1. Arkitekter
  2. Inspiration
  3. Nyheter
  4. Schüco toppar listan över branschens bästa arbetsgivare
Tillbaka till meny

Schüco toppar listan över branschens bästa arbetsgivare

De bästa arbetsgivarna i Tyskland har presenterats i tyska tidningen Stern. På första plats över bästa arbetsgivare inom byggbranschen finner vi inte helt oväntat Schüco. 

Schüco är byggbranschens bästa arbetsgivare i hemlandet Tyskland. Detta har fastställts genom en oberoende undersökning av ett statistiskt marknadsundersökningsföretag i samarbete med tyska tidningen Stern. Schüco hamnade totalt på plats 93 av alla företag i Tyskland och alltså på första plats över bästa arbetsgivare i branschen. Undersökningen är en av de största i sitt slag och baserad på svar från över 45 000 deltagare. Deltagarna i undersökningen är anställda som fick utvärdera sina egna arbetsgivare och andra företag i branschen i en online-undersökning. Resultatet utgjordes sedan hälften baserat på företagens egna anställdas svar och den andra hälften på svar från andra anställda inom branschen.

Melanie Pöschel, Head of HR – Talent Management & Recruiting, är nöjd med placeringen: ”I tider av brist på kvalificerade arbetare är ett bra betyg på arbetsgivaren en stor tillgång. För de företag som sätter höga mål behöver en sak mer än allt; anställda som du kan uppnå målen tillsammans med. Vi vill fokusera på människor och är bara nöjda när våra anställda tycker om att arbeta med oss.”, Melanie Pöschel.

Mer information om studien går för den tyskkunniga att tillgå här (pdf, 1.9 MB).