1. Arkitekter
  2. Inspiration
  3. Nyheter
  4. Schüco hälsar ZAK World of Façades välkommen till Stockholm
Tillbaka till meny

Schüco hälsar ZAK World of Façades välkommen till Stockholm

Schüco Sverige är stolt över att för första gången välkomna ZAK World of Façades till Skandinavien. Den 10 oktober samlar vi branschexpertisen i Aula Medica för att under en hel dag diskutera klimatskalets möjligheter och betydelse för människors livskvalitet.

300 specialister samlas

Nu är det nedräkning. Den 10 oktober samlas branschen i Aula Medicas största sal, Erling Persson Hall, för att ge klimatskalet den uppmärksamhet det förtjänar som byggnadens viktigaste beståndsdel. Listan över spännande talare är lång och Schüco är stolt över att tillsammans med ZAK World of Façades kunna samla 300 specialister för att tala om klimatskalets möjligheter och betydelse för livskvaliteten i våra byggnader. 

I tider av klimatförändringar, förtätning av städer och att vi tillbringar en allt större del av vår tid inomhus ställs nya krav på utformningen av fasader. Det räcker inte längre att de skyddar oss mot yttre påverkan i form av sol, vind, regn och temperaturskiftningar. De ska även rena luften vi släpper in, reducera ljudföroreningar, förse oss med hälsobringande dagsljus och utsikt, generera solenergi samt skydda oss mot objudna gäster, angrepp och naturkatastrofer. För att möta förväntningarna har produktutvecklingen gått i en rasande fart. Uppkopplade lösningar som anpassar sig till och reagerar på omvärlden är en realitet och nu är det dags att börja använda den moderna tekniken för att bygga smarta och hållbara byggnader för framtiden.

Många talare

Yasemin Arhan Modéer kommer att moderera oss igenom en spännande konferens med ett stort antal talare. För att bara nämna några kommer Ivana Kildsgaard, director of Sustainability på Tengbom arkitekter, att tala om arkitekturen i klimatförändringens tid. Marco Testa, CEO på Reflex Arkitekter, ser fram emot att presentera huset Kineum i rörelse och Jonas Edblad, partner på Wingårdhs Arkitektkontor, väljer att föredra om olika angreppssätt för fasader i det nordiska klimatet. Rudi Scheuermann, global leader building envelope design på Arup, berättar om klimatskalets framtid. Linda Santesson, regional director på Link Arkitektur, ivrar för fasader med låg klimatpåverkan. Schücos egen Stephen Tanno, director of pre-construction services, kommer att presentera framtidslösningar som redan har blivit till verklighet och Jonas Runberger, Head of Dsearch på White Research Lab, önskar tala om fasadens textur och transformation.

Den innehållsrika dagen kröns av paneldiskussionen ”Sund livsstil och förbättrat välbefinnande: Lösningar genom effektiva byggnader” i vilken namntunga experter kommer att diskutera allt från balanserat solskydd och dagsljusinsläpp till ventilation och relativ luftfuktighet, utformningen av fasader med inomhusluftens kvalitet i åtanke och hur vi uppnår FN:s mål för hållbar utveckling genom fasaddesign och material.


För mer information om konferensen är du välkommen att kontakta Schücos marknadschef Melinda Lemke.


Om ZAK World of Façades

Om ZAK 

Läs mer om programmet i Stockholm och hur du registrerar dig här