Idee van mij. Ramen van Schüco

Schüco LivIng. Ontworpen naar mijn behoeften.

Met Schüco LivIng creëert u een woonomgeving die helemaal aansluit bij uw wensen: comfortabel, veilig en energie-efficiënt. De ramen en deuren van het nieuwe kunststof systeem Schüco LivIng bieden u een groot aantal ontwerpmogelijkheden dankzij een ruime keuze aan vormen, kleuren en oppervlaktebewerkingen.

Ontdek de duurzame en bewezen kwaliteit van Schüco!

Ramen voor optimaal comfort

Tegenwoordig halen moderne pvc ramen een levensduur van 30 jaar en meer. Dat is goed nieuws, op voorwaarde dat alle individuele componenten van het raam even lang meegaan. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan de raamafdichtingen, aangezien deze een belangrijke rol spelen in het functiebehoud van het raam. De ramen van Schüco LivIng bieden de beste kwaliteit tot in het kleinste detail. Zo zijn ze uitgerust met kwaliteitsdichtingen van EPDM, een hoogwaardig dichtingsmateriaal dat wegens zijn uitstekende eigenschappen wordt gebruikt in vele toepassingsgebieden zoals bijvoorbeeld in de medische sector, de luchtvaart en de auto-industrie.

Kwaliteit tot in het kleinste detail

Ook in de vensterbouw worden hoge eisen gesteld aan dichtheid, de betrouwbaarheid en de bescherming tegen weersinvloeden. Al 50 jaar is het rubber EPDM een gevestigde waarde als dichtingsmateriaal. Het uitstekende terugveergedrag van de EPDM afdichting garandeert een optimale dichtheid van de ramen gedurende heel hun gebruiksduur, zodat een tijdrovende en dure vervanging van de dichtingen achterwege kan blijven.

Ramen van Schüco LivIng zijn uitgerust met de nieuwste dichtingstechniek, die zelfs in de kritieke hoekzone van de ramen een optimale dichtende werking genereert. Voor u betekent dat vooral één ding: maximaal wooncomfort met een feelgoodfactor

Geniet van uw rust

Ramen van Schüco LivIng houden storende geluiden buiten. Het pvc raamsysteem en de innovatieve EPDM afdichtingen zorgen samen met geluidsisolerende beglazing voor een uitstekende geluidswering van maximaal 47 dB. Voel u goed binnen uw vier muren. Storende geluiden als de grasmaaier van de buren, het verkeer voor uw raam, de bouwplaats om de hoek of de luchthaven in uw buurt zullen u geen stress meer bezorgen.

Het belang van goed ventileren

Dankzij de verhoogde isolatie en dichtheid van nieuwe en gerenoveerde gebouwen, wordt gerichte ventilatie steeds belangrijker. Zeker wat betreft het voorkomen van schade aan het gebouw, alsook de gezondheid. Thermische isolatie en ventilatie zijn twee verschillende zaken met beide verschillende functies. Om een gezonde lucht te garanderen in uw huis en dus vocht problemen, condensatie en schimmel te vermijden, is een uitwisseling van lucht van essentieel belang. Om uw huis te ventileren, bestaan er verschillende ventilatiesystemen, waaronder u zeker een geschikt systeem voor uw huis zal vinden. Informeer u hieromtrent bij uw Schüco partner.

Een gevoel van geborgenheid

Om u thuis op elk moment goed en geborgen te voelen, loont het zich in uw eigen veiligheid te investeren. Ramen van Schüco LivIng zijn uitgerust met ultramodern sluitwerk. Daarnaast is er ook een optionele uitrusting verkrijgbaar om de beveiliging van uw huis aan te passen aan uw persoonlijke veiligheidsbehoefte.

Dag en nacht goed beschermd

Schüco LivIng ramen dragen een steentje bij aan uw veilig gevoel door inbrekers en dieven het werk moeilijk te maken met een uitgekiende techniek. De ramen van het pvc systeem Schüco
LivIng zijn niet alleen gemaakt van materiaal met een hoge weerstand, ze hebben bovendien een hoger dan gemiddelde constructiediepte zodat het beslag ver naar binnen ligt. Inbrekers vinden daardoor weinig houvast om toe te slaan. Moderne beslagtechniek met paddenstoelnokken en stalen beslag maakt het
uitlichten van ramen zo goed als onmogelijk. Ook het uitboren van beslag van gehard staal heeft praktisch geen kans van slagen. U hoeft u dus geen zorgen te maken.

Inbraakbeveiliging afgestemd op uw behoeften

Hoe efficiënt een raam beschermt tegen inbraakpogingen, verraadt de weerstandsklasse (RC), een classificatiesysteem dat is vastgelegd in Europese normen. De weerstandsklasse geeft aan hoe lang een raam of deur bij het gebruik van verschillende werktuigen weerstand biedt tegen inbraakpogingen. Wanneer een inbraakpoging meer dan één minuut duurt, houden veel inbrekers het voor bekeken, uit angst ontdekt te worden. Daarbij geldt: hoe hoger de weerstandsklasse, hoe beter de inbraakbeveiliging.

Geen weerstandsklasse:
Zonder extra beveiliging geraken dieven gemakkelijk binnen.

RC1N: 
De basisveiligheid biedt goede bescherming bij inbraakpogingen.

RC2N:
Verhoogde bescherming bij inbraakpogingen met eenvoudig gereedschap. Met extra veiligheidsglas wordt veiligheidsklasse RC2 bereikt.

Uitstekende energiebalans

Warmte blijft binnen, de koude buiten. Zeven kamers in het profiel zorgen voor een thermische isolatie tot op passiefhuisniveau, wat voordien niet denkbaar was zonder uitvoerige extra maatregelen.

Als u uw oude ramen vervangt door nieuwe Schüco LivIng-ramen, zal uw energiebehoefte aanzienlijk dalen. Dat betekent niet alleen een lager energieverbruik, maar ook minder CO2-uitstoot. U bespaart energie en stookkosten en doet tegelijkertijd aan klimaatbescherming.

De goede thermische isolatie maakt van Schüco LivIng echte comfortramen. Binnen in het raam daalt de temperatuur zelfs in de strengste winter niet veel onder de kamertemperatuur. Zo worden tocht en condensatie langdurig efficiënt voorkomen. Bovendien ontsnapt er nagenoeg geen warmte-energie via de glaspartij, terwijl er wel waardevolle zonnewarmte binnenkomt.

Eenvoudig energie besparen met Schüco LivIng

  • Beglazing volgens uw persoonlijke wensen: Isolerend en functioneel glas met een dikte van 20 mm tot 52 mm.
  • 7-kamerige profielsystemen met uitstekende isolatie-eigenschappen voor Uf-waarden van max. 0,92 W/(m2K).
  • Twee of drie afdichtingsniveaus bieden een optimale bescherming tegen wind, regen en geluid.
  • Slanke profielen voor een maximale lichtinval en veel zonnewarmte.
  • De vorm van de Classic-vleugel, met zijn strakke en tijdloze lijnen, beantwoordt aan de eisen van moderne architectuur

Een investering die zichzelf terugverdient

Infraroodopnamen, thermografieën, laten duidelijk zien waar er warmte-energie ontsnapt uit het huis. Rood staat voor warmte en bijgevolg een hoog energieverlies. Na de zorgvuldige plaatsing van nieuwe ramen van het Schüco LivIng-systeem bewijst de thermografie dat de energie-investering zich goed loont. Het oorspronkelijke energieverlies is nagenoeg volledig weggewerkt.

Vormgeving naar uw persoonlijke smaak

Individualiteit die zichtbaar is vanaf de eerste blik: Schüco LivIng-ramen combineren functionaliteit met een tijdloos design. Het harmonieuze samengaan van verschillende vrij te kiezen vormen en kleuren geeft ieder huis zijn eigen stijl.Want ramen zijn niet alleen beeldbepalend voor de buitengevel, maar dragen ook in hoge mate bij aan de sfeer in de binnenruimte. Goedgekozen ramen accentueren de omgeving, net als een fraaie lijst een mooi schilderij nog beter doet uitkomen.

Talloze mogelijkheden

Aangezien grijstinten momenteel populair zijn in de architectuur, is Schüco LivIng ook verkrijgbaar in grijs in de massa. Zo ontstaat ook als het raam geopend is, een harmonieuze samengang.

Exclusieve metallic-kleuren

Het kleurenspel is natuurlijk in grote mate bepalend voor het karakter van een huis. Ramen van Schüco LivIng leggen geen grenzen op aan uw persoonlijke expressie. De exclusieve  oppervlaktetechnologie Schüco AutomotiveFinish hult uw ramen en deuren in glanzende metallic tinten, zoals bekend uit de auto-industrie.

Persoonlijk design voor uw LivIng-ramen

Het folieassortiment van Schüco biedt met meer dan 170 gladde kleuren en houtstructuur ruime keuzemogelijkheden naar ieders smaak. Ramen drukken niet alleen een stempel op het uitzicht van de gevel, maar ook op de sfeer in de ruimte. Schüco LivIng-ramen kunnen aan de binnenzijde voorzien worden van een ander oppervlak dan aan de buitenzijde, zodat u binnenskamers, aangepast aan uw woonstijl, andere kleuraccenten kunt zetten dan buiten. Een op de ramen afgestemd grepenassortiment biedt u de mogelijkheid uw Schüco LivIng-ramen nog meer vorm te geven volgens uw persoonlijke wensen.

Bovendien bieden, het op het raamdesign afgestemde, assortiment grepen u nog meer individuele vormgevingsopties voor uw op maat gemaakte Schüco LivIng ramen.

Grote keuze aan vormen voor een gevel naar uw persoonlijke smaak

Een raam moet niet altijd vier hoeken hebben. Ook een driehoek of rondboog zijn mogelijk. Met Schüco LivIng geeft u uw ramen volledig volgens uw eigen voorstellingen en wensen vorm. Met  stijlelementen als kleinhouten of glaslatten zet u bijkomende accenten, zodat uw nieuwe ramen echt indruk maken.

Made in Germany

Er zijn veel goede redenen om te kiezen voor pvc ramen van Schüco LivIng. De overtuigende kwaliteit van de Schüco-systemen is daar zeker een van. Alle pvc systemen van Schüco worden ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland, in de vestiging te Weißenfels, met pvc dat voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. De profielen worden milieuvriendelijk geproduceerd met stabilisatoren op basis van calcium. Ze zijn licht- en weerbestendig, slagvast en ook bij hogere temperaturen uiterst vormvast. Het beslag en de krukken zijn behandeld ter bescherming tegen corrosie. Dat beperkt de onderhoudsbehoefte en bijgevolg ook de onderhoudskosten
van de Schüco LivIng-ramen tot het minimum.

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op

Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag al uw vragen en voorzien u van alle informatie die u nodig hebt.