1. Privatkunder
  2. Boligbloggen
  3. Norske hus
  4. En lekker perle i Sunnmørsalpene
Tilbake til oversikt

En lekker perle i Sunnmørsalpene 

På Nordvestlandets kyst finner vi et av Norges mest spektakulære fjellområder , Sunnmørsalpane. Disse fjellene omkranser den vakre Hjørungfjorden i Ørsta, Stranda og Sykkylven kommune. Alpekjeden kjennetegnes med høye, steile og takkete fjell og besøkes av opplevelseslystne fra hele verden gjennom alle årstider. Midt inne i den storslåtte fjellnaturen, på Fjellsetra ved Strandafjellet, ligger en hytte vi sjeldent har sett maken til.  

Invit Arkitekter AS fra Ålesund fikk i oppdrag å tegne et påbygg på en eksisterende, beskjeden hytte, som en ny generasjon skulle overta. Da de nye eierne kom med tegninger av en helt ny hytte, utviste kommunen først skepsis i forhold til lokal byggeskikk. Etter nærmere gjennomgang endret de dette synet og kom frem til at det er viktig med nytenking, også i fjellet. Dermed ble den gamle hytta revet og den nye ble satt opp. 

Den store glassfasaden rammer inn fjellene, som familien er så glad i.

Arkitekten André Klevberg forteller at den aktive familien fra Østlandet elsker naturen på Sunnmøre og at nærheten til naturen, selv fra sofakroken, spilte en stor rolle i utformingen av hytten. Dermed var det ikke aktuelt å gjemme bort utsikten med smårutete vinduer. 

-Den store glassfasaden, Schüco FWS 50+.HI, rammer inn fjellene, som familien er så glad i, forklarer Klevberg.


Det store vinduet er bygd som glassfasade, som gir mulighet for stor kreativitet i utformingen
I oppholdsrommet, Schüco FW 50+.SI fasaden kombinert med foldedøren Schüco ASS 70.FD for å få panoramautsikt og direkte adgang til terrassen på varmere dager.
Taket er laget av stål og tåler både hardt og kaldt klima

Schüco Premium Partner tildelt prisen på Preikestolen!

 Schüco Premium Partner Straumsheim Glass og Fasade AS samarbeider ofte med Invit Arkitekter AS og stod for prosjektering, produksjon og montasje av Schüco produktene til hytten på Fjellsetra. Det unike og fascinerende referanseprosjektet ble kåret til «Årets bolig 2016» av Schüco Norge. Prisen ble tildelt daglig leder Ole Straumsheim på Schüco Premium Partner årsmøtet på Preikestolen i Stavanger. Vi gratulerer! 

Daglig leder Ole Straumsheim hos Straumsheim Glass og Fasade AS mottok prisen "Årets bolig 2017" på Preikestolen Fjellstue i juni
Bygningen som er designet av Invit arkitekter skal minne om klipper i fjellene i nærheten.
Lekre dørdetaljer passer godt inn i den designpregede hytten

INVIT ARKITEKTER AS

Arkitektene bak den spektakulære hytten, Invit arkitekter AS, driver en av Ålesunds mest sjarmerende espressobarer med egen lekter i det kjente Brosundet. Her får du ikke bare tegnet din egen bolig mens du nyter en kaffe i solen, men også kjøpt alt fu trenger av interiør. En tur innom anbefales! www.invit.no