1. Privatkunder
  2. Boligbloggen
  3. Norske hus
  4. 4 tips til valg av foldedør
Tilbake til oversikt

4 tips til valg av foldedør  

Er du i gang med et husprosjekt og leter etter en terrassedør som åpner opp mest mulig av veggen? Da er foldedøren sannsynligvis løsningen for deg.  Med disse dørene kan du folde og skyve til side slik at det blir helt åpent med fri passasje ut mot hagen eller terrassen. Løsningene er også godt sikret med lås både på topp- og bunnprofil. Foldedørene kan leveres med folder både til høyre eller venstre - tilpasset din bolig og innredning. 

4 tips på veien

  1. Tilpass slagretningen, dvs. hvilken vei du skal skyve opp døren,  innvendig møblering og eventuell utvendige hindringer for parkering av dørene i åpen stilling.
  2. Jeg anbefaling generelt utadslående dør på grunn av at denne løsningen har bedre tetting i forhold til luft og vann. 
  3. For å få en nærmest barrierefri overgang fra utsiden til innsiden, må bunnprofilen bygges ned. Se om dette er mulig i ditt byggeprosjekt. Husk at dette kun er mulig ved en utadslående løsning. 
  4. Selv om store dimensjoner på dørene kan virke attraktivt, trenger dette ikke å være et godt alternativ i alle situasjoner. Her er det viktig å prosjektere løsning i forhold til klima, vær og plassering. 


Tom Erik Wiger
Arkitektrådgiver, Schüco Norge 

Møt Marie Elise fra Lindesnes


Hvem: Elise Marie og hennes familie på fem

Alder:  34 år

Yrke: legesekretær

Hvor: Lindesnes kommune 

Produkt: Schüco ASS 70 FD 


Vi hadde et ønske om at ute- og inneområdet skulle "gli" lett sammen

Da tomtene langs Spangereidkanalen kom bestemte vi oss for å bygge drømmehuset. Da vi skulle bygge hus var vi veldig enige i hvordan vi ville ha det... store flater med mye vindu og lys. Tomten ligger helt i vannkanten og vi har brygge, båthus og naust i hagen. Vi hadde et ønske om at ute- og inneområdet skulle "gli" lett sammen...

Vår foldedør har seks folder. Fem til høyre og en slagdør. Dørbladene er 1990×890 cm. Fargen er klassisk hvit både på innside og utside. Foldedøren fungerer veldig bra. Den er lett å åpne og lukke. Vi elsker når vi kan åpne den helt, og kjøkkenet går i ett med hagen! 

Elise Marie, fornøyd kunde fra Lindesnes 

Foldedøren folder mot høyre (sett innen i fra) og har fire utadslående folder. Den femte folden åpnes motsatt vei og benyttes som en slagdør. Denne er låsbar.

Ta kontakt for personlig rådgivning

Trenger du noen personlige råd på veien? Ta kontakt med våre rådgivere eller ta kontakt med din nærmeste Schüco Premium Partner.
Vårt showroom i Oslo er åpent hver dag. Velkommen!