1. Privatkunder
  2. Boligbloggen
  3. Norske hus
  4. Rev veggene og hentet fjorden inn i stuen
Tilbake til oversikt

Rev veggene og hentet fjorden inn i stuen

På Vatne, en liten bygd på Sunnmøre, bor Elise Vestre og Christoffer Fagerli med sine tre barn. Elise driver bedriften by Rust, en produsent av møbler i god kvalitet. Fra den dagen Elise satte foten inn i deres nykjøpte bolig, visste hun at de tette veggene måtte byttes ut med vinduer - i god kvalitet. I dag nyter familien frokosten med blikk på den vestlandske fjorden og observerer omgivelsene og naturens lysspill fra sofakroken. 

Elise forteller om hennes evige ønske om store vinduer og utsikt mot sjøen.

- Da jeg for første gang satt foten min inn i huset var det ingen tvil om at fronten på huset måtte skiftes ut og byttes med store vinduer og en skyvedør.Hvem vil vel ikke sitte å nyte synet av den flotte norske naturen så ofte man kan? Jeg er veldig avhengig av dagslys, både i forhold til  jobb og privat, og den utsikten vi har kan ikke skjermes med kjedelige vegger. Den må utnyttes til det fulle og det føler jeg vi har klart å gjøre. 

Hun forteller hvor fantastisk det er å være i stuen og på kjøkkenet nå uansett hvilket vær det er.

- Huset er bygd på 50-tallet og var svært utdatert. Det er egentlig et fint utgangspunkt, for da kan vi bare viske ut og starte med blanke ark. 

Hvem vil vel ikke sitte å nyte synet av den flotte norske naturen så ofte man kan?

Utvendig fasade før ombygging
Tette trevegger skapte en mørk atmosfære i stuen
Større deler av veggen ble skåret ut og erstattet med en skyvedør og to fastvinduer fra Schüco

Elise forteller videre om prosessen og hvordan de kom frem til de riktige løsningene. 

- Jeg har tegnet alt selv og heldigvis er både jeg og samboeren min handy, så vi utførte alt selv bortsett fra selve monteringen av produktene. Det var det Schüco Premium Partner Straumsheim Glass og Fasade AS fra Straumgjerde som tok seg av.

Hun forteller at det ikke var vanskelig å finne frem til riktig produkt. - Vi var ute etter kvalitet og var fast bestemt på at vi denne gangen skulle ha vinduer og skyvedør i aluminium. Vi bor nært sjøen og boligfasaden er konstant utsatt for mye salt som kommer med vinden. Siden vi hadde erfaring med en tredør som kun holdt i tre år før vi måtte bytte den, var dette en enkel avgjørelse. Jeg har vært på messer, i butikker og søkt gjennom det som er å finne på nett av leverandører. For å si det sånn, jeg sjekket grundig før det endelige valget ble tatt. Vi valgte Schüco på grunn av kvalitet og design på vinduene og skyvedørene. Jeg fant ingen andre som kunne måle seg med Schüco. Så enkelt var det. 


Til venstre på frontfasaden ble det montert et fastvindu og en skyvedør. På sideveggen ble det montert et fastvindu.
Stuen er innbydende og lys. Den sorte skyvedøren gjør det mulig å åpne veggen når været tillater det.

Schüco har produkter med et design som er perfeksjonert. De flotte smale karmene gir et nydelig minimalistisk uttrykk. Det blir Schüco vinduer på resten av huset, for å si det sånn. Vinduskarmene rammer inn naturen som et maleri som forandrer seg etter årstid og tidspunkt på dagen - helt nydelig. Når man har et hus som skal  renoveres må man prøve å tenke utenfor boksen, ta sjanser og prøve nye ting. Vinduer som flukter med gulvet gir en eksklusiv naturfølelse i hjemmet. Jeg anbefaler alle som har muligheten til å hente naturen inn i hverdagen til å gjøre det som vi har gjort. Det er 100 % verdt det!

Planene for dette huset er store og mange, og det involverer blant annet flere store vinduer og et påbygg i betong. 

Elise Vestre, eier av by Rust. 

Åpenheten mot fjorden er unik og før og etter-bildene viser tydelig hva dette gjør med et rom
Det store fastkarmsvinduet skaper panoramautsikt fra sofakroken.
FÅ RÅDGIVNING HOS DIN NÆRMESTE SCHÜCO PARTNER

Er du interessert i å rive en vegg, få inn dagslyset og ha kontakt med omgivelsene? Finn din nærmeste produserende forhandler her.