Wat zoekt u?
...

Automatisering van de productie

Als het werk zichzelf doet - Schüco RX LOAD 500

De AF 500 CNC machine en de nieuwste KUKA robottechnologie, Quantec Ultra, vormen samen een bewerkingseenheid met autonome belading en ontlading. Voor uw metaalproductie betekent dit meer precisie, snelheid, dynamiek en vooral: efficiëntie.

Met de combinatie van CNC machine en innovatieve robottechnologie van KUKA is de eerste stap gezet naar automatisering door robotica in de bouwsector. Met zijn autonoom laden en ontladen, zijn volautomatisch snijden en zijn gecontroleerde verwerking van profielen is de RX LOAD 500 robotcel een essentieel onderdeel van uw productie. Het optimaliseert en versnelt productieprocessen. Dit compenseert vertragingen en optimaliseert de hele productie.


De RX LOAD 500 ontlast bedieners van fysiek veeleisende en tijdrovende taken, zoals het laden van de CNC-machine. Gekwalificeerde werknemers hebben dus meer capaciteit voor complexe, kwaliteitsbewakende taken, bijvoorbeeld in de montage.


Tegelijkertijd is de omschakeling tussen manuele en personeelsveilige automatische werking te allen tijde gewaarborgd. Vóór de machine bevindt zich een beweegbaar rek met plaats voor maximaal 24 profielen - als opslag voor profielen en afgewerkte stukken. De rek kan in zeer korte tijd worden verwijderd. De automatische cel wordt zo weer een originele AF 500 CNC machine.

"Hoe ziet de productie van de toekomst eruit? De RX LOAD 500 is ons antwoord op problemen zoals demografische veranderingen en een tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Wanneer het laden en ontladen door een robot wordt overgenomen, hoeft de werknemer de zware lange goederen niet meer te hanteren en kan zijn schat aan ervaring elders worden ingezet."


Dipl.-Ing. Olaf Pantel, Hoofd Fabrication Products, Schüco International KG

Technische gegevens RX LOAD 500

Profielafmetingen:

200 x 140 mm

Snelheid:

200 m/Minuut 

NC-gestuurde assen op de robot:

 7

Draagvermogen van grijper:      

28 kg

180° profielrotatie voor tweede klempositie:

ja, automatisch

FAQ voor de nieuwe Schüco RX LOAD 500

Kan de AF 500 zonder problemen worden uitgebreid met een robot?

Kan de AF 500 zonder problemen worden uitgebreid met een robot?

De robotcel kan gemakkelijk achteraf worden gemonteerd op een bestaande AF 500 CNC machine. Dit komt doordat het reeds geïntegreerde besturingssysteem van de AF 500 een extra module krijgt met de naam "Run my Robot". De bediening van de automatische cel is zeer gebruiksvriendelijk en er wordt slechts één gebruikerssoftware gebruikt - Schüco CAM. De uitbreiding omvat ook een veiligheidshek, dat het kleine ruimtebeslag van de AF 500 slechts in geringe mate vergroot en een gevaarvrije automatische werking garandeert.Hoe wordt het rek geladen?

Hoe wordt het rek geladen?

Het Schüco SchüCal-berekeningsprogramma genereert een laadlijst waarin wordt aangegeven welk profiel zich in welk compartiment bevindt. De rekken worden handmatig geladen door uw werknemers aan de hand van deze lijst.

Kan de robot ook gecombineerd worden met een andere CNC machine?

Kan de robot ook gecombineerd worden met een andere CNC machine?

Deze oplossing is speciaal ontwikkeld voor en afgestemd op de Schüco AF 500. Een combinatie met andere CNC machines is niet mogelijk.

Wanneer zal de robot beschikbaar zijn?

Wanneer zal de robot beschikbaar zijn?

Vanaf de herfst van 2021 kunt u de robot bij uw Schüco-contactpersoon bestellen voor montage achteraf of in combinatie met een nieuwe AF 500.

Kun je de robot bezichtigen en hem in actie zien?

Kun je de robot bezichtigen en hem in actie zien?

Sinds het voorjaar van 2021 is de robot te bezichtigen in Wertingen (Duitsland) en vanaf het najaar van 2021 ook in Bielefeld (Duitsland). Neem contact op met uw Schüco-contactpersoon.

Heeft u nog vragen over innovatieve robottechnologie?

Heeft u nog vragen over innovatieve robottechnologie?

Stuur ons een e-mail naar: robotics@schueco.com

Met Schüco i.NNOVATIONNOW richten we ons op innovaties zoals machines en diensten die uw productie gemakkelijker en beter maken. U kunt nieuwe impulsen en intelligente concepten verwachten voor de verwerking van aluminium elementen. Laat u het hele jaar door inspireren door productlanceringen en virtuele themaspecials.

Mijn werkplek
Contact
sticky_sidebar_iof

Bekijk nu nieuwe korte video's over product-highlights.

Direct naar i.NOW