1. Företaget
  2. Karriär på Schüco
  3. Junior Design Engineer 

Junior Design Engineer 

Del av en storsatsning

Vill du vara en del i vårt globala team och driva byggbranschen framåt? Tycker du att teknik och design går hand i hand och ser skönheten i såväl skruv och mutter som en färdigbyggd glasfasad?

Schüco storsatsar inför framtiden och investerar över 1 miljard på att bygga ut innovations- och utvecklingscentrat i Bielefeld/Tyskland. I Sverige satsar vi på en ny roll, Junior Design Engineer, eftersom vi tycker att det är häftigt att bygga kompetenser för morgondagen. 

Framtidsutsikter

Som Junior Design Engineer erbjuds du internationell utbildning i en mycket innovativ miljö. Tjänsten är tänkt som förberedande inför vidare utmaningar inom organisationen, kanske ansvarar du på sikt för införsäljningen av Schücos lösningar i ett av våra distrikt eller utvecklas till stjärna inom digitalitet och leder vår transformationsresa.  


”Byggbranschen genomgår just nu en omvälvande förändring där vi går från 2D-ritningar och hammare till virtuella modeller och digitala hantverkare. Det är en otroligt stimulerande utmaning att transformera en konservativ bransch in i framtiden. Extra roligt när man arbetar på ett företag som har både resurserna och framför allt viljan att leda utvecklingen.”

Christian Geiler, maskin- och mjukvaransvarig Norden

Arbetsuppgifter

Din roll kommer efter den inledande systemutbildningsfasen att vara att designa rätt lösning och utifrån behov, önskemål och arkitektoniska föreställningar ta fram passande produktlösningar. Till din hjälp har du marknadens bredaste produktportfölj och allt tänkbart stöd för tillverkningen av unika lösningar, en uppsjö av digitala verktyg från första idéskiss till driften av byggnaden samt ett väl utvecklat nätverk av kompetenta partner. 

Vårt team i Stockholm ser fram emot att dela med sig av sina kunskaper och du kommer under en upplärningsperiod på cirka ett år att få lära dig allt om högteknologiska glas- och aluminiumkonstruktioner. I upplärningsfasen ingår även resor till huvudkontoret i Bielefeld samt praktisk upplärning på plats hos Schücopartner.

Dina egenskaper

För att lyckas i tjänsten ser vi gärna att du har relevant utbildning till byggnadsingenjör, arkitekt eller motsvarande. Du är en nyfiken och service minded lagspelare som trivs i en internationell miljö och gärna reser främst inom Sverige men även till Tyskland.  

Du delar vårt driv att bäst inte är bra nog - vi ska vara överlägset bäst. ”Jag stimuleras av att dagligen möta kreativa arkitekter och kunna bidra till att förverkliga deras visioner. Att ständigt ligga i framkant av den tekniska utvecklingen inom byggsektorn och sätta upp nya milstolpar på vägen mot ett hållbart samhälle.”

Mats Lindström, mentor och Senior Project Manager

Erbjudande

Schüco erbjuder dig en unik och innovativ produktportfölj, ett omväxlande och utmanande arbete i en internationell miljö samt fortlöpande utbildning och specialistkunskaper. Vi sitter dessutom i attraktiva lokaler i Sickla köpkvarter (Nacka/Stockholm) och är ett drivet team med högt i tak och mycket kul tillsammans.

Skicka ansökan


Vänta inte med att söka, eftersom vi är så ivriga att finna en ny kollega som delar vår entusiasm över kommande utmaningar rekryterar vi löpande. Skicka din ansökan till mlemke@schueco.com (allra senast den 12 december).

Har du frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta Melinda Lemke:
Tel.: 08 - 442 76 18
Mobil: 0730 - 65 25 41
Mejladress: mlemke@schueco.com

Schüco - världsledande systemleverantör

Internationell design. Tysk kvalitet, Svenskt hantverk.
Schüco är världsledande systemleverantör av innovativa klimatskal. Över 3 000 ingenjörer arbetar med att utveckla framtidsvisande fönster, dörrar och fasader som är de i särklass snyggaste, användarvänligaste, energieffektivaste och säkraste på marknaden. Redan i produktutvecklingsfasen testas prototyperna i vårt egna ackrediterade testcenter som är ett av världens största. Allt för att säkerställa bästa kvalitet, design och en hållbar framtid.