1. Privatkunder
  2. Inspiration
  3. Bostäder
  4. Maximal utsikt, minimal naturpåverkan
Tillbaka till meny

Maximal utsikt, minimal naturpåverkan

I Göteborgs skärgård, nära klipphällar och bad, finner du villa Plastic House II. Här har en familj med tre barn varsamt förverkligat sin boendedröm.

Grundläggande för designprocessen var att maximera den fantastiska utsikten och samtidigt minimera inverkan på naturen. Därför kan huset lätt demonteras så att det enda som kvarstår är de 19 hålen som borrats i berget för att fästa pelarna.

Designen är enkel med en lyxig känsla som påminner om 50-talets Kalifornien. En invändig skjutdörr gör det enkelt att skärma av kök och vardagsrum från barnens vardagsrum.

Fönster, dörrar och skjutdörrar har byggts med natureloxerade Schücosystem i aluminium för att klara det tuffa klimatet på Västkusten.

Glasfasad FW 50+ SG (Structural Glazing)
Fönster AWS 90.SI+ (SI = superisolerat)
Skjutdörr ASS 70.HI (HI = högisolerat)
Dörrar ADS 70.HI (HI = högisolerat) och ADS 90.SI+ (SI = Superisolerat)

Fakta

Plastic House II

Plats: Göteborgs skärgård, Torslanda * Arkitekt: Unit Arkitektur AB *Fotograf: Per Nadén