1. Arkkitehdit
 2. Tuotteet
 3. Auringonsuojajärjestelmät
 4. Julkisivuun SFC 85 integroitu CTB
Yleisnäkymään

Julkisivuun integroitu SFC 85 auringonsuoja CTB

Schücon CTB (Concealed Toughened Blind) on rakennuksen ulkopuolella oleva, julkisivuun integroitu, erittäin tuulenpitävä auringonsuoja.

Alumiinisista mikrolamelleista valmistettu auringonsuoja takaa erinomaisen varjostuksen ja tarjoaa samalla erittäin läpinäkyvänä hyvän näkymän ulospäin. Sähköisesti rullattava lamellikaihdin voidaan integroida harmonisesti Schüco E2 -julkisivuun. Suulakepuristetusta alumiinista valmistetut lamellit sopivat eloksoidun pinnan ansiosta täydellisesti rakennuksen ulkoasuun. Schüco auringonsuoja CTB tarjoaa sopusointuista designia, jossa muoto, toiminto ja pinta muodostavat harmonisen kokonaisuuden. 

Tuulenkestävyys

Schücon tehokas auringonsuoja CTB kestää myös suurta tuulenpainetta, ja sitä voi siten käytännössä käyttää tuulesta riippumatta. Schücon julkisivuun asennettuna kaihtimelle on tehty aerodynaamisia ilmasto-tuulitunnelitestejä (Rail Tec Arsenal Fahrzeugversuchsanlage GmbH, Wien). Testeissä todistettiin tuulenpitävyyden lisäksi myös tuotteen toimintavarmuus tuulen voimakkuuden ollessa jopa 30 m/s. Se vastaa tuulen voimakkuutta 11 eli erittäin voimakasta myrskyä.

Energia

Auringonsuoja CTB on testattu Rosenheimin ift-testi-instituutissa gtotal-arvon osalta. Auringon korkeudesta riippuen on määritetty auringonsäteilyn kokonaisläpäisykerroin gtotal. Kun aurinko on kesäisin 50°:n korkeudella, huoneeseen pääsee aurinkoenergiaa alle 2 %. Siten estetään tehokkaasti huoneiden lämpeneminen. Jäähdytyskustannukset alenevat huomattavasti.

 • integroitu tasahuulletusti julkisivuun
 • integrointi eristettyyn rakennustilaan ennen välikerroksen peitettä
 • kaihtimen ohjaus erityisten pintalistaprofiilien avulla
 • voidaan toteuttaa Schücon julkisivuun SFC 85 integroituna ratkaisuna
 • erinomainen tuulenpitävyys (jopa 30 m/s) takaa auringonsuojan myös tuulisina päivinä ja korkeissa rakennuksissa
 • suojaa kesäisin kuumuudelta varjostamalla täydellisesti, kun auringonkorkeus on vähintään 20 astetta
 • kaihdin on erittäin läpinäkyvä, joten näkyvyys ulos on aina hyvä
 • erityinen lamellimuoto ohjaa hajavaloa huoneeseen ja valaisee siten huoneen miellyttävästi

Galleria

Tekniset tiedot

CAD-tiedostot