Schüco ASE 60 & 80

Skjutdörrar i aluminium

Här får du veta mer!

Schüco ase 60 & 80 - den nya generationen skjutdörrar

En ny dimension frihet

Nya förväntningar ställer krav på nya innovativa tekniska och kreativa lösningar. För att kunna erbjuda bästa möjliga komfort, design och funktion har vi utvecklat den nya generationen skjutdörrar. Vi kallar plattformen Schüco ASE 60 & 80.

Schüco skjutdörrar ASE 60 & 80

Exklusiv design och komfort. Se filmen som visar den nya generationen skjutdörrar.

Schüco ASE 60 & 80 – en helt ny standard

Schüco arbetar konsekvent med att vidareutveckla sina produkter för att passa marknadens allt högre krav. Resultatet är en helt ny plattform skjutdörrar, ASE 60 och 80 (Aluminium Sliding Element med 60 alternativt 80 mm byggdjup). En plattform som bjuder på helt nya dimensioner. Väsentligt förbättrad isolerförmåga ända ner till passivhusnivå (gäller byggdjup 80 mm). Utökat antal typer och öppningsvarianter med 1-, 2- och 3-spårskarm som baserar på multifunktionsprofiler samt ett modulärt beslagssystem vilket även kan användas för lyftskjutdörrar. De flesta ingående komponenter kan användas till både 60- och 80-varianten vilket gör tillverkningen flexibel. Dessutom kan de nya systemen byggas i större storlekar med ännu smalare synliga profiler. 

Design och komfort

Mittmöte Design Line
För maximal transparens har även dörrbladens mittmöte designats så slimmat som möjligt, endast 40 mm bred.

Inbyggd tröskelfrihet i systemet
Tack vare den innovativa tröskeln Design Line slipper du nivåskillnader och kan enkelt förflytta dig mellan inne och ute.

Minimalistisk design
Smalare profiler ger ett ännu mer minimalistisk uttryck och släpper in än mer dagsljus.

Dolda beslag och låsanordningar
Vi döljer allt som går att dölja för ett så rent formspråk som möjligt. 

Flexibla låsalternativ
För ett alldeles särskilt rent formspråk erbjuder vi till och med infästning av låsbultarna i dörrbladet istället för i karmen.

Schüco SmartStop & SmartClose
Integrerade SmartStop- eller SmartClose-moduler bromsar in dörrbladet mjukt för att förhindra att du klämmer dig. Ett måste för dig som har barn.

Arkitektur och teknologi

SCHÜCO SKJUT- OCH LYFTSKJUTSYSTEM ASE 80.HI

Lyftskjutsystemet ASE 80.HI kombinerar aluminiumets fördelar med framtidsvisande värmeisolering på passivhusnivå. Systemet kan konstrueras i större format och med ökade glasvikter jämfört med tidigare varianter.

SCHÜCO SKJUT- OCH LYFTSKJUTSYSTEM ASE 60

Den nya skjut- och lyftskjutdörren Schüco ASE 60 är välisolerad, användarvänlig och lätt att skräddarsy efter dina önskemål. Konstruera dina skjutdörrar i storformat och utrusta dem med allt från insektsskydd till dolda beslag för extra säkerhet.

Fler öppningstyper
De nya skjutdörrarna finns i flertalet nya öppningstyper för 1-, 2- och 3-spårslösningar för att du ska kunna finna den variant som passar just dig bäst.

Maximal transparens
Skjutdörrna kan konstrueras i storformat med dörrblad upp till 3,5 m x 3,2 m eller 3,2 m x 3,5 m.

Modulärt profilsystem
Med ett fåtal profiler kan du realisera ett stort antal olika skjutdörrsvarianter. Den nya plattformen har utvecklats modulärt för att kunna ge största möjliga flexibilitet baserad på välbeprövade system.

Stora glasvikter
Systemen finns i tre olika viktklasser upp till 600 kg. Smarta och lättmanövrerade beslag gör det enkelt att öppna och stänga även mycket tunga dörrblad.

Säkerhet
Moderna, dolda säkerhetsbeslag gör att du kan känna dig trygg utan att behöva göra avkall på designen.

Nu ännu flexiblare
Tack vare den nya beslagsplattformen är det enkelt att med bara ett fåtal komponenter konstruera två olika varianter, skjut- eller lyftskjutdörr. 

Modulärt profilsystem med utmärkt värmeisolering

Modulsystemet som utgör grunden i plattformen för skjutdörrar ASE 60/80 erbjuder många olika alternativ för att kunna skräddarsy rätt värmeisolering. Önskar du exempelvis extra god isolering ner till passivhusnivå lämpar sig byggdjupet 80 väl. Hanteringen och bearbetningen har förenklats ytterligare och nu kan du med bara ett fåtal profiler konstruera flera olika öppningstyper. Tack vare möjligheten att integrera flera funktioner i systemplattformen får du mesta möjliga flexibilitet.

Prisbelönt system

Schüco ASE 60/80 TipTronic skjutdörrar har belönats med German Design Award 2020, Red Dot Design Award 2019 och iF Design Award 2019. Det rena formspråket upprätthålls bland annat genom dolda beslag och låskomponenter och kan designas med slimmat mittmöte, nivåutjämnande tröskel samt extra smala profiler samtidigt som de erbjuder en isolerförmåga ända ner till passivhusnivå.

Önskar du rådgivning?

Vi ser fram emot att få berätta mer

Våra specialister ger dig gärna svar på alla dina frågor. Du hittar oss här

Du är också välkommen att mejla dina frågor: