1. Arkkitehdit
 2. Tuotteet
 3. Auringonsuojajärjestelmät
 4. Julkisivuihin FW 50+ / FW 60+ integroitu CTB
Yleisnäkymään

Integroitu auringonsuoja CTB – julkisivu FW 50+ / FW 60+

Schücon CTB (Concealed Toughened Blind) on rakennuksen ulkopuolella oleva, julkisivuun integroitu, erittäin tuulenpitävä auringonsuoja jopa silloin, kun tuulen nopeus on 30 m/s.

Alumiinisista mikrolamelleista valmistettu auringonsuoja takaa erinomaisen varjostuksen ja tarjoaa samalla erittäin läpinäkyvänä hyvän näkymän ulospäin. 230 voltin moottorilla rullattava lamellikaihdin voidaan integroida julkisivuun piiloon, joten se takaa harmonisen julkisivun. Suulakepuristetusta alumiinista valmistetut lamellit sopivat eloksoidun pinnan ansiosta täydellisesti rakennuksen ulkoasuun.

Tuulenkestävyys

Schücon tehokas auringonsuoja CTB kestää myös suurta tuulenpainetta, ja sitä voi siten käytännössä käyttää tuulesta riippumatta. Schücon julkisivuun asennettuna kaihtimelle on tehty aerodynaamisia ilmasto-tuulitunnelitestejä (Rail Tec Arsenal Fahrzeugversuchsanlage GmbH, Wien). Testeissä todistettiin tuulenpitävyyden lisäksi myös tuotteen toimintavarmuus tuulen voimakkuuden ollessa jopa 30 m/s. Se vastaa tuulen voimakkuutta 11 eli erittäin voimakasta myrskyä.

Energia

Auringonsuoja CTB on testattu Rosenheimin ift-testi-instituutissa gtotal-arvon osalta. Auringon korkeudesta riippuen on määritetty auringonsäteilyn kokonaisläpäisykerroin gtotal. Kun aurinko on kesäisin 50°:n korkeudella, huoneeseen pääsee aurinkoenergiaa alle 2 %. Siten estetään tehokkaasti huoneiden lämpeneminen. Jäähdytyskustannukset alenevat huomattavasti.

Integrointi julkisivuun

Auringonsuoja ja julkisivu yhdistyvät rakennuksessa erottamattomasti. Käytännössä on kuitenkin kyse kahdesta rakenteellisesti erillisestä kokonaisuudesta, mikä johtaa julkisivun ulkoasun rajoittumiseen auringonsuojien kehysten vuoksi. Schücon auringonsuoja CTB tarjoaa julkisivulle uusia muotoilumahdollisuuksia. Se on ensimmäinen täysin julkisivuun integroitu auringonsuoja, jolla on erittäin hyvä tuulenpitävyys.

 • täysin integroitu auringonsuoja ilman edessä olevaa koteloa
 • voidaan toteuttaa Schücon julkisivuihin FW 50+ ja FW 60 integroituna ratkaisuna+
 • integrointi eristettyyn rakennustilaan ennen välikerroksen peitettä
 • lamellien ohjaus julkisivupylväisiin asennettujen ohjausprofiilien avulla
 • julkisivun pintalistoihin integroitu kaihtimen ohjaus
 • erinomainen tuulenpitävyys (jopa 30 m/s) takaa auringonsuojan myös tuulisina päivinä ja korkeissa rakennuksissa
 • suojaa kesäisin kuumuudelta varjostamalla täydellisesti, kun auringonkorkeus on vähintään 20 astetta
 • kaihdin on erittäin läpinäkyvä, joten näkyvyys ulos on aina hyvä
 • erityinen lamellimuoto ohjaa hajavaloa huoneeseen ja valaisee siten huoneen miellyttävästi

Galleria

Tekniset tiedot

CAD-tiedostot