Wat zoekt u?
0336 02 schuco polyclose 2022-6

Polyclose 2022

Circulariteit staat centraal bij Schüco op Polyclose

Van 31. augustus t.e.m. 2 september neemt Schüco deel aan de Polyclose-beurs in Flanders Expo, Gent. Polyclose is de grootste beurs in de Benelux op het vlak van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek.

Schüco stelt nieuwigheden voor op stand uit gerecycleerde materialen

Schüco optimaliseert de energie-efficiëntie tijdens het productieproces, reduceert CO₂-uitstoot en vermijdt het gebruik van natuurlijke bronnen. Het zet dus meer dan ooit in op duurzaamheid en circulariteit. Deze thema’s trekt de specialist in ramen en deuren door op Polyclose, waar de stand gedeeltelijk is opgebouwd uit gerecycleerde standelementen. Schüco stelt er verschillende producten tentoon. Zo geeft de Demo Truck een overzicht van de verschillende raam-, deur- en geveloplossingen zoals het thermisch geïsoleerd ASE 80 schuif- en hefschuifsysteem en is het Internet of Facades (IoF) de digitale identiteit van elk Schüco element. Daarnaast maken de online diensten van Schüco Digital het leven van de verwerker eenvoudiger en werkt Schüco aan de slimme gevel van de toekomst. 

0336 02 schuco polyclose 2022-4

Circulariteit in standontwerp

0336 02 schuco polyclose 2022-3

Schüco ontwikkelt al jaren kwaliteitsproducten vanuit de filosofie dat deze eenvoudig te recycleren, upgraden en herplaatsen zijn. Op vlak van het ontwikkelen, testen en certificeren van unieke cradle-to-cradle producten is Schüco koploper in de sector. ​ 

Deze gedachtegang staat centraal bij het bouwen van de stand op Polyclose. Schüco stapte naar standenbouwer Creaplan met de vraag om zoveel mogelijk gerecycleerde materialen van andere standen te gebruiken. Het resultaat is een ruime en robuuste stand uit verschillende hergebruikte materialen zoals hout en staal. Daarnaast toont de Demo Truck, een mobiele showroom, de belangrijkste producten uit het portfolio van aluminium raam- en deursystemen. 

De raam-, deur- en geveloplossingen van Schüco voldoen aan de hoogste eisen wat betreft design, comfort, veiligheid en duurzaamheid. ASE 80 combineert deze aspecten in één schuif- en hefschuifsysteem. Bij de barrièrevrije versie zit de dorpel verzonken in de vloer, uiterst gebruiksvriendelijk voor iedere bewoner. Op esthetisch vlak vergroot het nauwelijks zichtbare profiel het panoramagevoel. Schüco toont ook oplossingen met FINEO-vacüumglas die voldoen aan de hoogste ontwerp-, comfort- en duurzaamheidseisen. 

Schüco-Digital: eenvoud voor de verwerker

Naast de producten focust Schüco op de digitale oplossingen die het leven van de verwerker aanzienlijk ondersteunt. Dit in elke fase van het proces; van inspiratie tot ontwerp, over planning en calculatie tot verwerking en zelfs controle en bediening. Het online portaal Schüco Connect biedt de mogelijkheid om bestellingen eenvoudig in te voeren en in real-time te volgen.


Via Mijn Werkplek raadpleegt de architect en verwerker aanbestedingsteksten, CAD-bestanden, catalogi, software en andere hulpmiddelen. ​ 


Met de productdatabank en geïntegreerde planningssoftware SchüCal, vinden architecten en verwerkers via één centraal platform alle productoplossingen en informatie rond gevel-, raam-, schuifsystemen, zonwering en deuren. ​ 

0336 02 schuco polyclose 2022-2

Slimme gevels en Internet of Façade

Schüco Building Skin Control en de SensTrack Wireless is het verhaal van geconnecteerde gevels door middel van sensoren. Alle Schüco elementen in de gevel worden met elkaar verbonden door middel van sensortechniek die niet enkel waardevolle productinformatie, maar omgevings- en gebruiksinformatie verzamelt. Lees hier meer informatie over de slimme gevels. 

​ 

Internet of Facades (IoF) is een software die de basis legt voor de digitalisering van alle informatie, documenten en processen tijdens de gehele levenscyclus van elk Schüco element zoals installatiegegevens, onderhoudsinformatie etc. Deze gegevens worden in de cloud opgeslagen en zijn altijd toegankelijk. Elk element heeft een unieke digitale identiteit met een ingebouwde cycliteller waardoor de circulaire waarde altijd gekend is en de CO₂ -voetafdruk wordt beperkt”, stelt Joep Römgens, head of engineering België & Luxemburg bij Schüco. 

PRAKTISCHE INFO

Flanders Expo Gand
Halle 1, Stand 1310

31 augustus, 9h30 – 18h30
1 september , 9h30 – 20h00
2 september, 9h30 – 18h30

 

Gratis naar Polyclose dankzij Schüco

Benieuwd naar al deze innovaties?

Ontvang uw gratis toegangsticket voor Polyclose met de code PE10124069 via deze link.