1. Yksityisasiakkaat
 2. Tuotteet
 3. Ikkuna
 4. Ominaisuudet

Ominaisuudet – ikkunamme tarjoavat kaiken tämän

Millaisia ominaisuuksia ikkunalla tulisi olla? Lisätietoa ohessa.

ENERGIATEHOKKUUS

Säästöpotentiaali on valtava

Talon eristyksen suhteen ei kannata tehdä kompromisseja. Schücon ikkunat takaavat parhaan mahdollisen energiatehokkuuden. Näin lämmityskustannukset ovat huomattavasti pienempiä. Säästöä syntyy myös täsmällisen tuuletuksen avulla. Tähänkin Schücolla on sopiva ratkaisu.

Parhaimmat eristysarvot

Schüco-ikkunoiden Uf-arvo on 0,8 - 1,6 W/(m2K), joten niillä on erittäin hyvät lämmöneristysominaisuudet. Suurivolyyminen eristevyödyke vaahtolämpökatkolla, koekstrudoitu keskitiiviste siivekkeillä ja lasin kyntetilan lämmöneristys optimoidulla vaahtoeristeellä - näiden avulla metallirakentamisessa saavutetaan lämpöeristyksen huippuarvot.

Näin kustannuksissa voi säästää

Käyttöpinta-alaltaan 143,8 m2 omakotitalo, jossa ikkunoiden pa 26,4 m2, rakennusvuosi 1980: Schücon alumiini-ikkunan AWS 90.SI+ avulla säästöä kertyisi 51 kWh/(m2a) tai 730 l lämmitysöljyä vuodessa. Käytettäessä 730 l vähemmän lämmitysöljyä, säästetään 2t suuruinen määrä CO2-päästöjä vuodessa (vastaa n. 10 000 km autolla tai 1 250 m3 kokoisen alan CO2 määrää).

 • Schüco AWS 112 IC – energiansäästöä ilman kompromisseja

  Schücon AWS 112 IC -alumiini-ikkunajärjestelmä (Insulation Cover) täyttää tiukimmatkin passiivitalosertifikaatin asettamat vaatimukset. Ikkunan erittäin hyvä lämmöneristys sekä miellyttävä ulkonäkö tarjoavat lisää asuinmukavuutta.

  • Erinomainen lämmöneristys: Uf-arvo = 0,8 W/(m2K)
  • Passivitalosertifioitu
  • Blokkidesignin mahdollistama uusi puitteen ulkonäkö kapeille näkyville leveyksille
 • Schüco AWS 90.SI+ Green – paras mahdollinen lämmöneristys

  Alumiini-ikkuna Schüco AWS 90.SI+ Green (Super Insulation) on erittäin hyvin lämpöeristetty, passiivitalotasoinen ikkuna, jossa on käytetty uusiutuvia raaka-aineita. Yhdistettynä alumiinin vakuuttaviin ominaisuuksiin voidaan toteuttaa monipuolisesti erilaisia ratkaisuja sekä vastata tulevaisuuden kestävän rakentamisen haasteisiin entistäkin paremmin.

  • Muoviosuuksia uudistuvista raaka-aineista
  • 90 mm rakennesyvyydellä saavutetaan erittäin hyvä lämpöeristys: Uf-arvo 1,0 W/(m2K)
  • Erittäin miellyttävä käyttää monipuolisten avautumistyyppien ansiosta
  • Laaja profiilivalikoima mahdollistaa monipuoliset toteutusvaihdoehdot
0/0

TURVALLISUUS

Elämää ilman vaaroja

Tunteakseen olonsa turvalliseksi on oltava varmuus siitä, että on suojassa - tuulelta ja sateelta, mutta myös murtautujilta. Schücon järjestelmät huolehtivat turvallisuudesta näkymättömästi, mutta samalla erittäin tehokkaasti. Paremman murtosuojan ei pitäisi tarkoittaa kompromisseja ulkonäön suhteen. Schücon alumiini-ikkunat tarjoavatkin piilotetun "AvanTec SimplySmart" -helan avulla korkean perussuojan, jota voidaan lisäturvalukituksella nostaa jopa suojaluokkaan 3 (RC 3) asti. Paletin täydentävät lukittavat kahvat Schücon designmallistossa sekä käyttäjäystävällinen lukituksen valvontajärjestelmä, joka ilmoittaa talosta poistuttaessa, mitkä ikkunat on suljettu.

 • Piilohela Schüco AvanTec SimplySmart

  Schüco AvanTec SimplySmart -järjestelmän kapeat, piilotetut helat mahdollistavat selkeät linjat. Piilohelat helpottavat pintojen puhdistamista - pöly ei pääse kerääntymään sileiden pintojen ansiosta. Lisäksi AvanTec-hela vakuuttaa pitkäikäisyydellään sekä minimaalisella huoltotarpeella.

  • Helppo käyttää ja monipuoliset säätömahdollisuudet
  • Miellyttävän muotoinen kahva, lukituksella tai painikkeella
  • Moduuleista koostuva, moniportainen turvallisuuskonsepti jopa RC3:een asti
 • Lukittavat kahvat estävät puitteen väärinkäyttöä

  Lisäturvaa tarjoavat Schücon kattavan designmalliston lukittavat kahvat. Lisäturvalukitusten ansiosta ikkunan murtosuoja voidaan nostaa jopa korkeimpaan suojaluokkaan 3 (RC3). Tämän luokan ikkunat pysäyttävät tekijän, joka yrittää murtaa lukitun rakenneosan käyttämällä kahta työkalua, kuten ruuvimeisseliä ja sorkkarautaa.

 • Lukituksen valvonta Schüco TipTronicin avulla

  Jo normaalit Schücon ikkunaprofiilit vaikeuttavat murtautujan elämää. Jos normaalit turvallisuusprofiilit eivät riitä, voi järjestelmää täydentää integroidulla valvontatoiminnolla, joka ilmoittaa - magneettikytkimen avulla - ikkunoiden ja ovien tilan poistuttaessa talosta. Siten turvallisuutta voi parantaa yksilöllisten tarpeiden mukaan.

0/0

MUKAVUUS

Helposti Schücon tuotteilla

Enemmän asuinmukavuutta Schücon järjestelmiä käyttäen. Suuretkin pinnat avautuvat yhdellä kädenliikkeellä. Yhdellä silmäyksellä näkee, ovatko kaikki lukossa. Schücon rakennusteknologia tarjoaa runsaasti ratkaisuja yksityisiin asuinrakennuksiin. Schücon tuottteisiin voi yhdistää sähköisesti toimivan, ikkunoiden avautumista ja sulkemista valvovan järjestelmän, luonnollisen ja automaattisen ilmastoinnin kuten myös moottorikäyttöisen auringonsuojan.

Etu käyttäjälle:

 • lisää asuinmukavuutta miellyttävän huoneilman ansiosta
 • huomattava säästö energiakustannuksissa
 • lisää turvallisuutta ja mukavuutta

AUTOMAATIO

Ikkunoiden sulkemisesta tulee helppoa. Sääanturi sulkee ikkunat automaattisesti, kun sää huononee. Suuretkin, painavat liukuelementit voi avata ja sulkea napinpainalluksella. Kauko-ohjauksella toimivan Schüco Wireless Control Systemin avulla on mahdollista ohjata esim. auringonsuoja- tai valaistusjärjestelmiä - myös korjausrakentamisen kohteissa.

HUONEILMA ja ILMANVAIHTO

Ei enää haisevia huoneita, hapenpuutetta tai keskittymisvaikeuksia. Nyt on tarjolla sensoreita, jotka ohjaavat ilmanvaihtoa luonnollisesti ikkunan kautta tai ikkunan tuuletusjärjestelmä Schüco VentoThermin avulla, tarjoten näin energiataloudellisesti järkevimmän tuuletusratkaisun. Schüco VentoTherm mahdollistaa valvotun ilmanvaihdon ilman, että ikkunaa tarvitsee avata. Energiankulutus, huoneilma ja ilmanlaatu pysyvät ihanteellisina. Schücon tuuletusjärjestelmät soveltuva sekä uudis- että korjausrakentamiseen.

DESIGN

Yksilöllistä asumista

Näkyvää yksilöllisyyttä ensisilmäyksellä. Schücon ikkunoissa yhdistyy toiminnallisuus ajattomaan estetiikkaan. Älykäs tekniikka yhdistyy harmonisesti laajaan muoto- ja värivalikoimaan. Jokainen rakennus saa näin yhden korvaamattoman ominaisuuden - yksilöllisen yleisilmeen. Schücon ikkunat edustavat innovaatiota, laatua ja monipuolisuutta. Alumiinin ja teräksen avulla voi yhdistää mitä erilaisimpia muotoja, värejä tai designelementtejä. Korosta rakennuksen yksityiskohtia väreillä! Ikkunoillamme on lukuisia toteutusmahdollisuuksia. Karmin materiaalista riippuen voidaan valita erilaisia pintakäsittelyjä.

SUUNNITTELUN VAPAUTTA

Rakennuksen ulkoasun voi yhtenäistää ulko- ja sisäpuolelta, vaikka ikkunoiden ja ovien avautumistyypit poikkeaisivatkin toisistaan. Tämä on mahdollista Schücon kahvojen designmalliston avulla.

 • Laaja valikoima designkahvoja ikkunoille, ulko-oville ja liukuoville
 • Avattavien elementtien miellyttävä käyttö sekä mekaanisesti että sähköohjauksella
 • Ainutlaatuinen ja arvokas ilme toiminnallisen designin avulla

YHTEYDENOTTO

Henkilökohtaista neuvontaa

Halutessasi lisätietoa laadukkaista Schüco-tuotteista ota yhteyttä alueellasi toimivaan metallirakentajaan.

Metallirakentajien yhteystiedot