1. Private
  2. Inspiration
  3. Inspirationsartikler
  4. Det store sommerdilemma: Skydedør eller foldedør?
Til oversigt

Det store sommerdilemma: Skydedør eller foldedør?

For mange lyder dilemmaet måske ikke så voldsomt svært – og det er det måske heller ikke, da man kan sige, at det er to sider af samme sag. Der er bestemt ingen tvivl om, at en skydedør eller en foldedør giver din bolig en større værdi, da begge varianter giver lys og luft til resten af boligen, sørger for et godt udsyn i åben og lukket tilstand samt er stilrene løsninger. Alligevel kan der herske tvivl om, hvilken af disse to løsninger, man skal investere i. For ja, det er en af de større investeringer, du kommer til at foretage i din bolig, og det er en dør, du forhåbentlig skal anvende hver eneste dag, når vejret er til det, så valget skal helst være optimalt. 

Folder så smukt

Lad os begynde med at fokusere på en løsning med foldedøre. En foldedør giver først og fremmest mulighed for at lukke helt op ved at tage hver enkelt fløj, folde dem og køre dem i fast stilling i enten højre eller venstre side. Dermed er der fuld adgang til udelivet. Man kan også vælge kun at åbne en enkelt fløj og bruge den som gående terrassedør, hvilket er en hurtig og nem løsning. En foldedør har generelt smallere glasfløje, så er husets eller lejlighedens åbning til haven eller altanen ikke så bred, er det en fin løsning, da du netop kan parkere hele døren i siden. Har du et hus i en arkitektonisk stil, hvor mindre glasfelter passer bedst, så er en foldedør en god løsning, da man kan vælge at påklistre ”snydesprosser”, hvilket giver en hyggelig stemning. 

Lad ude og inde smelte sammen – på den rigtige måde…

Tænk omgivelserne med

Ønsker du en foldedør skal du være opmærksom på, i hvilken retning døren skal placeres – og ud imod hvilke omgivelser. En foldedør opnår ikke samme lufttæthed som en almindelig hængslet dør eller en skydedør, hvorfor vi ikke anbefaler at placere den ud imod vindpåvirkede områder som f.eks. Vesterhavet.

Foldedøren giver øjeblikkelig adgang mellem ude og inde
En foldedør kan åbne fuldstændigt op til haven
Dørbladene kan parkeres i højre eller venstre side
Foldedøre giver værdi sommer og vinter

Lys, lys og atter lys

Ser vi derimod på skydedøre, så er kodeordet panoramaudsigt. Skydedøre kan nærmest eliminere overgangen mellem ude og inde – både i åben og lukket tilstand. Fløjene kan udføres meget store, så kun de få smalle lodrette profiler bryder udsigten. Du kan tilmed bygge karmen ind i væggen, så den heller ikke kan ses, og dermed opnår du maksimalt glasareal. Skydedøren bør dog passe til husets arkitektoniske stil, som dermed opnår stor åbenhed. 

Skydedøre giver panoramaeffekt

Mulighed for skjult karm

Når skydedøren er åben vil der altid være en sektion, der overlapper en anden, hvorfor du ikke vil kunne opnå en komplet åbning. Hvis det evt. er muligt, kan du dog vælge at skydefløjen kører videre ind i en niche i væggen – og så er den helt skjult.

Komplet skjult karm

Nem at betjene

Der hersker flere rygter om, at skydedøre ofte er tunge og nærmest kun kan betjenes af bodybuildertyper, men da aluminium er et meget mere formstabilt materiale end f.eks. træ, og køreskinnerne er gennemarbejdede og top-innovative, vil dette ikke være et problem, særligt hvis du vælger en hæve-/skydedør fra Schüco. Vælger du tilmed en elektronisk variant, kan den således styres ved et enkelt tryk på en knap eller via fjernbetjening. 

Aluminiumsskydedøre er nemme at betjene

Fællesnævnerne

Begge varianter fås i præcis de farver og teksturer, du ønsker, og som passer til dit hus. Det være sig alle RAL-farver som pulverlakering eller anodiserede overflader. Både skydedøre og foldedøre fra Schüco er energieffektive og kan dermed også holde til vores nordiske klima både om sommeren og vinteren. Schücos skyde- og foldedøre er meget indbrudssikre og opfylder som standard modstandsklasse 2 (RC 2), som betyder, at indbrudstyve skal medbringe værktøj til indbrud.

5 punkter til en hurtig tjekliste, når du skal vælge dørløsning:

1.      Ønsker du flere profiler og mindre glas som designelement? Eller vil du opnå maksimal udsigt med store glasfelter?

2.      Hvad passer arkitektonisk til husets stil?

3.      Hvor meget plads, ønsker du omkring åbningen, hvor døren skal placeres?

4.      Er der meget vind, der hvor døren skal placeres, som der skal tages højde for?

5.      Skal døren kunne styres elektronisk?

Du har sikkert 1000 andre spørgsmål, som vi med glæde besvarer hos Schüco Danmark. Derudover henviser vi meget gerne til nærmeste Schüco partner, som producerer og leverer din færdige dør.