1. Arkitekter
  2. Inspiration
  3. Fönsterskolan
  4. Säkra fönster för tryggare nattsömn
Tillbaka till meny

Säkra fönster ger trygga hem

För att kunna sova tryggt om natten är det viktigt att välja rätt säkerhetsklass. De flesta inbrott är impulsbrott där tjuven väljer ställen som verkar lätta att bryta sig in i och där det går att arbeta ostört. Se till att välja fönster som inte, utan svårighet, kan lossas ur vare sig fönsterbåge, fönsterlister eller omgivande byggnadsdelar. 

Aluminium är ett mycket stabilt och säkert material och Schüco har i utvecklingen av sina produkter arbetat särskilt med att integrera komfortabla säkerhetslösningar. Beroende på ditt säkerhetsbehov kan du välja allt från olika fönsterlås till integrerade dolda magnetkontakter, som larmar om du har glömt att stänga dina fönster när du går hemifrån.

Alla Schücos fönster glasas inifrån, vilket ger en extra grundtrygghet. I Sverige mäter vi säkerheten enligt den europeiska resistance class (RC) som sträcker sig från RC 0 till högsta klassen 6. Stöldskyddsföreningen rekommenderar grundskydd RC 1 N (som endast ställer krav på konstruktionen och inte glaset).

Med Schücos produkter uppnås enkelt en högre säkerhetsklass, där så önskas. Rådgör med din Premium Partner för att få rätt produkt till ditt hem.