1. ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  2. Σχετικά με την Schüco
  3. Ιστορία

Schüco Ορόσημα στην ιστορία της εταιρείας

1951 Ίδρυση της Schüco

Ο Heinz Schürmann, ένας πρωτοπόρος στη νέα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, ιδρύει την εταιρεία Heinz Schürmann & Co. στην Porta Westfalica. Κατασκευάζει παράθυρα καταστημάτων, τέντες και γρίλιες σε μια μικρή αυλή, μαζί με έξι υπαλλήλους.

1954 Ένα νέο σπίτι Κατά την οικονομική άνθηση της Δυτικής Γερμανίας, οι καινοτόμες λύσεις για παράθυρα και προσόψεις γίνονται ολοένα σημαντικότερες. Η Schüco είναι αυτή που τις προσφέρει. Η εταιρεία βρίσκεται στην αιχμή της προόδου, χρησιμοποιώντας ελαφρύ και μοντέρνο αλουμίνιο. Η Schüco βρίσκει το καινούργιο της σπίτι στο Bielefeld.

1955-1963 Επέκταση πέρα από τα σύνορα Η ραγδαία ανάπτυξη της Schüco καθιστά απαραίτητα νέα κανάλια διανομής. Ίδρυση εμπορικών υποκαταστημάτων σε Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη και Αμβούργο. Συμφωνίες εκμετάλλευσης βάσει άδειας και συμφωνίες εμπορικής αντιπροσώπευσης καθιστούν δυνατές νέες συνεργασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το 1958, η Schüco συνάπτει συνεργασία με την Alu König Stahl, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

1964 Μια δυνατή συνεργασία που διαρκεί μέχρι σήμερα Η πώληση της Schüco στην τεχνολογική εταιρεία OTTO FUCHS KG ανοίγει νέους τεχνολογικούς και επιχειρηματικούς ορίζοντες. Ο ιδρυτής της Schüco, Heinz Schürmann, παραχωρεί τη διοίκηση της εταιρείας στον Dr.-Ing. Ernst von Wedel.

1964-1969 Άνοδος χέρι-χέρι Η Schüco επεκτείνεται σε παγκόσμια κλίμακα. Το 1964, ιδρύονται θυγατρικές στη Γαλλία, στην Ολλανδία και στη Δανία. Την ίδια χρονιά, ιδρύεται η Schüco Design στο Borgholzhausen.

Δεκαετία του '70 Προσέγγιση βάσει συστημάτων

Η Schüco εξελίσσεται σε προμηθευτή συστημάτων πορτών και παραθύρων αλουμινίου. Η εταιρεία ιδρύει νέα κέντρα σε ολόκληρη τη Γερμανία, επεκτείνοντας συνεχώς το δίκτυο πωλήσεων.

1970-1971 Μπροστά από τις εξελίξεις Παράθυρα αλουμινίου, πόρτες και προσόψεις, καθώς και συρόμενα συστήματα μεγάλου μεγέθους με εξαιρετική θερμομόνωση: Δύο χρόνια από την πετρελαϊκή κρίση, η Schüco ήδη εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση των πόρων μέσω καινοτόμων προϊόντων.

1972 Πελατοκεντρική προσέγγιση Ο τομέας των υπηρεσιών αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Και εδώ η Schüco πρωτοπορεί. Ιδρύεται η Schüco Service GmbH, ως θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας, με τρεις υπαλλήλους. Η εταιρεία προσφέρει λογισμικό για διευκόλυνση των υπολογισμών και των διαδικασιών κατασκευής σε πελάτες που δραστηριοποιούνται στις μεταλλοκατασκευές.

1975 Αλλαγή ηγεσίας Ο Günter Reinecke αναλαμβάνει χρέη CEO της εταιρείας.

Δεκαετία του '80 Παγκόσμια δύναμη με νέο υλικό

Η Schüco δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο σε διεθνές επίπεδο, με άδειες στην Ευρώπη. Η εταιρεία αναγνωρίζει νωρίς τις δυνατότητες του ευέλικτου PVC-U και προσθέτει παράθυρα από PVC-U στην γκάμα των προϊόντων της.

1980 Σε σωστή τροχιά Από τα μέσα της δεκαετίας του '70, η Schüco έχει κυριαρχήσει στη Δυτική Γερμανία. Στα μέσα μεταφοράς, οι πελάτες απολαμβάνουν την τελευταία τεχνολογία παραθύρων και προσόψεων – μια μοναδική μορφή παρουσίασης προϊόντων.

1982 Ένα βήμα μπροστά Η Schüco πληροί εδώ και χρόνια τις απαιτήσεις που αφορούν την ηχομείωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Η εταιρεία θέτει πλέον πρότυπα για την πυρασφάλεια με το πρώτο εγκεκριμένο σύστημα πυροπροστασίας.

Κυκλοφορία στην αγορά Η Schüco παρουσιάζει το νέο σύστημα παραθύρων αλουμινίου ISKOTHERM. Οι διατομές με θερμοδιακοπή χρησιμοποιούνται σε κατοικίες και, ιδιαίτερα, σε έργα ανακαίνισης.

1989 Νέο υλικό Η Schüco μπαίνει στην αγορά PVC-U συστημάτων παραθύρων.

Δεκαετία του '90 Σημείο καμπής

Μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η ανακαίνιση κτιρίων με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά στην Ανατολική Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη αποτελεί μια πραγματική πρόκληση. Η Schüco εκμεταλλεύεται αυτή την ευκαιρία και επεκτείνει περαιτέρω τη διεθνή της δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά ηλιακής ενέργειας και στοχεύει σε μεγάλα εμπορικά έργα.

1990 Ιστορικό αποτέλεσμα Χάρη στην κατασκευαστική έκρηξη στην Ανατολική Γερμανία, ο κύκλος εργασιών της Schüco υπερβαίνει για πρώτη φορά το μαγικό ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου Γ-μάρκα. Όπως αρμόζει, ο Γερμανός θρύλος του ποδοσφαίρου Franz Beckenbauer γίνεται πρεσβευτής της εταιρείας.

1992 Υψηλοί στόχοι Μια νέα πολυώροφη αποθήκη κασετών στο Bielefeld προσφέρει 22.000 χώρους αποθήκευσης σε συνολικό εμβαδό 81.000 m2.

1997 Διαδοχή Για μόλις τρίτη φορά στην 45χρονη ιστορία της εταιρείας, πραγματοποιείται αλλαγή στην ηγεσία της Schüco. Το 1997, ο Dirk U. Hindrichs διαδέχεται τον Günter Reinecke.

1999 Πατάμε γκάζι Ακριβώς πριν από την αυγή της νέα χιλιετίας, η Schüco συνεργάζεται με τη Formula 1. Με το λογότυπο της Schüco, τα αυτοκίνητα της McLaren-Mercedes φτάνουν στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανεξάντλητη πηγή ενέργειας Η Schüco προσθέτει ένα τρίτο επιχειρηματικό τμήμα με ηλιοθερμικά και φωτοβολταϊκά προϊόντα, επιδεικνύοντας την υπευθυνότητά της ως προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ισχυρή συνεργασία Μια νέα εταιρεία χάλυβα δημιουργείται με Γερμανική και Ελβετική συνεργασία, υπό την επωνυμία Schüco Jansen Steel Systems.

Δεκαετία του 2000 Συνεργατική ανάπτυξη και διατήρηση πόρων

Η Schüco αναγνωρίζει τις ευκαιρίες για παγκοσμιοποίηση και επεκτείνει τη δραστηριότητά της στις Η.Π.Α., τη Νότια Αμερική και την Κίνα. Χάρη στα τρία τμήματά της - Μέταλλο, PVC-U και Ηλιακή Ενέργεια - η εταιρεία είναι πλέον ο ειδικός για ολόκληρο το κέλυφος των κτιρίων.

2005 Εξαιρετικά υψηλή απόδοση Το Τεχνολογικό Κέντρο της Schüco αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο και πιστοποιημένο ινστιτούτο δοκιμών για τα κελύφη κτιρίων.

2008 Τα σπορ στο προσκήνιο Η Schüco δραστηριοποιείται στον κόσμο του γκολφ. Πρόκειται για ιδανικό συνταίριασμα: ακρίβεια και τελειότητα - σε αρμονία με τη φύση και την τεχνολογία. Ένα χρόνο μετά λαμβάνει χώρα το πρώτο Schüco Open, με πολλούς διεθνείς αστέρες του γκολφ.

Καινοτομία στο αλουμίνιο Τα συστήματα παραθύρων και πορτών AWS / ADS της Schüco θέτουν νέα πρότυπα και αντικαθιστούν το φημισμένο σύστημα Royal S.

2009 Έλεγχος θερμοκρασίας H Schüco παρουσιάζει την ιδέα των 2° για το κέλυφος κτιρίου στην Έκθεση BAU 2009. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

Δεκαετία του 2010 Ετοιμότητα για το μέλλον

Χάρη στα καινοτόμα προϊόντα και τις ψηφιακές της λύσεις, η Schüco κατέχει πλέον ηγετική θέση στη βιομηχανία, με κορυφαία τεχνολογία και υπηρεσίες. Στρατηγικές επενδύσεις ύψους εκατομμυρίων στον κατασκευαστικό τομέα δημιουργούν νέα περιβάλλοντα εργασίας. Σε κάθε δραστηριότητα, η βιωσιμότητα είναι στο προσκήνιο: για την Schüco δεν είναι τάση, είναι στάση ζωής.

2012
Ομαδικό πνεύμα και εμπιστοσύνη Ο Dr.-Ing. Hinrich Mählmann αναλαμβάνει την Schüco International KG τον Ιούνιο του 2012 και γίνεται διευθύνων εταίρος τόσο της Schüco όσο και της μητρικής εταιρείας OTTO FUCHS KG.
Εστίαση Την 1η Οκτωβρίου 2012, ο Andreas Engelhardt γίνεται ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου, ενώ το 2014 γίνεται γενικός διευθυντής-CEO και Διευθύνων Εταίρος. Η Schüco εστιάζει ξανά στη βασική επιχειρηματική της δραστηριότητα, την παραγωγή προϊόντων από μέταλλο και PVC-U.

2013
Τεχνολογία που μπορείτε να αγγίξετε Ο Εκθεσιακός χώρος της Schüco ανοίγει στο Bielefeld το 2013 και διαθέτει διαδραστική έκθεση προϊόντων. Μετά την επέκτασή της το 2017, η Schüco παρουσιάζει εντυπωσιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες, σε ένα χώρο 800 m2. Τα πιο σύγχρονα εκθέματα δείχουν ότι η εταιρεία έχει πιάσει τον παλμό.
Μια καλή επένδυση Μια νέα εγκατάσταση παραγωγής 6.300 m² κατασκευάζεται στο Weißenfels και διαθέτει έντεκα γραμμές επένδυσης υψηλού αυτοματισμού για την τοποθέτηση μεμβρανών και την επένδυση έγχρωμων διατομών PVC-U.

2015
Καινοτομίες Το μικρό μετωπικό πλάτος των συστημάτων προσόψεων "FWS 35" της Schüco και του συρόμενου συστήματος "ASS 77 PD" επιτρέπει ένα εφέ συνεχούς διαφάνειας. Το σύστημα προσόψεων "FWS 60 CV" προσφέρει εντυπωσιακές, κρυφές ανοιγόμενες μονάδες. Το "Parametric System" που κυκλοφόρησε από την Schüco το 2015 είναι το πρώτο σύστημα τριδιάστατης πρόσοψης με πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα παραγωγής.

2017
Χτίζοντας το μέλλον Η Schüco θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη με μια στρατηγική επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα ύψους 95 εκατομμυρίων €, στο Bielefeld. Στόχος είναι η κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων με νέα περιβάλλοντα εργασίας.
Έχουμε την τεχνογνωσία Στην κορυφαία παγκοσμίως Έκθεση BAU 2017 στο Μόναχο, η Schüco γιορτάζει την 66η επέτειό της και παρουσιάζει την "FireStop", τη νέα σειρά για προστασία από φωτιά και καπνό, με διατομή ανοικτού μπίνι. Άλλα σημαντικά προϊόντα είναι η πρόσοψη "FACID" από ύφασμα, καθώς και οι ψηφιακές λύσεις γενικής χρήσης για όλα τα target group.
Ισορροπία Με την έκδοση της πρώτης αναφοράς βιωσιμότητας σύμφωνα με το πρότυπο GRI 4, η Schüco γίνεται μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες της κατασκευαστικής βιομηχανίας όσον αφορά την εφαρμογή μέτρων για την αποδοτική χρήση των πόρων. Τα συστήματα με πιστοποίηση "Cradle to cradle" διευκολύνουν τις κατασκευαστικές διαδικασίες που συμβάλλουν στη διατήρηση των πόρων.

Από αυτό το τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρικές αξίες
Εταιρική παρουσίαση
Otto Fuchs Group