Russia, Novosibirsk

SEAMLESS HIGHLIGHT

Only a simple structure outlines the view, a little like a picture frame, helping to determine scale or define your viewpoint. The function is not visible, but is perceptible when the breeze blows into the room.

The architecture of the house has been adapted to the demanding conditions of the land: the steep slope is both a challenge and an opportunity. The interplay of the landscape and the house is thus even more integral than is usually the case in construction projects. The environment and building can only exist together, not independently of one another, and they are not intended to.

The focus of the architects was clearly on the external sightlines, which open to the observer: the exciting interaction between interior and exterior. The architectural space offers the residents a high-quality locale that draws its own strength from the views and the surrounding nature. The large volume of the interior is a direct response to the endless space beyond the sliding doors.

FURTHER INFORMATION

Project:
Private residence

Location:
Novosibirsk, Russia

Architects:
Design-Studio CUBEdesign, Novosibirsk, Russia

Project leader:
Yuri Kulikov

Construction phase:
2017

Fabricator:
OOO Alkon, Novosibirsk, Russia

Schüco systems:
ASS 77 PD.HI
FWS 50.HI
AWS 90.SI VV

Only a simple structure outlines the view, a little like a picture frame, helping to determine scale or define your viewpoint. The function is not visible, but is perceptible when the breeze blows into the room.

Do you have any questions?

We look forward to hearing from you

We would love to send you more information and put you in touch with your personal Schüco consultant.