1. Arkkitehdit
 2. Tuotteet
 3. Turvajärjestelmät
 4. RWA Tiptronic / RWA (savun- ja lämmönpoisto)
Yleisnäkymään

Savun- ja lämmönpoisto

Alumiiniset savunhallintajärjestelmät – Schücon savun- ja lämmönpoistojärjestelmät

Testatut järjestelmäratkaisut

Vuoden 2006 syyskuusta lähtien on saanut asentaa vain DIN EN 12101-2 -standardin mukaan testattuja luonnollisia savun- ja lämmönpoistolaitteita. On tärkeää ottaa huomioon, että testatun järjestelmän yksittäisiä komponentteja ei saa vaihtaa.

Luonnolliset savun- ja lämmönpoistolaitteet tarjoavat DIN EN 12101-2 -standardin mukaan testattuja järjestelmiä, joilla voidaan toteuttaa monipuolisia ja vaativia ratkaisuja pystysuorissa julkisivuissa ja kattoikkunoissa. Järjestelmät takaavat parhaan mahdollisen suunnittelu- ja käyttövarmuuden sekä suojaavat tehokkaasti ihmisiä ja aineellista omaisuutta. Lisäetu: luonnollisia savun- ja lämmönpoistolaitteita voidaan käyttää myös normaalissa tuuletuksessa ja rakennuksen ilmastoinnissa.

Schücon TipTronic savun- ja lämmönpoistojärjestelmille

Schücon savun-ja lämmönpoisto-ominaisuuksilla varustettujen AWS-ikkunoiden kokonaan piilotettu mekatroninen TipTronic-käyttökoneisto tarjoaa luonnollisille savun- ja lämmönpoistolaitteille täysin uusia ulottuvuuksia. Schücon savun- ja lämmönpoistoratkaisuja voidaan käyttää yhdessä kaikkien järjestelmäversioiden kanssa. Kun ratkaisuihin lisätään myös rakennusautomaatio, savunhallintajärjestelmien lisäksi saadaan käyttöön myös energiaa säästäviä erityistoimintoja, kuten tuuletus ja yöilman käyttö rakennuksen viilentämiseen. Uudet sähköiset lukitukset (lukkorullat) takaavat täydellisen tuulen- ja rankkasateenpitävyyden sekä erinomaisen äänieristyksen. Ikkunan huullokseen integroitujen käyttökoneistojen ja ohjauskomponenttien optimoitujen mittojen ja erilaisten avautumistyyppien ansiosta myös muotoilullisesti vaativiin kohteisiin voidaan toteuttaa yhtenäisiä ja yksilöllisiä julkisivuja. Schücon piilotetulla käyttökoneistolla varustettu, savun- ja lämmönpoistolaitteille tarkoitettu TipTronic-järjestelmä on erittäin nopeasti toimintavalmis: kun avautumisleveys on suurin mahdollinen eli 800 mm, lukitus ja laite voidaan avata alle 60 sekunnissa. Järjestelmä voidaan toteuttaa erilaisia avautumistyyppejä ja asennusvaihtoehtoja käyttäen: valittavissa ovat sisäänpäin avautuva kippi- tai sivusaranoitu ikkuna sekä ulospäin avautuva yläsaranoitu ikkuna. Schücon AWS-ikkunat, jotka on varusteltu savun- ja lämmönpoistolaitteille tarkoitetulla TipTronic-järjestelmällä, voidaan toteuttaa aukkoikkunoina, ikkunanauhoina tai pysty-vaakarakenteina.

Schücon savun- ja lämmönpoistojärjestelmät – näkyvissä oleva käyttökoneisto

Schücon näkyvissä olevalla käyttökoneistolla varustetut, täysin testatut savun- ja lämmönpoistojärjestelmät tarjoavat runsaasti toteutusmahdollisuuksia, jotka pystyvät vastaamaan kaikkiin pystyjulkisivujen ja kattojen asettamiin haasteisiin. Erilaisten avautumis- ja käyttökoneistotyyppien ansiosta järjestelmä voidaan toteuttaa räätälöidysti kaikissa kohteissa. Rakennuksen turvallisuutta lisäävät, oikeudellisesti varmat ratkaisut voidaan toteuttaa nopeasti ja edullisesti: tulipalon sattuessa niiden avulla rakennuksen tilat ja poistumistiet saadaan nopeasti ja tehokkaasti savuttomiksi ja kuumenemattomiksi.

 • testattu EN 12101-2 -standardin mukaan
 • voidaan toteuttaa aukkoikkunoina, ikkunanauhoina tai pysty-vaakarakenteina.
 • piiloheloilla saadaan harmoninen design
 • suuret avautumispinnat: savun- ja lämmönpoistotoiminnossa jopa 800 mm, tuuletustoiminnossa jopa 300 mm
 • voidaan käyttää haluttaessa myös päivittäiseen tuuletukseen ja yöilmalla viilentämiseen
 • integroitu puristumissuoja suojaluokkaan 4 saakka (TÜV-sertifioitu)
 • yksinkertainen asennus: profiilia ei tarvitse jyrsiä
 • täyttää kaikki vakiovaatimukset esimerkiksi rankkasateenpitävyyden sekä ääni- ja lämmöneristyksen suhteen

Galleria

Tekniset tiedot

Dokumentit

Esitteet