1. Privatkunder
  2. Boligbloggen
  3. Norske hus
  4. En framoverlent villa
Tilbake til oversikt

En framoverlent villa

Kontakten med omgivelsene er tatt vare på med ordentlig tenkning utenfor boksen, med flest mulig rom som åpner opp mot hagen. De store skyve- og foldedørene skaper den perfekte forbindelsen med naturen. Den første oppgaven var å tilpasse rommene og omgivelsene på en organisk måte. Solen, topografien, vinden og klimaet var utgangspunkt for skissene og deretter bygningen.

Villaen ligger i en gate i en forstad kjent for sine villaer og hager. Siden det ikke var mulig å få til en skikkelig utsikt over landskapet, var målet å bygge et hus som er lukket mot gaten, men åpner ut mot sin egen hage. Fokuset var på forbindelsen fra innsiden til utsiden, derfor har hovedrommene som kjøkken og stue store åpninger mot hagen. Det er de store skyvedørene som skaper denne forbindelsen – de er enkle å bruke og passer med bygningens estetikk. Bygningskonseptet er basert på kompleks enkelhet – det er åpent, men privat. Leken, men minimalistisk. Moderne, men med tradisjonelle materialer.

Hvordan oppstod denne ideen, hva var den innledende visjonen, dette bildet som til slutt ble virkelighet? "Vi startet med solen, topografien, vinden, klimaet og omgivelsene, og dannet en struktur fra dette. Dette ble en skisse. Det er alltid spennende å finne ut hvordan en tegning blir en bygning." I Sandnes var det et trehus komplementert med noen få betongelementer som dannet grunnlaget for å gjøre organiske tilpasninger for å passe til tomten og omgivelsene.

Vi lever veldig bevisst i denne arkitektoniske skulpturen. Den definerer alt vi gjør og er på en harmonisk måte. Skyvelementene er et middel for å oppnå målet: maksimal kontakt mellom inne og ute, uavhengig av om de er åpne eller lukkede.

INFORMASJON OM PROSJEKTET

Prosjekt: 
Villa Viggo

Hvor: 
Sandnes, Norway

Arkitekt: 
Wilhelmsen Arkitektur, Stavanger, Norway

Byggeår: 
2015

Schüco Partner:
Farstad Aluminium AS, Ålgård, Klepp stasjon, Norway

Schüco systemer:
ASS 70 FD
ASS 70.HI
ADS 70.HI
AWS 70.HI
FWS 50+ HI