1. Arkitekter

Pepparkakshustävlingen helt utan regler

Fri form kan ge dig och tre kollegor en resa till Tyskland

Snart har den blivit en tradition. Schücos fantasifulla pepparkakshustävling för landets arkitekter. Det här är tävlingen helt utan regler. Skapa ett pepparkakshüs! I valfri form och design, precis som med Schücos produkter. Kreativast vinner och får en resa för fyra kollegor till Tyskland framåt vårkanten. Resan planerar vi gemensamt med bland annat besök av intressanta projekt, stopp i Schücos nya showroom och ett besök i en av världens största ackrediterade testcenter för fasader.

Så samla nu ihop dina kollegor, skapa lite julemüs på kontoret och släpp fram pepparkaksguden i dig.

Bilder på bidraget skickar du senast den 20 december till:
Melinda Lemke
E-post: mlemke@schueco.com
Tel.: 08 - 442 76 18
Mobil: 073 - 065 25 41

Vinnare 2016 - Wingårdhs Malmöhattan

I fjolårets tävling flödade fantasin och kreativiteten. Särskilt i Malmö. Och alldeles särskilt på Västergatan 18 där Wingårdhs arkitekter har kontor. Här togs Schücos pepparkakshustävling på största allvar och den senaste teknologin sattes in.

Kontorets splitternya laserskärare fick gå varm hela kvällen för att tillverka form och mönster när Beatrice, Maria, Fayer och Linnea med kollegor förvandlade kontoret till en byggfirma. Och inte nöjde sig inte med att skapa ett hus, nej de skapade en hel stadsdel. Malmöhattan. Ett kvarter av höga hus med fantasifulla fasader där variationen skapade en spännande liten pepparkaksstad med fönster som glittrade i decembernatten. 

Läs om  Wingårdhs vinst, en inspirationsresa för fyra till Tyskland.  

Vinnare 2015 - e.l.e. Arkitekter

Julen 2015 bjöd Schüco för första gången in arkitekter runt om i Sverige att delta i en pepparkakshustävling. Hannah, Sebastian och Fredrika tog oss på orden och skapade julemüs på e.l.e. arkitekters kontor. När tävlingstiden löpt ut stod de som de första vinnarna. 

Huset de skapade bestod av en huvudbyggnad med stora glaspartier samt en komplementstuga. Ett pepparkakshus med attitüd, helt enligt Schücos önskemål.

E.l.e. arkitekter valde att möta våren i Tyskland och kvitterade ut vinsten i maj då vinnarna flögs till Düsseldorf med ett digert tredagarsprogram som de själva varit med och bestämt framför sig. Glädjande nog valde e.l.e arkitekter att bjuda med övrig personalstyrka från kontoret.

Läs om hur e.l.e. arkitekter spenderade vinsten.

Bli nästa vinnare

Vi behöver alla leka ibland för att få nya infallsvinklar, stärka sammanhållningen och koppla av från en krävande arbetsdag. Men det finns en mening även i lek med pepparkaksdeg. Lek på jobbet ökar din kreativitet och du som arkitekt är extremt viktig. Det är du som formar våra livsmiljöer och därför är det extra viktigt att du gör det med glädje. 

Sammankalla kollegorna till en skön kväll och låt fantasin flöda. Skicka in bilder på bidraget till Melinda Lemke senast den 20 december.