1. Schüco
  2. Verantwoordelijkheid
  3. Duurzaamheid

Duurzaamheid

De vraag naar een duurzame architectuur die rekening houdt met socio-culturele aspecten en economische en ecologische kwaliteiten wordt steeds groter. Men streeft er hierbij naar om de mens, de ruimte en de omgeving in harmonie te brengen.
 
De gezondheid en het welzijn van de mens zijn hoofdvereisten en deze moeten beschermd worden. Dit zorgt voor gebouwen die positief aan de verwachtingen van hun gebruikers voldoen dankzij visuele, thermische, akoestische, ergonomische en hygiënische kwaliteiten en tegelijkertijd ook voldoen aan economische vereisten voor wat betreft duurzaamheid en rendabiliteit. Daarnaast neemt men gebouwen en de overeenkomstige bouwproducten in aanmerking met betrekking tot hun volledige levenscyclus, om de waardevolle grondstoffen na gebruik te bewaren en opnieuw te gebruiken via een optimale grondstoffenkringloop.

Schüco benut deze ontwikkeling en realiseert technologieën die de mens centraal plaatsen en in harmonie zijn met de natuur. Investeerders, architecten, bouwpromotors en partners worden in alle fasen van het project ondersteund - van bij het eerste idee tot de demontage van een gevel. Dit omvat ook advies in verband met certificeringen, de planning met duurzame systemen, milieuproductverklaringen en de recyclage van de bekleding van het gebouw. De Schüco systemen leggen daarbij de basis voor duurzaam bouwen. Ongeacht of het nu gaat om aluminium, kunststof of staal, de principes van duurzame productontwikkeling liggen steeds aan de basis. Schüco systemen bieden maximale vormgevingsvrijheid en een hoge affiniteit met het design en ze zijn bovendien ook nog onderhoudsvriendelijk, gebruiksvriendelijk, efficiënt, ontzien hulpbronnen en zijn milieuvriendelijk. In combinatie met hun duurzaamheid en recyclagemogelijkheid dragen ze bij tot de realisatie van duurzame gebouwen.

Het welzijn van de mens bevorderen en beschermen.

Gedetailleerde informatie over duurzaamheid bij Schüco

Schüco Newsroom

Alles over onze CO2-balans

In de Schüco Newsroom vindt u alle persberichten uit het bedrijf – uiteraard over het thema duurzaamheid en groene gebouwen.

Meer informatie

Contact

Duurzaamheid bij Schüco

Heeft u vragen over het onderwerp duurzaamheid bij Schüco? Neem rechtstreeks contact op met de bevoegde contactpersoon bij Schüco.

Contact opnemen