1. Schüco
  2. Over Schüco
  3. Geschiedenis

Schüco mijlpalen van de bedrijfsgeschiedenis

1951: Ontstaan van Schüco

Heinz Schürmann, een pionier van de jonge bondsrepubliek, richt de firma Heinz Schürmann & Co. op in Porta Westfalica. Op een kleine binnenkoer produceert hij met zes medewerkers etalages, markiezen en rolgordijnen.

1954: Nieuwe thuis In het tijdperk van de west-Duitse economische legendes worden innovatieve ramen en gevels steeds belangrijker. Schüco levert deze. Met het lichte en moderne materiaal aluminium is het bedrijf goed mee met zijn tijd. Door de verhuis naar Bielefeld vindt Schüco een nieuwe thuis.

1955-1963: Grenzen verleggen Het snelgroeiende Schüco vereist nieuwe distributiekanalen. In Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart en Hamburg ontstaan bedrijfsvestigingen. De licentie- en vertegenwoordigingsovereenkomsten maken over heel Europa nieuwe samenwerkingen mogelijk. Met Alu König Stahl gaat Schüco in 1958 een partnerschap aan dat tot vandaag bestaat.

1964: Sterke verbinding - tot nu toe Door de verkoop aan het technologiebedrijf OTTO FUCHS KG openen zich voor Schüco nieuwe economische en technische perspectieven. Schüco oprichter Heinz Schürmann geeft de bedrijfsleiding door aan Dr.-Ing. Ernst von Wedel.

1964-1969: Gemeenschappelijke vooruitgang Schüco stuurt de uitbreiding in het buitenland. In 1964 ontstaan dochterondernemingen in Frankrijk, Nederland en Denemarken. In Borgholzhausen wordt in hetzelfde jaar Schüco Design opgericht.

Jaren '70: met systeem

Schüco ontwikkelt zich tot systeemleverancier voor aluminium ramen en deuren. Het bedrijf richt overal in Duitsland nieuwe vestigingen op en bouwt het distributienetwerk voortdurend uit.

1970-1971: Vooruit op zijn tijd Aluminium ramen, deuren en gevels alsook grootoppervlak schuifsystemen met uitstekende thermische isolatie: reeds twee jaar voor de oliecrisis concentreert Schüco zich met innovatieve producten op milieubescherming en het reduceren van hulpbronnen.

1972: De klant is koning Het onderwerp service wordt steeds belangrijker. Schüco speelt ook hier een voortrekkersrol. Schüco Service GmbH wordt met drie medewerkers als dochteronderneming voor 100% opgericht. Aan de hand van software ondersteunt de onderneming de eigen metaalbouwklanten bij de berekening en constructie.

1975: andere directieleden Günter Reinecke neemt als aansprakelijk vennoot het management van het bedrijf over.

Jaren '80: globale speler met nieuw materiaal

Schüco wordt ook door licentienemers in Europa steeds vaker internationaal in rekening gebracht. Bovendien erkent het bedrijf reeds vroeg het potentieel van het veelzijdige materiaal kunststof en breidt het productportfolio uit met kunststof ramen.

1980: het loopt als een trein De Schüco Express loopt als sinds midden jaren '70 door Westduitsland. In de wagon kunnen klanten de nieuwste raam- en geveltechniek van Schüco​ bewonderen - een unieke vorm van productpresentatie.

1982: Stap vooruit Schüco​ voldoet reeds jarenlang met succes aan geluids- en milieubeschermingsvereisten. Nu bepaalt het bedrijf met het eerste toegelaten brandweringssysteem ook de maatregelen voor veiligheid.

Marktintroductie Schüco stelt het nieuwe aluminium raamsysteem ISKOTHERM voor. De thermisch isolerende isoleerprofielen worden in het bijzonder ingezet bij de woningbouw of bij renovaties.

1989: nieuw materiaal Schüco neemt voor het eerst deel aan het systeem voor kunststof ramen.

Jaren '90: omkeer

Na de val van de muur vormt de gebouwensanering met milieuvriendelijke bouwmaterialen in Oost-Duitsland en -Europa een grote uitdaging. Schüco grijpt deze kans en bouwt zijn internationaal bedrijf verder uit. Tegelijkertijd neemt het bedrijf ook deel aan grootschalige projecten en zonne-energieprojecten.

1990: Historisch resultaat Schüco bereikt dankzij de exponentiele uitbreiding van de bouw in het oosten voor het eerst de magische omzetgrens van 1 miljard Duitse Mark. Passend bij dit resultaat, wordt voetballer van de eeuw, Franz Beckenbauer, als merkvertegenwoordiger gekozen.

1992: In de hoogte Op 81.000 m2 ontstaat in Bielefeld een nieuw hoog-opslag magazijn dat 22.000 opslagplaatsen biedt.

1997: Opvolging Pas voor de derde keer in het 45-jarige bestaan van het bedrijf, verander het management bij Schüco. In 1997 treedt Dirk U. Hindrichs in de voetsporen van Günter Reinecke.

1999: Benzine in het bloed Kort voor de eeuwwisseling neemt Schüco​ deel aan Formule 1. Als sponsor van McLaren-Mercedes domineert de racewagen met Schüco logo wereldwijd de top van de racesport.

Oneindige energiebron Met zonnewarmte en fotovoltaiek breidt Schüco zijn productportfolio met een derde bedrijfsdeel uit en neemt verantwoordelijk op voor een duurzame toekomst.

Sterke samenwerking Onder de naam Schüco​ staalsystemen Jansen​ ontstaat een gemeenschappelijke staaldistributie voor Duitsland en Zwitserland.

Jaren 2000: naar elkaar toe groeien en hulpbronnen sparen

Schüco grijpt de kans van de globalisering en breidt zijn activiteiten uit in de VS, naar Zuid-Amerika en China. Het bedrijf is in de drie afdelingen metaalbouw, kunststof en zonne-energie specialist op het gebied van duurzame oplossingen voor de gehele bekleding van een gebouw.

2005: extreem efficiënt Het Schüco technologiecentrum werd in 2005 als onafhankelijk en gecertificeerd test- en proeflabo geaccrediteerd voor de bekleding van gebouwen.

2008: Sport centraal Schüco neemt deel aan de golfsport. De combinatie past: precisie en perfectie - in harmonie met natuur en techniek. Een jaar later vindt voor het eerst het Golftornooi Schüco​ Open plaats met talrijke internationale golfsterren.

Innovatie van aluminium Het raam- en deursysteem Schüco AWS / ADS bepaalt nieuwe maatstaven en vervangt het gerenommeerde systeem Royal S.

2009: temperatuurregelaar Schüco stelt het 2e concept voor de bekleding van gebouwen voor op BAU 2009. Met de toekomstgerichte, energie-efficiënte technologie levert het bedrijf een belangrijke bijdrage om de opwarming van de aarde met 2 graden Celsius te beperken.

2011: Intelligent netwerk Op BAU 2011 imponeert Schüco de bezoekers met het energie-autonome Schüco Energy³ Building. Dankzij een netwerk van ramen, deuren en gevels produceert het meer energie dan het verbruikt.

2012: Teamspirit en vertrouwen Dr.-Ing. Hinrich Mählmann neemt in juni de directie over van Schüco International KG. Hij is aansprakelijk vennoot van Schüco en het moederbedrijf OTTO FUCHS KG.

Op 1 oktober wordt Andreas Engelhardt nieuwe voorzitter van de bedrijfsleiding.

2013: Mens. Natuur. Techniek. Met dit motto wordt Schüco ​vertegenwoordigd op BAU 2013. Met vier themastudio's wordt de Schüco inhoud interactief en emotioneel beleefbaar. Op 's werelds toonaangevende beurs van München voor architecteur, materialen en systemen kan het bedrijf 11.000 contacten winnen - bezoekersrecord.

Goed geïnvesteerd Op 6.300 m² ontstaat op de locatie Weißenfels een nieuwe productiehal met 11 hooggeautomatiseerde lamineerlijnen voor het met folie bedekken en folielamineren van gekleurde kunststofprofielen.

2014: samen sterk De geslaagde samenwerking tussen OTTO FUCHS KG en Schüco​ International KG bestaat 50 jaar.

Gericht op de toekomst Andreas Engelhardt wordt tot september bedrijfsleider en aansprakelijk vennoot.

Techniek in een notendop In Bielefeld opent de Schüco showroom een interactieve producttenttoonstelling van de metaalbouwonderdelen. Op 800 m² stelt Schüco fascinerende technologieën en indrukwekkende systemen van aluminium voor.

Uit deze rubriek

Aanvullende documentatie

Bedrijfswaarde
Ondernemingsprofiel
OTTO FUCHS groep