1. Privatkunder
  2. Boligbloggen
  3. Norske hus
  4. Luksus i særklasse
Tilbake til oversikt

Luksus i særklasse

I Københavns Nordhavn ligger et vågalt, rått og eksklusivt stykke dansk arkitektur. Kullkranen, THEKRANE, gikk i 2016-17 gjennom en renovering og ble bygd om til et luksushotell, møtelokale og mini-spa. Ideén kom fra eieren Klaus Kastbjerg og arkitekt Mads Møller fra tegnestuen Arcgency. Førstnevnte har mange byggeprosjekter i porteføljen, men er mest kjent for renoveringen av The Silo som også ligger i Nordhavn. Sammen har de gjennomført prosjektene Stack I og II, som er flyttbare boliger laget av gamle shippingcontainere. Her mangler det altså ikke på ideér.

Byens hotteste utsikt

THEKRANE svever høyt over havnens betong. Utsikten er en av byens beste og skulle utnyttes. Arkitekten valgte å bruke skyvedører og glassfasader for å få panoramautsikt hele veien rundt møtelokalet – derfor navnet the GLASS BOX. På samme måte kan man fra et av de to badekarene i spa´en nyte den fantastiske (og mer private) utsikten over Øresund gjennom noen svært høye skyvedører i glass. The KRANE ROOM, som er betegnelsen for det lille eksklusive hotellet med kun et rom, er innredet mer mørkt og mystisk. Gjestene har mulighet til å åpne opp til en terrasse – også her med store, elegante skyvedører som er enkle å betjene for hotellets gjester.

Skyvedørene lar deg være anonym tilskuer av Københavns havn

Tro mot materialene

Siden dette er en gammel kullkran som står hvor den står – på havnen – har arkitekten vært tro mot stilen og holdt seg til råe materialer i innredningen; lær, tre, stein og stål. Alt i svart. Derfor er det også behov for lys gjennom veggene i glass. Både vinduer, glassfasader og skyvedører er innrammet av slanke profiler i aluminium, som er et miljøvennlig, robust og bærende materiale. 

Fakta om prosjektet:

Arkitekt: Arcgency

Schüco systemer: ASS 70.HI skyvedører // FWS 50.HI fasader

Fotos: Rasmus Hjortshøj