1. Arkitekter
 2. Magasin
 3. Fasadeskolen
 4. Building Information Modeling (BIM)
Tilbake til oversikt

Building Information Modeling (BIM)

Building Information Modeling (BIM) tilbyr nye løsninger for planlegging og realisering av byggeprosjekter samt drift av bygninger.

BIM støtter den integrerte bruken av digitale byggeklosser og kobler effektivt alle involverte parter i planlegging, bygging og drift av bygninger. Fokus ligger på en digital datamodell som viser det planlagte byggeprosjektet virtuelt før det faktisk bygges. BIM verktøyene muliggjør kommunikasjon og deling av informasjon mellom de involverte partnere.

Schüco støtter brukere av BIM-metoden med planleggingsmoduler og grensesnitt. Disse utvikles kontinuerlig og tilpasses regelmessig den aktuelle teknologien.

Schüco er medlem av Fachverband Bauprodukte Digital og buildingSMART e.V.

Benytt BIM sammen med Schüco

Nye BIM-data er fra nå av tilgjengelig for følgende Schüco produkter:

Produktgruppe fasader: Schüco add on-fasade AOC 50  ST og AOC 75 TI gjør det mulig å bygge store vertikale fasader og glasstak med passivhus sertifisert termisk isolasjon for underkonstruksjoner av tre og stål. Schücos standard post-losholt-system FWS 50 har blitt utvidet med structural glazing varianten FWS 50 SG og glasstakvarianten FWS 50 skylight. Schüco Panorama Design fasaden FWS 35 PD har blitt aktualisert.

Produktgruppe solskjerming: Som fullt integrert utvendig solskjermingssystem i Schüco vindus- og fasadesystemer, tilbyr det nye Schüco CSB (Concealed Shaped Blind) en komfortabel solskjermingsløsning.

Det nye innholdet er tilgjengelig i formatene Revit, AutoCAD og PDF.

Med det eksisterende Schüco-Revit-grensesnittet har brukerne også muligheten til å kommunisere løsninger med produksjonsteamet og arkitekten og i samarbeid komme fram til sluttresultatet.

Nedlasting krever en personlig registrering hos BIMobject.

Planleggingsdata for BIM brukere

Fordeler

 • BIM Planleggingsmoduler

  • Enkelt produktutvalg i nettleseren
  • Klare planleggingsprinsipper med mange elementvarianter
  • Egne dataformater for Revit, AutoCAD og ArchiCAD
  • Planleggingsdataene inkluderer: geometri og serielle egenskaper
  • Vedlagt dokumentasjon som PDF og DWG
  • Brukbar fra ideeskisse til arbeidsplanlegging og som grunnlag for AVA


  BIM grensesnitt for arkitekter og produsenter

  • Skriv ut direkte fra Revit BIM-plandata og send den til produsenten
  • Få raskere tilbud med konkrete planleggingsdata
  • Konkrete BIM-data for videre planleggingstrinn og as-built modell
 • Planlegg med BIM

  BIM (Building Information Modeling) er en digital metode for planlegging, bygging og drift av bygninger. Det gir mange fordeler i planleggingen, for eksempel:

  • Integrert planlegging i den digitale bygningsmodellen
  • Omfattende, programvarestøtte for alle planleggingstrinn
  • Digitale modelle for arkitektur, byggteknologi og bæreverk
  • Datautveksling av modeller med dataformat IFC
 • Bygge med BIM

  BIM (Building Information Modeling) er en digital metode for planlegging, bygging og drift av bygninger. Det gir mange fordeler i byggfasen, for eksempel:

  • Datamodellbasert prefabrikkering av komponenter direkte fra planleggingen
  • Digitalt støttet og dermed enklere kommunikasjon mellom deltakerne
  • Bruk av sofistikert digitale kommunikasjonsverktøy som Augmented Reality
  • Digital dokumentasjon av konstruksjonsprosessen
 • Drift med BIM

  BIM (Building Information Modeling) er en digital metode for planlegging, bygging og drift av bygninger. Det gir følgende i fasen

  • Hjelp til planlegging og simulering av prosesser i komplekse bygninger som sykehus og flyplasser
  • Bruk av den digitale bygningsmodellen ved driften av bygget, ved vedlikehold, reparasjoner, ombygninger og testing av bygningselementer
  • Løsninger for Smart Building eller tingenes internett som er direkte relatert til bygningsbruken
0/0

Planlegge og bygge digitalt

Schüco ønsker med dette å støtte brukere av BIM-metoden med informasjon, erfaringer og lenker. Både temaer om planlegging, samt bygging og drift av bygninger blir tatt hensyn til.

Lenker

bimbear.com

bimbear en inspirasjonskilde og BIM-plattform for arkitekter og andre rådgivere i prosjektmarkedet, hvor det knyttes digitale produkter opp mot arkitektoniske prosjekter. Alt er utviklet av arkitekter med lang erfaring fra prosjektering. Dermed har de et sterkt fokus på brukervennlighet med tanke på grafikk, filstørrelser og informasjonsflyt.

bimbear.com

buildingSMART

buildingSMART har som mål å forbedre utvekslingen av informasjon mellom programvareapplikasjoner i byggindustrien ved hjelp av nøytrale og åpne standarder for Building Information Modeling (BIM). I fokus for all innsats står den oppdaterte organisatoriske, prosessuelle og tekniske støtten til digitale prosesser i hele byggevirksomhetskjeden med mål om en åpen, dvs. produsent- og produktuavhengig arbeidsmetode. Schüco Digital GmbH har vært et aktivt medlem av buildingSMART Deutschland e.V siden 2008.

www.buildingsmart.de

Plan.One

Plan.One bygger den digitale broen mellom planleggere og produsenter i byggebransjen. Utviklet som et intelligent assistansesystem av arkitekter for arkitekter, hjelper Plan.One deg raskt å sammenligne og finne produkter som er perfekt tilpasset det respektive byggeprosjektet. Produktdetaljer og planleggingsinformasjon kan overføres direkte til den gjengse planleggingsprogramvaren. Slik sørger Plan.One for markedstransparens, sparer tid for tidskrevende undersøkelser, forenkler og øker hastigheten på arbeidsflyten. Som et interaktivt arbeidsverktøy for handel muliggjør Plan.One digitaliseringen av arbeidsprosessen og revolusjonerer samspillet mellom arkitekter, planleggere, produsenter og entreprenører i byggebransjen. Plan.One er et initiativ fra Schüco International KG.

www.plan.one

Videoer

Digitale tvillinger - digital illustrasjon av bygningen

Building Information Modeling (BIM) danner grunnlaget for integrert planlegging, bygging og drift av bygninger. Planleggingen krever en egen vurdering av de ulike dimensjonene.. De tilknyttede prosessene blir gjennom dette optimalisert.

Sterkere i nettverk - bruke BIM sammen

Digitale nettverk styrker samarbeidet med partnere, bidrar til å spare penger og tid og motvirker stress. De første pilotprosjektene er utviklet og prinsippene som er lært, kan brukes videre. Å trekke lasset sammen går bedre og raskere med digital støtte.

Planlegg bedre med Schüco - Planleggingsverktøy for CAD og BIM

Den digitale interaksjonen støttes ved bruk av Schüco planleggingsdata. Hver planleggingsoppgave inneholder nye utfordringer. Digitale produktdata bidrar til raskere å komme fram til virkelige løsninger. Ved å samarbeide i digitale bygningsmodeller kan alle involverte oppnå bedre resultater enn med konvensjonelle metoder.