1. Om Schüco
  2. Selskapet
  3. Historie

Milepæler i Schücos selskapshistorie

1951: Schücos fødsel

Heinz Schürmann, en pioner i det unge Vest-Tyskland, grunnla firmaet Heinz Schürmann & Co. i Porta Westfalica. I en liten bakgård laget han sammen med seks medarbeidere utstillingsvinduer, markiser og rullegitter.

1954: Nytt hjem I tiden med stor økonomisk vekst i Vest-Tyskland blir innovative vinduer og fasader stadig viktigere. Og Schüco leverer. Med det lette og moderne materialet aluminium følger firmaet tidens trend. Schüco finner et nytt hjem i Bielefeld.

1955-1963: Overvinne grenser Den raske veksten til Schüco krever nye distribusjonskanaler. Det opprettes avdelinger i Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart og Hamburg. Lisensiering- og representasjonsavtaler tillater nye samarbeid over hele Europa. Schüco inngår partnerskap med Alu König Stahl i 1958, som fortsetter den dag i dag.

1964: Sterk forbindelse – fram til i dag Når Schüco ble solgt til teknologiselskapet Otto Fuchs KG åpnet det seg nye økonomiske og tekniske perspektiver. Schüco grunnleggeren Heinz Schürmann overlater ledelsen til Dr.-Ing. Ernst von Wedel.

1964-1969: Felles oppsving Schüco fortsetter sin ekspansjon i utlandet. I 1964 oppstår det datterselskaper i Frankrike, Nederland og Danmark. I Borgholzhausen grunnlegges samme år Schüco Design.

1970 årene - år med system

Schüco utvikler seg til en systemleverandør for vinduer og dører i aluminium. Selskapet etablerer avdelinger i hele Tyskland og utvider sitt distribusjonsnett kontinuerlig.

1970-1971: Foran sin tid Aluminiumsvinduer, -dører og -fasader, samt store skyvesystemer med god varmeisolasjon: Allerede to år før oljekrisen vendte Schüco blikket mot klimavern og ressurssparing med innovative produkter.

1972: Alt på et sted På BAU i München 1972 presenterer Schüco sitt mangfoldige utvalg av varer og tjenester: Aluminiumsvinduer, -dører og -fasader, samt veggbekledning, tak, solskjerming og mye mer.

Kunden er konge Temaet service blir stadig viktigere. Schüco er også her pioner. Schüco Service GmbH, med tre medarbeidere blir stiftet som heleid datterselskap. Med hjelp av programvare, støtter selskapet kundene med kalkulasjon og konstruksjon.

1975: Endring i ledelsen Günter Reinecke tar over ledelsen av selskapet som personlig ansvarlig partner.
Nye handelsruter Schüco vokser også utenfor Tyskland og baner vei for eksport til Øst-Europa med deltakelse på Aluminium 75-messen i Moskva.

1977 - 1979: Ingeniørkunst På Constructa 1977 i Hannover overbeviser Schüco besøkende med det nye "Royal"-systemet, premiumproduktet når det gjelder termisk isolasjon for vinduer og dører. To år senere følger introduksjonen av CAD-systemet for digital design.


1980 årene: Global aktør med nytt materiale

Schüco er via lisensbedrifter i Europa i økende grad en internasjonal aktør. Selskapet erkjenner også tidlig potensialet i det mangfoldige materialet PVC og utvider sin produktportefølje med PVC-vinduer.

1980: Toger gjennom Tyskland Schüco Expressen ruller siden midten av 70-tallet gjennom Vest Tyskland. Inne i vognene kan kundene beundre den nyeste vindus- og fasadeteknikken fra Schüco – en unik form for produktpresentasjon.

1981: Jubileum Schüco feirer sitt 30-årsjubileum med en fest for medarbeiderne, mange partnere og æresgjester i et stort telt i Bielefeld.

1982: Skritt foran Støy- og miljøvernkrav har Schüco allerede oppfylt i flere år. Nå setter selskapet med det første godkjente brannsystemet også standarden innen sikkerhet.

Lansering Schüco presenterer det nye aluminiumsvindu systemet ISKOTHERM. De varmeisolerte profilene kommer i bruk, spesielt i boliger og ved renovering.

1984 - 1989: Nye materialer Schüco går inn i systemhandelen for PVC-vinduer.

Lidenskap for fotball I 1984 annonserer Schüco for første gang på tyske fotballstadioner. Fotballhjertet slår i Ostwestfalen: I sesongen 1988/1989 står selskapet som sponsorer på trøyene til DSC Arminia Bielefeld. I 2004 får også stadionet et nytt navn og som SchücoArena styrkes forbindelsen mellom systemleverandøren og fotballen.

1990 årene: Tid i endring

I Øst-Tyskland og Øst-Europa er byggfornyelse ved hjelp av miljøvennlige byggematerialer en stor utfordring etter murens fall. Schüco gjenkjenner denne muligheten og utvider sin internasjonale virksomhet videre. Samtidig går selskapet inn i stor prosjekt- og solenergimarkedet.

1990: Historisk inntjening Schüco oppnår takket være byggeboomen i øst, for første gang den magiske omsetningsgrensen på en milliard tyske mark. Passende til denne suksessen blir århundrets fotballspiller Franz Beckenbauer merkevareambassadør.

1992: Flyr høyt På 81.000 m2 åpnes et nytt høyreollager i Bielefeld, som gir 22.000 lagringsplasser.

Forent Schüco introduserer med "Royal S" den nye kompositteknologien for vinduer og dører. Systemet, utviklet på grunnlag av sine forgjengere "Royal" og "Iskotherm", blir også brukt som blokkvinduer når selskapet utvider sine egne lokaler. 

1996 - 1998: Utbygging i øst I Weißenfels (Sachsen-Anhalt) begynner Schüco å bygge et av de mest moderne ekstruderingsanleggene for pvc-profiler i Europa. Også når det gjelder sport satser selskapet på den nye landsdelen: Franziska van Almsick blir vårt nye ansikt utad.

Etterfølge For bare tredje gang på over 45 år får Schüco ny ledelse. 1997 trer Dirk U. Hindrichs inn som etterfølger etter Günter Reinecke.

Bensin i blodet I 1998 stiger Schüco inn i Formel 1 sirkuset. Som sponsor for McLaren-Mercedes dominerer racerbilen med Schüco Logo kongsklassen av motorsport over hele verden.

1999: Sterkt samarbeid Under navnet Schüco stålsystemer Jansen opprettes et handelssamarbeid for stål i Tyskland og Sveits.

Utømmelig energikilde Schüco kompletterer produktporteføljen sin med en tredje selskapsdivisjon innen solvarme og solceller og tar ansvar for en bærekraftig morgendag.

2000 årene: Vokser sammen og sparer ressursene

Schüco ser mulighetene for globalisering og utvider sin virksomhet i USA, Sør Amerika og Kina. I de tre divisjonene metall, PVC og solenergi har selskapet spesialisert seg på bærekraftige løsninger for hele bygningsskallet.

2005: Ekstremt kraftfull Schüco teknologisenter blir i 2005 akkreditert som uavhengig og sertifisert testlaboratorium for bygningsskallet.

2007 - 2008: Innovasjon i aluminium Vindus- og dørsystemene Schüco AWS / ADS setter nye standarder og erstatter de renommerte Royal S systemene.

Fokus på sport Schüco engasjerer seg i golfsporten. Kombinasjonen passer: presisjon og perfeksjon - i harmoni med natur og teknologi. Et år senere blir golfturneringen Schüco Open arrangert for første gang med mange internasjonale golfstjerner tilstede.

Deling av kunnskap Schücos teknologisentrum ved hovedkontoret i Bielefeld åpnes i 2007, og utvider kompetansen til ansatte og samarbeidspartnere. Treningskursene i verkstedet gir praktisk undevisning i bearbeidelse av Schüco systemene og håndtering av Schüco maskiner.

2009: Termostat Schüco presenterer 2° konseptet for bygningsfasader på BAU 2009. Med framtidsrettet, energieffektiv teknologi gir selskapet et viktig bidrag til å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader Celsius.

2010 årene: Klar for framtiden

Schüco posisjonerer seg med innovative produkter og digitale løsninger som teknologi- og serviceførende i bransjen. Strategiske bygginvesteringer for millionbeløp skaper moderne arbeidsmiljø. Bærekraft er viktig i alle aktiviteter: for Schüco er bærekraft ingen trend, men en holdning.

2012: Lagånd og tillit Dr.-Ing. Hinrich Mählmann overtar i juni ledelsen av Schüco International KG. Han er personlig ansvarlig partner både i Schüco og morselskapet Otto Fuchs KG.
Fokus 1. oktober blir Andreas Engelhardt ny styreformann og overtar i 2014 som administrerende direktør. Schüco konsentrerer seg igjen om kjernevirksomheten metall- og PCV-profilsystemer-

2013: Teknologi til å ta på I Bielefeld åpner i 2013 et showroom med en interaktiv produktutstilling. Siden utvidelsen i 2017 presenterer Schüco fascinerende teknologier og tjenester på mer enn 800m². Alltid aktuelle utstillinger viser at selskapet følger med i tiden.

Godt investert I Weißenfels ved Leipzig åpnes en ny produksjonshall på 6.300 m² med 11 fullautomatisierte lamineringslinjer for foliering og laminering av fargede PVC-profiler.

2015: På innovasjonskurs De smale profilbreddene på Schüco fasadesystemet „FWS 35“ og skyvesystemet „ASS 77 PD“ tillater en nesten rammeløs transparens. Fasadesystemet „FWS 60 CV“ overbeviser med sine skjulte åpningselementer. Med „Parametric System“ innfører Schüco i 2015 det første tredimensjonale fasadesystemet med gjennomgående digitale produksjonsprosesser.

2017: Bygge på framtiden Med starten på den strategiske bygginvesteringen på 95 millioner euro ved hovedkontoret i Bielefeld, legger Schüco grunnlaget for videre vekst. Det skal bli en moderne campus hvor nye arbeidsmiljøer skal oppstå.

Vi vet hvordan På verdens ledende messe BAU 2017 i München, feiret Schüco sine 66 år med firmahistorie og presenterte den nye brann- og røyksikkerhetsplattformen „FireStop“ med falsåpen profil. Andre høydepunkter var tekstilfasaden „FACID“ samt gjennomførte digitale løsninger for alle målgrupper.

I likevekt Med offentliggjøringen av den første bærekraftsrapporten i henhold til GRI 4 standarden er Schüco en av foregangsfirmaene innen byggebransjen for etterlevd ressurseffektivitet. „Cradle to Cradle“-sertifisierte systemer gjør det mulig å bygge ressursvennlig „fra vugge til vugge“.

2018: Forente krefter Schüco utvider sin produktportefølje: Gjennom sin eierandel i Sälzer GmbH i Marburg, sikter Schüco seg inn på en betydelig utvidelse av sin høye sikkerhetsvirksomhet. Med oppkjøpet av Soreg AG i Sveits er fokuset på distribusjon og markedsføring av high-end skyvesystemer.

Følge med tiden I april ble det første IHK-sertifikatkurset på "Digital Metal Fabricator" startet. Det ble initiert av Schüco i samarbeid med "Digital in NRW" og IHK-Akademie Ostwestfalen for digitalisering i metallkonstruksjon.

Fra denne delen

Videre lesning

Verdigrunnlag
Selskapsprofil
OTTO FUCHS Gruppe