1. Arkitekter
  2. Inspiration
  3. Kommersiella fastigheter
Tillbaka till meny

Stram enkelhet möter naturskönt Gotland

Stram enkelhet möter naturskönt Gotland. Ett möte mellan vild natur på en avlägsen halvö långt ut i Östersjön och svensk arkitektur när den som mest innovativ. 

Andreas Forsberg, AQ Arkitekter, har varsamt placerat en tjugo gånger tjugo meter stor kub klädd i corténstål bland tallar och backtimjan. Byggnaden svävar över marken och när väl passerkortet accepterat dig öppnar sig huset genom att hydrauliska bryggor fälls ut och avslöjar ett ljusflödat inre som väntar på att fyllas med idéer. 

Studio Furillen rymmer en variation ateljé- och galleriutrymmen, materialbibliotek och skrivplatser. Här finns sovrum, spa och pentry. Plats för fotografering och filminspelning. Byggnaden kan användas till mycket och skiftar enkelt mellan öppenhet och enskildhet. Enorma glaspartier bakom nedfällbara stålfasader. Skjutdörrar som suddar ut gränser. Rörliga element som ger en rik variation av ljusinsläpp. 

Den unika lösningen skräddarsyddes i nära samarbete med Schücotillverkaren VPP i Vetlanda som bistod med omfattande service och rådgivning från ritbord till färdigt montage.

Beställare: Mikael Blomqvist
Arkitekt:  Andreas Forsberg, AQ Arkitekter
Schüco Partner: VPP System i Vetlanda
Byggår: färdigställt år 2010