1. Aannemers
  2. Duurzaamheid
  3. Certificaten
  4. ISO 14001

ISO 14001

Milieumanagementsysteem van Schüco ​met succes gecertificeerd

De Deutsche​ Gesellschaft​ zur​ Zertifizierung​ von​ Managementsystemen​ (DQS) heeft in december 2013 het milieubeheersysteem van Schüco International KG in de hoofdzetel van de onderneming in Bielefeld conform de internationale milieubeheernorm ISO 14001 gecertificeerd.

Een DQS-gecertificeerd milieubeheersysteem vereist van het bedrijf enerzijds de naleving van wettelijke milieuvoorschriften en anderzijds de bepaling en naleving van vrijwillige milieudoelstellingen in het bedrijf. Schüco heeft nu als doel om niet alleen de interne bedrijfsprocessen rekening houdende met de milie-effecten te optimaliseren. Schüco producten en processen moeten ook klanten en leveranciers ondersteunen bij de efficiënte omgang met energiehulpbronnen. Daartoe verbetert het bedrijf in nauwe samenwerking met zijn leveranciers voortdurend zijn systemen, werkprocedures en processen.

Het DQS-certificaat stelt op de internationale markt een bewezen verificatie voor een functionerend kwaliteits- en milieubeheersysteem voor. Het gebouwen-certificeringssysteem BREEAM vereist bijvoorbeeld het bewijs van een gecertificeerd milieubeheer voor de gebruikte bouwproducten. Met het DQS-certificaat bewijst Schüco dat reeds bij de ontwikkeling van zijn producten alle relevante milieuvereisten werden nageleefd en toegepast.

De milieudoelstellingen van Schüco zijn een vermindering van het hulpbronnenverbruik en en de emissies om de klant, de medewerker en het milieu te beschermen. Concreet draait het in de vestiging in Bielefeld om de lucht- en geluidsemissies, om aquatische milieus, om het effect op de bodem, om de generatie van afval en het verbruik van grondstoffen.

Uit deze rubriek

Aanvullende documentatie

Maatregelen voor CO2-reductie

CO2 balans