1. Partner
  2. Magasin
  3. Bærekraft
  4. Miljøsertifiserte dørsystemer
Tilbake til oversikt

Miljøsertifiserte dørsystemer

En kontinuerlig utvikling av nye og innovative produkter og systemer gjør Schüco ledende på teknologi. Maksimal designfrihet for arkitekter og forenkling, fleksibilitet og effektivitet for produsenter har høyeste prioritet. 

Et resultat av dette er blant annet dørplattformen Schüco ADS SimplySmart. Designorientert arkitektur med høye funksjonskrav står i fokus hos arkitekter og eiere av boliger og kommersielle bygg. Dørplattformen Schüco ADS SimplySmart med sine nesten ubegrensede designmuligheter inneholder blant annet automatiserte komfort- og sikkerhetskomponenter som Schüco Door Control System (DCS). Dette integreres sømløst i dørkonstruksjonene.

Dørplattformen er basert på en spesielt utviklet 5-kammer profil med tredelt oppbygging istedenfor todelt. Fordelene består i at den nye senterprofilen i aluminium sammen med et dobbelt sett med isolatorlister gir en betydelig høyere stabilitet. I tillegg minimeres bimetalleffekten takket være den patenterte, hybride isolasjonssonen mellom isolatorlist og den ytre aluminiumsprofilen. 

Nok en fordel består i at den tredelte konstruksjonen sørger for at dører i store formater kan realiseres uten å gi avkall på stabilitet og holdbarhet. Den universelle systemplattformen fjerner skillet mellom HD-(Heavy-Duty-) og standard dører. Skreddersydde dørløsninger som innfrir krav til varmeisolering og tetthet er viktige komponenter for et energieffektivt bygningsskall, enten det dreier seg om nybygg eller renovering. Systemplattformen Schüco ADS SimplySmart har tilpassede dørløsninger for boliger og næringsbygg som oppfyller ulike krav til energieffektivitet på basis av systemstandarder – inkludert passivhus-nivå. Et dobbelt isoleringssjikt samt innvendig oppdeling av luftrommet sørger for svært gode verdier når det gjelder varmeisolering, luft- og slagregntetthet.

Dørplattformen Schüco ADS SimplySmart gjør det mulig å redusere byggedybder og produktvarianter. Identiske arbeidstrinn og en høy andel av identiske deler sørger for reduksjon av mulige feil på verksted og byggeplass. En gjennomgående terskel øker stabiliteten og tettheten. Schüco ADS SimplySmart er vugge til vugge-sertifisert.