Wat zoekt u?

...

Lage onderdorpel

Barrièrevrij bouwen toont vooruitzien. Alle barrièrevrije deuren in uw huis zorgen ervoor dat de woonruimte onafhankelijk kan worden gebruikt - grotendeels zonder enige hulp. Hiervoor biedt Schüco de juiste oplossingen. Naast vlakke en lage drempel oplossingen omvat dit ook het Schüco AWS raamsysteem met innovatieve doorontwikkelingen. Voor terrasdeuren met grote openingsbreedtes die zeer gemakkelijk te gebruiken zijn.

Voor vandaag. Voor morgen. Voor gebouwen van de toekomst.

Schüco-ramen maken het niet alleen mogelijk om de vele voordelen van barrièrevrije constructies gemakkelijk te realiseren, maar ook om probleemloos te voldoen aan de DIN-norm voor toegankelijke gebouwen. De norm DIN 18040-2 (Constructie van toegankelijke gebouwen) is van toepassing op de onbelemmerde planning, uitvoering en uitrusting van flats, gebouwen met  buitenruimtes, die bedoeld zijn voor thuisgebonden gebruik. Met andere woorden, leefruimtes waarin mensen zich prettig moeten voelen.

Barrièrevrije aluminiumdeuren van Schüco zijn gemakkelijk te openen en te sluiten en veilig te passeren. Het creëren van een barrièrevrije overgang tussen binnen en buiten omvat voldoende bewegingsruimte voor de deur en onbeperkte toegang. Om onbeperkt rolstoelgebruik te garanderen, is een vrije openingsmaat (vrije breedte) van minimaal 900 mm vereist; als dit niet nodig is, dan is de afmeting 800 mm. Bovendien moet de vrije hoogte (vrije hoogte) minimaal 2050 mm zijn volgens DIN 18040-2. Met een breedte van 1300 mm en een maximale hoogte van 2500 mm voldoen de drempelvrije raamdeuren moeiteloos aan deze parameters. Schüco terrasdeuren gemaakt van aluminium hebben ook een lage drempel zonder struikelgevaar, wat zorgt voor een naadloze overgang naar uw terras of balkon.

barrierefreie_terrassentuer

Extreem lage onderdorpel

Innovatieve toegankelijkheid

De barrièrevrije constructie van Schüco AWS zorgt voor een naadloze overgang van binnen naar buiten. Het systeem heeft verschillende openingstypes, is eenvoudig in gebruik en heeft een zeer lage dorpel, waardoor het voldoet aan alle eisen op het gebied van comfort en design.

20 mm drempel

Een moeiteloze, vlakke oplossing

Het integreren van een bijzonder vlakke drempel in de Schüco-systemen voor terrasdeuren zorgt voor meer gebruiksgemak in vergelijking met conventionele drempels. De lage drempel van 20 mm voldoet aan de eisen van barrièrevrij bouwen. Bijkomende voordeel is het verborgen bevestigingssysteem.

Barrière vrije aluminiumdeuren

Schüco AWS 90.SI+

De raamsystemen van Schüco met een inbouwdiepte van 90 mm combineren de voordelen van aluminium met maximale warmte-isolatie voor een designgerichte, duurzame architectuur.

 • Unieke thermische isolatie: Uf waarde = 0.71 W/(m2K)
 • Inbraakwering RC 2
 • Minimale aanzichtbreedte 99 mm

Schüco AWS 75.SI+

Schüco AWS 75.SI is een zeer hoog thermisch geïsoleerd aluminium raam met een uitgebreide reeks oplossingen. Het maakt deel uit van het modulaire systeem van Schüco AWS voor de inbouwdiepte van 75 mm en overtuigt in functie, energie-efficiëntie en design.

 • Unieke thermische isolatie: Uf waarde = 0.92 W/(m2K)
 • Inbraakwering  RC 2
 • Minimale aanzichtbreedte 91 mm

Barrièrevrije PVC-U terrasdeuren

Schüco LivIng Alu Inside - de perfecte oplossing om energie te besparen

Door het gebruik van de unieke aluminiumcomposiettechnologie wordt Schüco LivIng Alu Inside een staalvrij profielsysteem met een uitstekende warmte-isolatie. Een van de doorslaggevende voordelen van het sterk thermisch isolerende PVC-U systeem is het materiaal binnenin het profielsysteem - een hoogwaardige aluminiumlegering. Dit reflecteert een groot deel van de warmtestraling door het kale oppervlak.

 • Raamsysteem geschikt voor passiefhuizen voor Uf waarden tot 0,79 W/(m²K)
 • Centraal afdichtingssysteem met drie omtrekafdichtingsniveaus voor optimale bescherming tegen wind, kou en vocht
 • Verhoogde inbouwdiepte voor extra veiligheid en inbraakbeveiliging

Schüco LivIng - Energiebesparende terrasdeuren ontworpen om aan uw behoeften te voldoen

Schüco LivIng zet nieuwe maatstaven op het gebied van comfort, veiligheid, energiezuinigheid en design. Met een basisdiepte van 82 mm en warmte-isolatiewaarden tot op het niveau van een passiefhuis beschikt het over alle eigenschappen die nodig zijn voor toekomstgerichte energiebesparende raamdeuren. Een nieuwe afdichtingstechniek biedt een effectieve bescherming tegen tocht, vocht en lawaai - voor de gehele levensduur van het raam. Kwaliteit "Made in Germany" en inbraakbeveiliging tot weerstandsklasse RC 2.

 • 7-kamer-raamsysteem met uitstekende isolatie-eigenschappen voor Uf-waarden tot 0,96 W/(m²K)
 • Verkrijgbaar met 2 of 3 afdichtingsniveaus
 • Meerdere ontwerpopties
 • De minimale drempelhoogte van 20 mm voldoet aan de eisen voor een barrièrevrije constructie volgens DIN 18040.

Schüco CT 70 - de allrounder onder de Franse ramen

Dankzij de hoge warmte-isolatie en een breed scala aan accessoires hebben de Schüco CT 70 PVC-U-ramen tijdloze lijnen, kleinere aanzichtbreedtes en een zeer effectieve geluidsisolatie. Schüco CT 70 ramen zijn verkrijgbaar met twee niveaus van omloopafdichtingen.

 • Goede warmte-isolatie: Uf waarden van 1,2 tot 1,5 W/(m²K)
 • Twee contourvarianten (Classic en Rondo) bieden vrijheid in vormgeving
 • Breed scala aan kleuren en dessins
 • De minimale drempelhoogte van 20 mm voldoet aan de eisen voor een barrièrevrije constructie volgens DIN 18040.

Zoek een Schüco partner bij u in de buurt

Schüco werkt met een breed partnernetwerk. Onze Schüco partners ondersteunen u bij uw individuele bouwproject - van advies en offertes tot en met de fabricage en installatie van uw Schüco producten.

Originele reserveonderdelen

Bent u op zoek naar een reserveonderdeel?

Bent u op zoek naar een origineel reserveonderdeel of accessoire voor uw Schüco ramen en deuren? U vindt ze in de reserveonderdelenwinkel.

Uw specialist in aluminium ramen en deuren

Schüco Premium Partner

Metallbauer Schüco Premium Partner

Premium Partners in België beantwoorden deskundig al uw vragen en geven u vrijblijvend advies over het toepassen van Schüco producten.

Barrière vrije aluminium deuren
webspecial.m209.close