1. Arkitekter
  2. Inspiration
  3. Nyheter
Tillbaka till meny

Schüco ASE 60 & 80 – den nya generationen skjutdörrar

För att kunna erbjuda bästa möjliga komfort, design och funktion har Schüco utvecklat en helt ny generation skjutdörrar. Plattformen har fått namnet Schüco ASE 60 & 80.

Schüco arbetar konstant med att vidareutveckla sina produkter för att passa marknadens allt högre krav. Resultatet är en helt ny plattform skjutdörrar - ASE 60 & 80 (Aluminium Sliding Element med 60 alternativt 80 mm byggdjup). Detta är en plattform som bjuder på helt nya dimensioner. Bland annat väsentligt förbättrad isolerförmåga ända ner till passivhusnivå och ett utökat antal öppningsvarianter. Systemen kan byggas med smalare synliga profiler än tidigare och det med dörrblad ända upp till 3,5 x 3,2 m.

ASE 60 & 80 finns i flertalet öppningstyper för 1-, 2- eller 3-spårslösningar. Den nya plattformen har utvecklats modulärt för att kunna ge största möjliga flexibilitet och frihet i utformningen baserat på välbeprövade system. Med tillvalet Design Line får du maximal transparens och komfort. Välj till det slimmade mittmötet på endast 40 mm, den innovativa tröskeln som gör att du slipper nivåskillnader och obehindrat kan rulla ut drinkvagnen på altanen och välj de dolda beslagen och låsanordningarna för ett så rent formspråk som möjligt med låsbultar som fästs i dörrbladet istället för i karmen. Genom att integrera Schüco SmartStop kan du bromsa in de stora, tunga dörrbladen mjukt och förhindra att små barnfingrar hamnar i kläm.

Skjutdörrarna finns i en motoriserad variant, TipTronic, som kan integreras i ditt smarta hem och fjärrstyras från smartphone eller fjärrkontroll alternativt manövreras via en elegant designad tryckknapp.
Schüco ASE 60 & 80 har redan utmärkts med både iF Design Award och Red Dot Award för utmärkt design och innovativ teknik.

Läs mer här: www.schueco.se/skjutdoerrar