integrerad i glaslisten i Schücos fönstersystem AWS och höjs och sänks enkelt efter önskemål om skuggning och avskärmning.

Fördelar:

 • fullständigt integrerat i glaslisten i Schücos fönster AWS
 • låga underhållskostnader tack vare att lösningen sitter på insidan och är enkel att tillgå 
 • påverkas inte av väderförhållanden

KONTAKTA OSS FÖR PERSONLIG RÅDGIVNING

VI SER FRAM EMOT ATT FÅ BERÄTTA MER

Våra specialister ger dig gärna svar på alla dina frågor. Du hittar oss här.

Du är också välkommen att skicka dina frågor till: