Wat zoekt u?

VinylPlus®

VinylPlus® certificaat voor Schüco

Schüco zet zich al jaren in voor duurzaamheid. Nu heeft Schüco Polymer Technologies een prijs gekregen voor haar actieve bijdrage aan de duurzame productie en het gebruik van PVC-U.
 

VinylPlus® is het duurzaamheidsprogramma van de Europese PVC-industrie. Het werd in 2000 gelanceerd op basis van een vrijwillige verbintenis en is sindsdien ontwikkeld in een open dialoog met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de autoriteiten, niet-gouvernementele organisaties, het maatschappelijk middenveld en de consumenten. Het doel van VinylPlus® is het bevorderen van de duurzame productie en het gebruik van polymeren in de gehele PVC-waardeketen.

In het kader van dit initiatief zet Schüco Polymer Technologies de doelstellingen van duurzame grondstoffenvoorziening, emissiereductie, energiebesparende machinetechniek en procesduurzaamheid, alsmede de beheersing van de materiaalkringloop binnen het eigen bedrijf in de praktijk om. Zo voldoen de PVC-producten van Schüco Polymer Technologies aan de veeleisende criteria van het VinylPlus® -productlabel. Schüco is het eerste bedrijf in de branche dat deze prijs ontvangt en daarmee zijn voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid waarmaakt.
 

Schüco PVC-U systemen zijn 100% recyclebaar, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in het recyclingsysteem voor recyclebare materialen. Schüco heeft ook geen loodstabilisatoren in PVC. In plaats daarvan wordt de gebruikte PVC-U op een milieuvriendelijke manier gestabiliseerd met behulp van een kalium-zink basis. Schüco PVC-U systemen zonder gerecycled materiaal zijn daarom loodvrij.


Meer informatie :


www.vinylplus.eu
www.eppa-profiles.eu

DUURZAAMHEID BIJ SCHÜCO

Brochure om te downloaden

Fassade

In deze brochure leest u alles over onze ambities ten aanzien van duurzame gebouwontwikkelingen, waarmee Schüco tijdig reageert op de globale uitdagingen.

VinylPlus
Dashboard
Sluiten