1. Yksityisasiakkaat
 2. Tuotteet
 3. Liukuovet
 4. Ominaisuudet

Ominaisuudet – liukuovemme tarjoavat kaiken tämän

Mitä ominaisuuksia toivoisit liukuovella olevan? Lisätietoa ohessa.

ENERGIATEHOKKUUS

Energiansäästöä helposti

Talvella kylmyys pysyy loitolla. Kesällä puolestaan kuumuus. Schücon liukuovilla on jopa passiivitalotasoa oleva lämpöeristys, joka pitää huoneilman miellyttävänä. Lämmityksen suhteen voi siis olla hyvällä omallatunnolla. Jäähdytyskustannusten säästöä korkeissa ulkoilman lämpötiloissa. Vastuullista energiankulutusta.

Energian säästämisessä ei ole kyse vain ilmastonsuojelusta, vaan samalla säästyy myös selvää rahaa. Se kiinnostaa taatusti rakennuttajia näinä aikoina, kun energiakustannukset nousevat kiihtyvällä vauhdilla.

Liuku- ja liukutaitto-ovien on täytettävä korkeat laatuvaatimukset lämmöneristyksen suhteen – erityisesti silloin, kun on kyse suuripintaisista rakenteista. Huoneiden tasaisen miellyttävä lämpötila lisää asumismukavuutta, lisäksi se säästää arvokasta energiaa ja turhia kustannuksia. Ei vain kylminä päivinä, vaan myös kesähelteellä. Järjestelmä pitää näet kuumuuden loitolla ja vähentää huomattavasti mahdollisia ilmastointikuluja.

Optimaaliset asuinolosuhteet ja valtava energiansäästöpotentiaali – täydellinen yhdistelmä.

Erittäin hyvin eristetyt liukujärjestelmät alentavat energiakustannuksia
 • Schücon nostoliukuovi ASS 70.HI

  Lämpökatkoilla eristetyt alumiiniprofiilit on varustettu lisäeristeellä ja tehokkailla tiivisteillä. Kun mukaan liitetään korkealaatuinen eristyslasi, saadaan parhaat mahdolliset tulokset lämmöneristyksen suhteen. Schücon nostoliukuovi ASS 70.HI täyttää uusimmat energiamääräykset.

 • Schücon taittoliukuovi ASS 80 FD.HI

  Lisäksi taittoliukuovi vakuuttaa profiilinsa kapealla leveydellä ja monipuolisilla toteutusvaihtoehdoilla. ASS 80 FD.HI on ainutkertainen, energiatehokas liukutaitto-ovi, jonka Uf-arvoksi saadaan jopa 1,7 W/(m2K) ja Uw-arvoksi < 1,3 W/(m2K), lisäksi järjestelmällä on suuri tyyppivalikoima.

0/0

TURVALLISUUS

Elämää ilman vaaroja

Schücon liukuovet täyttävät lähes kaikki toiminnallisuutta, mukavuutta ja ulkonäköä koskevat vaatimukset - kuten myös korkeatkin turvallisuusvaatimukset.

Käsinkin koettavissa oleva etu on alumiiniprofiilien vankka rakenne, joka mahdollistaa myös niiden korkean murtosuojan. Riippumatta liukuovijärjestelmän varustelutasosta on mahdollista saavuttaa jopa murtosuojaluokka 2 (RC2).

Myös moottorikäyttöisille liukuelementeille on tarjolla soveltuva liukujärjestelmä: Schüco e-Slide on varustettu luotettavalla puristumisen estolla, jota ohjaa älysovellus. Tämä ajaa puitteen heti takaisin, jos sen eteen tulee este, kuten henkilö tai esine. Optiona saatavilla oleva infrapunasensori voi jopa tunnistaa tällaisen esteen sen lähestyessä liukuovea.

Avaamisen ja lukitsemisen valvonta

Jos normaalit turvallisuusprofiilit eivä riitä, voi järjestelmää täydentää integroidulla valvontatoiminnolla, joka ilmoittaa ikkunoiden ja ovien tilan poistuttaessa talosta.

Valvontatoiminnon voi myös yhdistää muuhun rakennuksen automaatioon tai hälytyslaitteeseen. Siten talon ja perheen turvallisuutta voi parantaa yksilöllisten tarpeiden mukaan.

MUKAVUUS

Helposti Schücon tuotteilla

Schücon järjestelmä mahdollistaa ikkunoiden avaamisen ja sulkemisen valvonnan. Suuretkin pinnat avautuvat yhdellä kädenliikkeellä. Yhdellä silmäyksellä näkee, ovatko kaikki lukossa. Soitto Schüco-valmistajalle riittää, kun halutaan parantaa asuinmukavuutta Schücon liukujärjestelmillä.

Schüco e-slide - napinpainallus riittää

Mitä kevyemmin nostoliukuovea voi liikutella, sitä helpompaa sen käyttö. Siksi Schüco onkin kehittänyt e-slide-tekniikan. Jopa 250 kg painoisia ja 3 x 3 m puitteita voidaan liikutella täysautomaattisesti, erittäin hiljaisesti ja nopeasti. Tämä on erityisesti lasten ja vanhempien henkilöiden arvostama ominaisuus. Piilotettua e-slide-automatiikkaa ohjataan puitteeseen tai muualle tilaan sijoitetulla näppäimistöllä tai keskitetysti rakennusautomaation kautta. Kuulostaako monimutkaiselta? Se on niin helppoa, ettei väärinkäyttöä käytännössä voi tapahtua.
Schüco e-slide on saatavilla liuku- ja nostoliukujärjestelmiin. Älyteknologian ansiosta e-slide-koneistoon on integroitu puristumissuoja.

Helppo käyttää pelkällä napinpainalluksella

Energiaa automaation avulla

Automaattisesti ohjattava julkisivu on tulevaisuutta. Useat toiminnot kuten tuuletus, huoneilman säätö, auringonsuoja, turvallisuus ja energiantuotto on sovitettava toisiinsa energiankulutuksen optimoimiseksi. Tästä huolehtivat ikkunan automaattiset avaamis- ja sulkemisjärjestelmät, jotka ohjaavat luonnollista tuuletusväliä - sekä päivän- ja auringonvalosta riippuvaiset varjostusjärjestelmät, jotka voivat ihannetapauksessa olla liitettyinä sisävalaistukseen sekä lämmityksen ja ilmastoinnin ohjaukseen.
Keskitetysti ohjatut ikkunat ja ovet tuottavat energiaa, toisaalta myös yötuuletusta on mahdollista käyttää automaattisesti avautuvien ikkunoiden avulla. Schücon selkeänä tulevaisuuden tavoitteena onkin, että kaikki julkisivun aktiiviset osat voidaan verkostoida ja ohjata niitä automaattisesti. Näin myös rakennuksen energiaylijäämä on mahdollista hyödyntää täysin. Kauko-ohjauksella toimiva Schüco Wireless Control System on ihanteellinen ratkaisu rakennuksen nykyaikaistamiseen ilman kaapelointia. Kun ohjauksessa käytetään esim. iPadia, iPhonea tai muuta älylaitetta, tarjoutuu uusia mahdollisuuksia esim. auringon- tai häikäisysuojille sekä valaistus- tai jäähdytysjärjestelmille.

Käyttöesimerkki: Ohjaus iPadin kautta

DESIGN

Yksilöllistä asumista

Näkyvää yksilöllisyyttä ensisilmäyksellä. Schüco mahdollistaa muodon, toimintojen, värin ja tekniikan yhdistämisen liukuoviin omien toiveiden mukaan - ja ulkonäöltään harmonisesti ikkunoihin sopivaksi. Jokainen rakennus saa näin yhden korvaamattoman ominaisuuden - yksilöllisen yleisilmeen.


Monipuoliset avautumisvaihtoehdot

Schücon liukuovijärjestelmät vakuuttavat täydellisellä toimivuudellaan ja monipuoliset avautumisvaihtoehdot mahdollistavat ainutlaatuiset toteutukset:

 • Liukuovet
 • Nosto-liukuovet
 • Sivuliuku-kippi-ovet (PASK-ovet)
 • Liukutaitto-ovet

Suuren väri- ja profiilivalikoiman ansiosta läpinäkyvät liukurakenteet voi yhdistää täydellisesti arkkitehtuuriin sisä- ja ulkotiloissa tai talvipuutarhassa. Näin syntyy harmoninen yleisilme ja voidaan korostaa optisesti parhaita yksityiskohtia.

Suuret lasipinnat korostavat arkkitehtuurisia yksityiskohtia

Liukuovet - leveät kulkuaukot

Tarvitaanko ovea, joka liukuu tarvittaessa helposti sivuun ja jonka elementtileveydestä avautuu jopa kaksi kolmasosaa? Schücon liukuovet liukuvat lähes äänettömästi ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla liukukiskoilla.

Kaikki liukuelementit liikkuvat yhdessä tasossa ilman häiritseviä, huonetilaan ulottuvia puitteita. Schücon liukuovet mahdollistavat monenlaiset sisustusideat. Jopa kuutta erilaista kehysmallia voidaan yhdistellä tarpeen mukaan keskenään.

Liukuelementit sopivat erittäin hyvin myös sisätilojen läpinäkyväksi ja joustavaksi tilanjakajaksi. Värivalikoima on niin suuri, että sisustukseen sopiva värisävy löytyy aivan varmasti.
Läpinäkyvä kulkuväylä ulkotiloihin

Nosto-liukuovet - täydellinen tiiveys

Alumiiniprofiililla varustettuja nosto-liukuovia on yllättävän helppo liikutella. Suljettuna ovi on täydellisen tiivis ja tarjoaa erinomaisen ääni- ja lämpöeristävyyden, lisäksi oven murtosuoja takaa turvallisuuden. Nosto-liukuovet voidaan avata sivulta tai keskeltä. Jopa kolme rinnakkaista liukukiskoa mahdollistavat ovien avautumisen laajasti, joten ne sopivatkin mainiosti suurikokoisiin lasirakennelmiin kuten talvipuutarhoihin.
Koti vehreydessä – liukuelementeillä lisää mukavuutta

Sivuliuku-kippi-ovet (PASK-ovet) - kippitoiminnolla

Liukuoven ja sivualasaranoidun ikkunan täydellinen yhdistelmä tarjoaa käyttömukavuutta ja helppokäyttöisyyttä. Tuuletusta varten PASK-lasiovista voidaan joko kipata pelkkä puite tai avata koko lasipinta. Ulkopuolelta elegantisti tasahuulletut ja sisäpuolelta huulletut PASK-puitteet on istutettu kehyselementteihin, joten ne ovat erittäin tiiviitä.

PASK-ovi talvipuutarhassa

Liukutaitto-ovet - todellisia tilaihmeitä

Liukutaitto-ovien avulla voidaan kokonaisia lasiseiniä avata lähes kokonaan. Yksittäiset elementit vain taitetaan kapeiksi paketeiksi – nopeaa ja tilaa säästävää. Käyttötarpeen mukaan tarjolla on kaksi vaihtoehtoa:

Tehokkaasti lämpöeristetyt liukutaitto-ovet ulkotiloihin

Tämän lämpöeristetyn oven puitepaketit on erittäin helppo taittaa sisään- tai ulospäin tai liikuttaa oikealle ja/tai vasemmalle. Puitteet liukuvat lähes äänettömästi liukukiskoilla. Ne kulkevat vakaasti sekä oven ylä- että alaosassa. Näin ulko- ja sisätilat voidaan yhdistää saumattomasti toisiinsa.

Eristämättömät liukutaitto-ovet sisätiloihin

Kun ei tarvita ylimääräistä lämmöneristystä, eristämätön liukutaitto-ovi on paras vaihtoehto. Asuin- ja työtiloja voidaan laajentaa avaamalla ovielementti kokonaan.

Liukutaitto-ovet

Rajaton värivalikoima

Ovien ja ikkunoiden liukujärjestelmien värimaailma tarjoaa rajattomat mahdollisuudet.

Profiilien pinnat voivat olla erivärisiä rakennuksen sisä- ja ulkopuolella, mikä mahdollistaa yksilöllisten toiveiden toteuttamisen. Schüco-valmistajat antavat mielellään lisätietoja.

Värivalikoima alumiinipinnoille

YHTEYDENOTTO

Henkilökohtaista neuvontaa

Halutessasi lisätietoa laadukkaista Schüco-tuotteista ota yhteyttä alueellasi toimivaan metallirakentajaan.

Metallirakentajien yhteystiedot