1. Om os
  2. Ansvarlighed
  3. Bæredygtighed
  4. Værdiorienterede perspektiver
  5. Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle® - fra vugge til vugge

Cradle to Cradle-princippet

Designkonceptet Cradle to Cradle (C2C), som er skabt af prof. dr. Michael Braugart, er en tilgang, hvor man konsekvent har til sinde at effektivisere de naturlige ressourcer på den mest bæredygtige måde.

C2C-filosofien forstår alle materialer som genanvendelige råstoffer, som kan genanvendes i biologiske eller tekniske kredsløb, uden at de taber kvalitet. Således opstår nærmest ingen affald. Produkter og produktionsprocesser bliver derfor planlagt efter ”vugge til vugge” – fra fremstilling via anvendelse til demontage og anvendelse på ny. Genbrug uden kvalitetstab bliver dermed den mest afgørende faktor. C2C-produkter er testet til at være uden skadelige stoffer og fremstilles ved at anvende vedvarende energi. Alt i alt skaber konceptet plads til bæredygtig innovation og kreativitet – og forvandler bygninger til fremtidens råmaterialedepoter.

Bæredygtige materialer giver maksimal økoeffektivitet

C2C-produkter fra Schüco

Schüco er en af trendsætterne i byggebranchen i udviklingen af C2C-certificerede produkter. Vi forventer, at efterspørgslen efter disse certifikater stiger betydeligt. For intet andet system afdækker bæredygtighedsaspektet på produktniveauet så omfattende og konsekvent.

Hamborg-instituttet EPEA har allerede testet tre af vores systemer og certificeret dem iht. standarderne fra det amerikanske ”Cradle to Cradle Products Innovation Institute” (C2CPII). I denne forbindelse vurderes, hvorvidt materialerne er uskadelige for mennesker og miljøet, genbrugsprocesserne i de tekniske kredsløb, energi- og vandmanagement samt de sociale standarder på produktionsstedet.

Derudover har vi udviklet et C2C-modulsystem: Med hjælp fra konstruktionssoftwaren SchüCal er det muligt at C2C-verificere vores vindues-, dør- og facadesystemer. I praksis varierer udvalget af Schüco-produkter efter byggeprojekt. Med et modulsystem kan man ud fra de certificerede artikelnumre sammensætte et certificeret slutprodukt. 

Her er C2C-certifikaterne til modulsystemerne til vores vindues-, dør- og facadesystemer:

Bronzecertificerede systemer


Sølvcertificerede systemer


Få flere detaljer

Værdiorienterede perspektiver

Læs mere

Compliance
Bæredygtighed