Wat zoekt u?

Fabrication Data Center

Snelle en efficiëntere productie van aluminium elementen

Het Schüco Fabrication Data Center is een hardware- en softwarepakket dat het fabricageproces ondersteunt. Alle voor de productie relevante informatie is in de werkplaats rechtstreeks toegankelijk via het FDC.

Hoe werkt het Fabrication Data Center precies?

FDC is gebaseerd op een voor de werkplaats geoptimaliseerde versie van SchüCal, Schüco's software voor berekening en werkvoorbereiding. Een typisch bewerkingsproces ziet er zo uit: Profielen die uit de zaag komen worden geïdentificeerd via hun streepjescode. SchüCal in FDC vindt onmiddellijk het te vervaardigen artikel en levert de bijbehorende documenten, zoals rolplannen en stuk- of snijlijsten. De metaalverwerker ziet de bewerking direct in 3D en kan alle artikeldetails gemakkelijk identificeren. Met één klik komt hij op de juiste cataloguspagina - veel sneller en actueler dan zoeken in de gedrukte catalogus. De juiste informatie is centraal beschikbaar waar zij nodig is - dit schept zekerheid en verhoogt de productiekwaliteit.

FDC - flexibele oplossing voor de werkplaats

Het FDC is ontworpen voor gebruik in de werkplaats. De touchfunctie via het display vergemakkelijkt de bediening tijdens de productie. De softwareconfiguratie kan worden aangepast aan de eisen van de metaalverwerker. Dit betekent dat uitbreidingen zoals een DWG-viewer of systemen voor productiegegevensverwerving in het FDC in kaart kunnen worden gebracht. Optioneel groepeert een rechtenbeheersysteem de opvraagbare informatie op een zinvolle manier volgens verschillende gebruikersgroepen. De ideale aanvulling op het FDC is het SchüCal Manufacturing Execution System (MES): een productiecontrolesysteem waarmee productieprocessen doeltreffend kunnen worden beheerd, bewaakt en geregeld.

Wat zijn de voordelen van het Fabrication Data Center?

Papierloos en altijd up to date. Het FDC geeft elementinformatie, tekeningen en productielijsten weer waar ze nodig zijn: in de productie. Bovendien zijn vereiste productgegevens en montagevideo's altijd beschikbaar via de geïntegreerde online catalogus van het DocuCenter. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten die worden veroorzaakt door ontbrekende of verouderde informatie.


Veiligheid in de productie. Een barcodelezer zorgt voor een foutloze toewijzing van de profielen. Visuele inspectie in 3D-modus zorgt voor extra veiligheid tijdens de verwerking. Dit verhoogt de productiekwaliteit en verkort de productietijd.


Vereenvoudigde montage. De sluitlattenautomaat software in het FDC stuurt rechtstreeks de automatische sluitlattenautomaat LA10 aan, waardoor de verwerking van Schüco Simply Smart-beslag betrouwbaarder, eenvoudiger en sneller verloopt. Visueel weergegeven informatie over de positie van de beslagonderdelen en hun artikelnummer vereenvoudigt de handmatige installatie van beslag.

Flexibel inzetbaar: het mobiele FDC

De nieuwe versie van de FDC-werkplaatsterminal is draagbaar en ontworpen voor gebruik in alle productieruimten. Dit verkleint de loopafstanden. De voor de werkplaats geschikte hardware kan zonder opleiding worden bediend. De innovatieve bundel van op elkaar afgestemde software en hardware en tijdbesparende service omvat:

Tablet PC met

 • Windows 10 Pro 64-bit, Intel Core i5-processor
 • 8 GB RAM, 256 GB SSD, UHD-scherm 13,3".


Voorgeïnstalleerde software

 • Schüco Desktop
 • Software voor regelstang
 • SchüCal Werkplaats Editie
 • Docu Center
 • DWG-DXF viewer
 • BDE Terminal voor ERPlus (optioneel)
 • ETA software
 • SchüCal MES Terminal (optioneel)


Inbegrepen diensten

 • Pre-installatie, levering, terugzending, omruilservice
 • Ondersteuning voor hardware en software
 • Updateservice voor de meegeleverde software

Met Schüco i.NNOVATIONNOW richten we ons op innovaties zoals machines en diensten die uw productie gemakkelijker en beter maken. U kunt nieuwe impulsen en intelligente concepten verwachten voor de verwerking van aluminium elementen. Laat u het hele jaar door inspireren door productlanceringen en virtuele themaspecials.

Mijn werkplek
Contact
sticky_sidebar_iof

Bekijk nu nieuwe korte video's over product-highlights.

Direct naar i.NOW