Wat zoekt u?

Productiecontrole met SchüCal MES - voor meer efficiëntie

SchüCal MES (Manufacturing Execution System) is een systeem voor efficiënte productiebesturing. Op basis van alle lopende productieorders bepaalt MES de best mogelijke inzet van de machines en de volgorde van de bewerkingen tijdens het hele productieproces. Alle relevante informatie voor het uitvoeren van de afzonderlijke productiestappen op het juiste moment op de juiste werkplek wordt in digitale vorm beschikbaar gesteld.

Wat zijn de voordelen van MES?

Productiecontrole met SchüCal MES zorgt voor procestransparantie. Dit verhoogt de kwaliteit en verkort de productietijd. Als ideale aanvulling op het Schüco Fabrication Data Center maakt SchüCal MES een beheerd productieproces mogelijk. Tegelijkertijd wordt proceskennis digitaal gedocumenteerd. Zo wordt bijvoorbeeld informatie over de productietijd of de voortgang bij andere productiestations in kaart gebracht. Dit zorgt voor transparantie en een hoge mate van aanvaarding door de bedrijfsleiding van de werkplaats.
 

Het product is gemakkelijk te bedienen. Dit betekent dat zelfs nieuwe werknemers MES snel en veilig in het productieproces kunnen gebruiken. SchüCal MES maakt papierloze productie mogelijk - zonder tijdrovend zoeken naar de vereiste informatie.
"De taak van de productiecontrole bestaat erin de productie te sturen op basis van de planning, de wachttijden van de machines tot een minimum te beperken en de doorlooptijden van de orders te verkorten. Dit levert vele voordelen op. Een grotere productiecapaciteit en een betere leveringscapaciteit zijn daar slechts twee van."


Linas Litvinas, productmanager Schüco Digital

Hoe werkt productiecontrole precies met MES?

De productiegegevens voor het productieproces komen uit Schüco's berekeningssoftware SchüCal. De daar vastgestelde gegevens worden verwerkt in MES en zijn voor de gebruiker in de werkplaats beschikbaar via het Fabrication Data Center. Met de push-methode doorlopen de orders het productieproces digitaal en volledig papierloos.


De vereiste query's voor productiecontrole (WPK query's) worden ingesteld en de CE-markering wordt uitgevoerd in de vorm van rapporten. Tijdens het productieproces wordt de profielstroom bewaakt en worden verstoringen in de processtroom geregistreerd. De communicatie tussen werknemers wordt ondersteund door een messenger tool. Onvoorziene storingen kunnen snel worden doorgegeven.

Wat zijn de vereisten voor het gebruik van SchüCal MES?

Om SchüCal MES te kunnen gebruiken, hebt u de Schüco-berekeningssoftware SchüCal nodig. De vereiste productiegegevens worden door de software aangeleverd.

Met Schüco i.NNOVATIONNOW richten we ons op innovaties zoals machines en diensten die uw productie gemakkelijker en beter maken. U kunt nieuwe impulsen en intelligente concepten verwachten voor de verwerking van aluminium elementen. Laat u het hele jaar door inspireren door productlanceringen en virtuele themaspecials.

Mijn werkplek
Contact
sticky_sidebar_iof

Bekijk nu nieuwe korte video's over product-highlights.

Direct naar i.NOW