1. Architecten
  2. Mijn werkplek
  3. Videoconferentietechniek
  4. Video Live Chat

Video Live Chat

Bin Video Live Chat worden de moderators met hoogwaardige video- en audiotechniek op het juiste beeld gezet. De chat wordt zodoende een tv-belevenis met een hoge geloofwaardigheid. De vragen komen via het internet, de „on-air-moderator“ kan deze dan live met de chatgast beantwoorden voor de camera. Tegelijkertijd kunnen ook presentaties, tekeningen of films meegestuurd worden. Voor trage internetverbindingen worden aanvullende streams met klein datavolume gegenereerd, of speciale streams voor tablets en smartphones ter beschikking gesteld.

In de videochat kunnen productspecialisten de chatgasten een antwoord geven, deze is wereldwijd snel in te zetten en maakt het mogelijk om gesprekken in tekstvorm te voeren. Het grote voordeel: Er zijn geen snelle internetverbindingen nodig om deel te kunnen nemen. De gebruiker heeft enkel een moderne webbrowser zoals bijvoorbeeld Firefox, Chrome, Safari of Internet Explorer nodig.

Definitie Livestream en Web TV

Web-TV, IPTV, VoD, Livestreaming; deze begrippen staan tegenwoordig en in de laatste jaren in de aandacht en staan voor het volgende: de Live-transmissie van evenementen via het web of de voorziening van Video on demand. De mogelijkheden zijn hierbij onbeperkt: van Live-transmissies van concerten, conferenties of online-werving, interactieve wetenschapsformaten of wereldwijde videoconferenties tot de grote sportevenementen.

Wat is een Livestream?

Hieronder verstaat men de real time transmissie van Live-evenementen via digitale netwerken. De procedure en opstelling zijn vergelijkbaar met liveproducties op televisie - behalve dan dat de transmissietechnologie anders is. Bij de televisie wordt het live-signaal bijvoorbeeld via satellietvoertuig of glasvezelnet doorgestuurd naar een satelliet of een broadcasting provider. Bij Livestream daarentegen wordt het signaal via een internetverbinding overgedragen op een Online-Player. Naast de enorme kostenbesparing brengt Livestreaming als voordeel met zich mee dat de integratie van feedback- en interactiekanalen met een wereldwijd publiek mogelijk is.

Schüco maakt gebruik van een eigen VideoCenter (LiveSize) waarmee opnames tot Full HD mogelijk zijn. Momenteel kunnen tot maar liefst 3.000 gebruikers tegelijkertijd toegang krijgen tot een videostream. Bij de door Schüco gebruikte technologie kunnen zowel video's als ook parallelle presentatiegegevens gestreamd en opgenomen worden. De gebruiker kan kiezen tussen verschillende lay-outs in een stream. In essentie kan elk evenement: workshop, training, voordracht... wereld doorgestuurd worden - tegelijkertijd worden daarbij 4 streams voor verschillende kwaliteiten van verschillende eindtoestellen pc, mobiele toestellen, enz. gegenereerd. De streams en later de opname kan via een eenvoudige link worden opgeroepen.

Indien u een livestream of een opname nodig heeft voor uw eigen evenementen, of indien u vragen over dit onderwerp heeft, dient u contact op te nemen met de afdeling marketing/videocommunicatie: de heer Ralf Hauser, rhauser@schueco.com, +49 521 783 7698

Uit dit compendium

Aanvullende documentatie

Ruimtelijke oplossing
BlueJeans
Streaming en recording
Augmented Reality