1. Arkitekter
  2. Inspiration
  3. Bostäder
  4. Villa Strandbaden - Funkis med modern twist
Tillbaka till meny

Andrum med utsikt över ängar och hav

På en kulle vid havet bjuder villa Vista på andrum med utsikt. Tystnad och plats för samvaro har spelat en central roll i projektet för att passa en familj i ständig rörelse. 

En slingrig väg leder upp till krönet av en kulle där en familj med tre vuxna barn har uppfört sitt drömresidens. Med utsikt över hav och ängar, en pool att svalka sig i varma sommardagar och en egen bastubyggnad att värma sig i när höstkylan kommer krypande, njuter de av stillheten för att hämta kraft.

Arkitekten Stefan Ruperts uppdrag var att skapa ett varmt och tyst hem, ett andrum och en samlingsplats för en familj i ständig rörelse med hektiska scheman som avlöser varandra och unga vuxna som utforskar världen långt hemifrån. För att få ut maximalt av tiden tillsammans önskades ett så underhållsfritt boende som möjligt. I ett utsatt läge som på västkusten, där sol, salt och kraftiga vindar sliter hårt på materialen, var det därför viktigt för Stefan att finna produkter som både klarar det tuffa klimatet över tid och håller den höga designgrad beställaren förväntade sig. Resultatet föll familjen i smaken och idag njuter de av livet i sin vackra villa. Tystnaden är påtaglig, de smakfullt inreda rummen harmonierar med den fantastiska utsikten och den enkla skötseln ger tid för både frånvaro men framför allt samvaro.

Skjutdörrar runt om i huset gör att livet flyttar utomhus så snart vädret tillåter. I vinkällaren ser de till att hålla rätt temperatur och i sovrummet svalkar de gott om natten.

De måttbeställda aluminiumfönstren klarar det tuffa klimatet på Väskusten och tar vara på det unika ljuset. I bastun bjuder skräddarsydda glasdörrar på utsikt över såväl pool som hav.

Stil:modern lyx
Här bor: 2 vuxna, 3 barn på väg att flyga ut  
Var: Västkusten
Arkitekt: Stefan Rupert, Inobi arkitekter
Byggnadsår: 2013
Schücolösning: dörrar ADS 70.HI, skjutdörrar ASS 50, fönster AWS 70.HI och AWS 70 BS.HI.
Övrigt: varma glas för att undvika kallras (ett viktigt krav från beställaren), ytbehandling sablé
Schüco Premium Partner: Alufront