1. Investeerders
  2. Technologiecentrum
  3. Onafhankelijk lab voor professionals

Onafhankelijk lab voor professionals

Het Schüco Technologiecentrum behoort tot 's werelds meest vooraanstaande testcentra op het gebied van bekleding van een gebouw. Daarmee kan Schüco al van bij het begin van elke productontwikkeling nieuwe systemen, individuele bouwonderdelen of speciale oplossingen op productie- en testvlak begeleiden, voortdurend optimaliseren en de resultaten constant valideren.

Het testcentrum werd door de nationale accrediteringsinstantie van de Duitse Bondsrepubliek (DAkks) in 9 domeinen geaccrediteerd als onafhankelijk fabrikantenlabo. Bijgevolg worden alle tests met de nodige neutraliteit uitgevoerd. Na omvangrijke nieuwbouw- en renovatiemaatregelen met circa 7.800 vierkante meter, staat meer dan dubbel zoveel bruikbaar oppervlak als voorheen ter beschikking. Per jaar voeren meer dan 40 medewerkers enkele honderden tests uit, van kleine bouwonderdelen gaande tot complete gevelelementen.

Bouwonderdeel- en materiaaltesten en uiteenlopende omgevingssimulatietesten staan centraal. om de omstandigheden in de verschillende klimaatzones van de aarde betrouwbaar aan te kunnen.

Bovendien wordt de elektromagnetische compatibiliteit van uiteenlopende bouwonderdelen getest, de resistentieklasse van bouwonderdelen bepaald, of met behulp van veelzijdige akoestiek-, dichtheids-, veiligheids- en levensduurtests wordt de gestandaardiseerde kwaliteit van Schüco producten gestuurd. Alle teststalen ontstaan daartoe in een eigen proefatelier. Bovendien doet het testcentrum ook dienst als hypermodern centrum voor de eigen cursisten en werkstudenten.

Informatie over accreditering

De Duitse accrediteringsinstantie GmbH bevestigt met het accrediteringscertificaat, dat het technologiecentrum van Schüco International KG over de competentie beschikt conform DIN EN ISO/IEC 17025:2005, om testen door te voeren in de volgende domeinen.

Het toepasselijke accrediteringscertificaat lezen (pdf, 1.5 MB)

Uit deze rubriek

Aanvullende documentatie

Vakgebieden
Opleiding
Geschiedenis